VŠFS – MEI kombinované studium magisterské

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 VŠFS MEI KSB ZS 2007/08 Konzultace
Advertisements

1 VŠFS - KS ZS 2006/07 mezinárodní ekonomická integrace Dodatky k měnové unii
1 Vývoj pojetí měnové unie po 2. sv. válce VŠFS –kombinované magisterské studium
OB 21 OBN POSTAVENÍ ČR VE SVĚTĚ. ČR Postavení ČR ve světě ● Zkuste se zamyslet, jaké má ČR postavení ve světě a do jakých světových organizací patří.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Určeno pro: žáky 2.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Ekonomika Téma: Centrální banka Jméno.
Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář.
1 Česká republika na cestě k euru Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Kamila Koprnická. Dostupné z Metodického portálu.
Organizační legitimita: aplikace institucionální teorie a teorie závislosti na zdrojích v rámci výzkumu NNO Magdaléna Šťovíčková SOS FHS UK, 2013/2014.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_CENTRALNI.
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
11 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 19. května 2008, Rožnov pod Radhoštěm.
Mezinárodní kontrolní operace 24-BLUE/RED GOLD na železnici
Maastrichtská konvergenční kritéria BIVŠ. Základní přehled Členské země EU = členské země HMU -Členské země eurozóny = členské země HMU účastnící se třetí.
Mgr. Kamila Klemešová Cvičení č. 7.  Zakládající státy =  70. roky =  80. roky =  90. roky =  2004 =  2007 =  2013 =
Hospodářská politika. Hospodářskou politikou rozumíme opatření státu, kterými realizuje své sociální a hospodářské funkce.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
EVROPSKÁ UNIE.
Informační schůzka k programu
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Rozpočtový deficit Veřejná ekonomika 2.
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Základní škola Strossmayerovo nám.
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
Josef Středula, předseda ČMKOS
Malé a střední podnikání
Historie EU.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Příjmy z kapitálového majetku
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
Zpráva o uplatňování ÚP
VY_62_INOVACE_ – Monetární politika Autor Ing. Hana Sůvová
Jedno-indexový model a určení podílů cenných papírů v portfoliu
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Účetní pravidla, změny v účetních odhadech a chyby
Vykazování postupu nebo stavu
EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE Ing. Martina Šudřichová
VŠFS kombinované studium
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Pozemkové úpravy.
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Představení projektu.
Veřejný dohled nad auditem
Modelace úvěru KREDIT pro BD Vánek
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
ministr práce a sociálních věcí
Lomené výrazy (2) Podmínky řešitelnost
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Cyklus malého projektu
Velké rozšíření: sjednocení východu a západu
Rada EU.
ÚVĚRY Buřinka pro produkt Úvěr od Buřinky - kromě pevné úrokové sazby - dává klientovi nově možnost výběru i fixace úrokové sazby na 3 roky. Podmínky.
Transkript prezentace:

VŠFS – MEI kombinované studium magisterské Dodatky k měnové unii 18. 3. 2005

OSNOVA Připravenost nových ČZ na konvergenci do oblasti EURO Analýza připravené tabulky

ad 1 – Připravenost nových ČZ … EK přijala Konvergenční zprávu 2004 dne 20/10/04. Hodnocení proběhlo u těchto zemí: ČR, Estonsko, Kypr, Lotyšsko, Litva, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko, Slovinsko a Švédsko.

ad 1 – 1. pokračování Jedná se o země, které nemají výjimku „opt-out“ – Švédsko má „derogaci“ - odklad. Cíl zprávy: posoudit, jak tyto země plní konvergenční kritéria v oblasti cenové stability, pozice vládního rozpočtu, úrokových sazen a kursů, a zda zajistily srovnatelnost své legislativy s požadovanou pro oblast Euro.

ad 1 – 2. pokračování Žádná ze sledovaných zemí v současné etapě neplní současně všechna kritéria a podmínky nutné pro přijetí jednotní měny. EK konstatuje, že nedošlo k žádné změně ve statutu 11 zemí, hodnocených jako „Členské státy s derogací“.

ad 1 – 3. pokračování Byl učiněn solidní pokrok v oblasti konvergence, ale cesta do oblasti jednotné měny je ještě před 11 zeměmi. Příští zpráva bude v r. 2006, očekává se větší úsilí se s problémy vyrovnat lépe.

ad 1 – 4. pokračování Konvergenční kritéria zahrnují: Inflace – V 8/2004 5 zemí mělo míru inflace pod referenční úrovní (2,4 % v srpnu 2004). Jedná se o ČR, Estonsko, Kypr, Litva a Švédsko. Rozpočtová pozice vlády: 5 zemí z 11 plní: Estonsko, Lotyšsko, Litva,Slovinsko a Švédsko.

ad 1 – 5. pokračování Kursová stabilita – dodržování normální oscilace (+/- 15 %) v rámci ERM II. v průběhu minimálně 2 let bez významných tlaků a zejména bez devalvace vůči EUR. I když 3 země se od 28. 6. 2004 zúčastní ERM II. a kursy jejich měn vůči EUR jsou stabilní, nenaplňují požadované 2leté období.

ad 1 – 6. pokračování Dlouhodobé úrokové sazby byly pod referenční sazbou (v 8/2004 činila 6,4 %) v těchto osmi zemích: ČR, Kypr, Lotyšsko, Litva, Malta, Slovinsko, Slovensko a Švédsko. tyto země jsou považovány za země, které plní kritérium v oblasti úrokových sazeb.

ad 1 – 7. pokračování Estonsko nemá žádné dlouhodobé vládní bondy, ani jim podobné cenné papíry, proto nebyl důvod tuto zemi v souvislosti s tímto kritériem hodnotit. Srovnatelnost v oblasti legislativy (včetně statutů centrálních bank sledovaných zemí). Hodnocení proběhlo na základě 3 dílčích kritérií.

ad 1 – 8. pokračování cíle národních centrálních bank nezávislost CB jejich plná integrace do ESCB před přijetím EUR. Závěr: zejména poslední dílčí kritérium není naplněno.