Úvodní setkání k projektu „Efektivní veřejná správa“ 17. 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Seminář – Řízení projektů ve školství Termín – 13. Listopad 2006 Místo - Slezská univerzita v Opavě Vzdělávací centrum v Krnově.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Setkání k mezinárodnímu projektu „S uživateli sociálních služeb a nizozemskou expertízou k systémovým změnám“, , Chodská Bc. Jana Nožičková,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Úvodní setkání k projektu „Efektivní veřejná správa“ 17. 1 Úvodní setkání k projektu „Efektivní veřejná správa“ 17.1.2017 Kino Panorama Rožnov p. R.

Program dnešního setkání seznámení se s projektem představení realizačního týmu představení jednotlivých klíčových aktivit projektu Strategie úřadu Řízení lidských zdrojů Místní agenda 21 prostor pro dotazy a diskusi

Tento projekt je financován z prostředků: Modernizace a zefektivnění výkonu veřejné správy ve městě Rožnov pod Radhoštěm CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002999 Tento projekt je financován z prostředků: ESF - prostřednictvím OP Zaměstnanost (85%) Státního rozpočtu ČR (10%) Spoluúčasti Města Rožnov pod Radhoštěm (5%)

Základní údaje o projektu Realizace: 24 měsíců Rozpočet: 6,1 mil. Kč Cílová skupina: zaměstnanci Městského úřadu Rožnov p. R. volení zástupci Města R. p. R. veřejnost Přínos projektu: zjednodušení práce snížení byrokracie zvýšení kvality práce

Aktivity projektu Strategie a strategické řízení městského úřadu Projekt obsahuje celkem 4 klíčové aktivity, jejichž realizací dojde k naplnění stanovených cílů projektu: Strategie a strategické řízení městského úřadu Zefektivnění řízení lidských zdrojů Profesionalizace lidských zdrojů Místní agenda 21

Složení realizačního týmu Projektová a finanční manažerka Ing. Martina Novosádová Odborný pracovník strategie úřadu Ing. Zdeněk Mikel, MBA Metodik ŘLZ Mgr. Alena Jungová Odborný pracovník ŘLZ Markéta Mikulenková Koordinátorky MA21 Mgr. Iva Májková, Mgr. Dagmar Šnajdarová Asistentka projektu Iveta Křenková

Strategie a strategické řízení městského úřadu Představení aktivity Strategie a strategické řízení městského úřadu jsme zde abychom Vás metodicky a třeba i inspirativně provedli celým projektem... …konkrétní strategii budeme tvořit společně, z velké části ji budete tvořit Vy, bez Vašich zkušeností a názorů nemůže vzniknout

ANO NE Chodíte rádi do práce? Zlepšíme to ještě? Zařídíme to tak, aby nás bylo víc? Pomůžeš nám? Pokusíš se s námi o změnu? Máš chuť to změnit? Zkusme společně Tvůj restart

Jak se občané dívají na naši práci? NE VŽDY POZITIVNĚ KLADNĚ Můžeme názory zlepšit? Využíváme příležitosti ke zlepšení? Spolupracujeme dostatečně? Chceš to zlepšit? Jaké jsou naše cíle, metody a prostředky? Zjistěme přesněji a popišme si, co lidé chtějí?

Společně připravíme Analýzy městského úřadu • Strategie městského úřadu • Návrh implementace strategie městského úřadu

Jaké metody použijeme? analýzu dokumentů konzultace, rozhovory brainstormingy workshopy dotazníková šetření

Tým pro strategii workshopy, brainstormingy ostatní metody realizační tým 7 - 9 zaměstnanců úřadu ostatní metody spolupráce odborných členů realizačního týmu pro strategii s vedoucími útvarů MÚ a vytipovanými pracovníky úřadu

Efektivní řízení lidských zdrojů Představení aktivity Efektivní řízení lidských zdrojů Proč lidé? „Jmění věci umožňuje, lidé ho uskutečňují.“

Cíl: Systémový přístup k ŘLZ o Zahradní projekt Kácení Sázení Pletí Hnojení

Obsah aktivity ŘLZ Kam úřad směřuje Otázka cílů úřadu i cílů osobních. Co člověk umí Otázka schopností, znalostí a dovedností. Co člověk chce Otázka motivace, zaměřenosti člověka, odměny. Jaký člověk je Prožívání a chování člověka. Co očekává zaměstnavatel – úřad Sladění očekávání a možností.

Jaké použijeme metody? Analýza dokumentů Konzultace Řízené rozhovory Dotazníky Workshopy – týmová spolupráce Kurzy Koučink

Tým aktivity ŘLZ – spolupráce odborných členů realizačního týmu KA Workshopy, kurzy – realizační tým 7 – 11 zaměstnanců úřadu ve spolupráci s odbornými členy KA Koučink – koučovací sezení s ceritifikovanou koučkou Ostatní metody – spolupráce odborných členů realizačního týmu KA a vytipovanými pracovníky úřadu

Přínosy systému ŘLZ Využití potenciálu lidí Kvalitní kultura úřadu Efektivita činností Atraktivita zaměstnavatele Akceschopnost úřadu

Výstupy aktivity ŘLZ Směrnice k systému ŘLZ a související metodiky metodika přijímání zaměstnanců dle organizačních úrovní metodika adaptačního procesu metodika hodnocení zaměstnanců metodika vzdělávání zaměstnanců vazba odměňování na hodnocení zaměstnanců

Přání na počátku? „ Staňte se překážkovými běžci. Nesoustřeďte se na překážky. Soustřeďte se na cíl. Pak běžte, skákejte a dejte do toho všechno!!! (Peter Urs Bender)

Představení aktivity Profesionalizace lidských zdrojů Výchova interních lektorů Výchova interních expertů Odborné vzdělávání

Představení aktivity Místní agenda 21 METODA ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VEŘEJNÉ SPRÁVY S cílem: UDRŽITELNÝ ROZVOJ V ÚZEMÍ

Hodnocení a plánování města

Zdravé město místní Agenda 21 Odpovědná politika Koordinátor MA21 Skupina pro MA21 Zapojení úřadu do sebehodnocení a stanovování cílů Zapojení veřejnosti do plánování Expertní posouzení

Co to může přinést Vám? Možnost zvýšit spokojenost klienta/občana Možnost se zlepšit a zvýšit své dovednosti Možnost zvýšit spokojenost klienta/občana Šanci více ovlivnit fungování úřadu

Bojovník

Průzkumník

Příběh

Prostor pro Vaše dotazy

Ing. Martina Novosádová Děkujeme za pozornost Za projektový tým Ing. Martina Novosádová Manažerka projektu martina.novosadova@email.cz +420 777 827 001