Národnostní struktura obyvatelstva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Světové jazyky. Na světě dnes existuje kolem jazyků Pouze maximálně 7000 je považováno za samostatné U většiny je obtížné určit hranici mezi jazykem.
Advertisements

VY_32_INOVACE_Fi_III_14 Název Státy světa podle původu a počtu obyvatel Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP.
Problémy světa. Vývoj obyvatelstva a problém výživy Počet a rozmístění světového obyvatelstva Rasová struktura Etnická a jazyková struktura Náboženská.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A03Z6-8_Rusko - lidé a hospodářství.
JAZYKY. Základní prostředek dorozumívání mezi lidmi. Co to je jazyk ? Zdokonalováním mnoha generacemi uživatelů velmi rozrůznil a stal se jedním z hledisek.
HISTORIE LÁZEŇSTVÍ V ČESKÉ REPUBLIKY
STŘEDOVĚK Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0701_HRUBÁ M. Téma: Pojem _HRUBÁ MZDA Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
{ Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Český jazyk.
Raně středověké umění zaujímá přibližně dobu mezi 5. a 8. stoletím n. l. Obr. vpravo - pohyb barbarských kmenů, tzv. stěhování národů Po rozpadu Římské.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_03B_USA Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Znaky národa národ území kultura sounáležitost jazyk historie.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_015_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ZÁPADNÍ EVROPA TEMA: ZEMĚPIS.
Obyvatelstvo Evropy a Evropské jazyky Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
O BYVATELSTVO ČR Zdeněk Mucha, Gymnázium Velké Meziříčí.
VY_52_INOVACE_03/2/33_ZEMĚPIS Severní Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Národnostní struktura obyvatelstva
Obyvatelstvo Na Zemi žije v současnosti více než 7 miliard lidí.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět
Obyvatelstvo Evropy Počet obyvatel – asi 731 mil. (2009)
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Maďarská menšina v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Česká republika Obyvatelstvo
Světová a národní gastronomie
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
Politické strany a politické směry
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Volně žijící zvířata – rybník, potok
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Průběh a tvar státních hranic TÉMATICKÝ.
Germáni – Evropa v době římské DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Prezentace
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Polární oblasti Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Ekonomika– národní hospodářství
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Všeobecná deklarace lidských práv (výtah)
ÚZEMNÍ DIFERENCIACE ČEŠTINY
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Mezinárodní migrace AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Služby obyvatelstvu TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
CESTOVNÍ RUCH AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
USA – MNOHONÁRODNOSTNÍ STÁT
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_28_ZEMĚPIS
Úvod do středověku.
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Práva a povinnosti členů rodiny
ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_1,2,4_50
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Národnostní struktura obyvatelstva

Národ Národ - seskupení lidí, dlouhodobě žijících a pracujících na společném území kultura historie jazyk území NÁROD Národnost – příslušnost k určitému národu Co je to rasizmus? Potlačování práv lidí, vycházející z přeceňování rasových znaků. Jedna rasa se nadřazuje na jinou.

Jazyk Národní jazyk - jazyk, kterým se dorozumívá národ Jazyková rodina - většina jazyků patří do určité jazykové rodiny, kterou dále dělíme na jazykové skupiny (ATLAS str. ) Světový jazyk - narodní jakzyk koloniálních států rozšířený z Evropy na další světadíly př. angličtina, francouština, španělština, ruština, arabština... . Přiřaď jmenované světové jazyky do jazykové skupiny angličtina - germánské jazyky ruština - slovanské jazyky francouština - románské jazyky arabština – afroasijské jazyky španělština - románské jazyky