Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Sluneční soustava.
Sluneční soustava Slunce
ZEMĚ A PLANETY.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Země MODRÁ PLANETA.
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
PLANETA ZEMĚ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Sluneční Soustava Autor Hrát.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Informační technologie-prezentace
Vypracovala:Klára Utišilová
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
Planety.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VESMÍR Slunce je hvězda. Kolem Slunce se vytvořila sluneční soustava.
Vesmír (Space).
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_355
Tvar, velikost a pohyby Země
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Sluneční soustava 5. ročník
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Nikola Houšková, Aneta Říhová
Sluneční soustava.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava.
Sluneční soustava. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
VESMÍR.
Sluneční soustava.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Název : VY_32_inovace_08 - PŘ – SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava.
Prezentace – výklad učiva
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
POHYBY ZEMĚ.
Anotace Materiál slouží k seznámení se základy o sluneční soustavě.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_33_STŘÍDÁNÍ DNE A NOCI
Sluneční soustava.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
VY_52_INOVACE_35_ Země ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník Ing. Hana Adamcová
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět - 5. ročník Tematický celek: Člověk a příroda Autor: Mgr. Renata Sušňová Anotace: Žáci opakují své znalosti o vesmíru, Slunci a Zemi. Tvoří věty se správným slovosledem, doplňují správná slova do vět, vyhledají a spojí k sobě dvě hodící se části věty, očíslují pořadí planet v sluneční soustavě, jak jdou za sebou.

1. Poskládej a napiš správně slovosled věty. Země sluneční Naše je soustavy planeta součástí. _______________________________________ středu Slunce se Ve soustavy hvězda nachází, další kolem obíhají Země planety které a.

1. Poskládej a napiš správně slovosled věty. Země sluneční Naše je soustavy planeta součástí. Naše planeta Země je součástí sluneční soustavy. středu Slunce se Ve soustavy hvězda nachází, další kolem obíhají Země planety které a. Ve středu soustavy se nachází hvězda Slunce, kolem které obíhají Země a další planety.

2. Doplň do vět slova. Součástí sluneční soustavy jsou také p-------, k-----, m----- planet a m--------. Všechny tyto objekty na sebe působí p---------- silou.

2. Doplň do vět slova. Součástí sluneční soustavy jsou také planetky, komety, měsíce planet a meteority. Všechny tyto objekty na sebe působí přitažlivou silou.

Slunce i ostatní hvězdy jsou součástí v------. Hvězdy jsou seskupeny do skupin, kterým říkáme g------. Naše galaxie se nazývá G------.

Slunce i ostatní hvězdy jsou součástí vesmíru. Hvězdy jsou seskupeny do skupin, kterým říkáme galaxie. Naše galaxie se nazývá Galaxie.

Země je jediná planeta naší soustavy, na které je ž---- Země je jediná planeta naší soustavy, na které je ž----. Život na Zemi umožňuje v--------- Země od Slunce (ani daleko ani blízko), složení atmosféry, sluneční záření, v--- v kapalném skupenství, p----- Země.

Země je jediná planeta naší soustavy, na které je život Země je jediná planeta naší soustavy, na které je život. Život na Zemi umožňuje vzdálenost Země od Slunce (ani daleko ani blízko), složení atmosféry, sluneční záření, voda v kapalném skupenství, pohyby Země.

Měsíc můžeme vidět na obloze v různých fázích. 3. Věty jsou rozdělené na dvě části. Spoj čarou části, které k sobě patří. Kolem většiny planet Země má jeden Měsíc můžeme vidět na obloze v různých fázích. měsíc (Měsíc). obíhají měsíce.

Měsíc můžeme vidět na obloze v různých fázích. 3. Věty jsou rozdělené na dvě části. Spoj čarou části, které k sobě patří. Kolem většiny planet Země má jeden Měsíc můžeme vidět na obloze v různých fázích. měsíc (Měsíc). obíhají měsíce.

Planeta Země vykonává dva pohyby. Otáčení kolem své osy Z důvodu obíhání Země kolem Slunce a nakloněné zemské osy Jeden oběh kolem Slunce se na Zemi střídají čtyři roční období. trvá 365 a čtvrt dne. Otáčí se kolem své osy a obíhá kolem Slunce. způsobuje střídání dne a noci a trvá 24 hodin.

Planeta Země vykonává dva pohyby. Otáčení kolem své osy Z důvodu obíhání Země kolem Slunce a nakloněné zemské osy Jeden oběh kolem Slunce se na Zemi střídají čtyři roční období. trvá 365 a čtvrt dne. Otáčí se kolem své osy a obíhá kolem Slunce. způsobuje střídání dne a noci a trvá 24 hodin.

4. Očísluj planety, v jakém pořadí obíhají kolem Slunce. Mars Země Merkur Uran Venuše Saturn Neptun Jupiter

4. Očísluj planety, v jakém pořadí obíhají kolem Slunce. 3 1 7 2 6 8 5 Mars Země Merkur Uran Venuše Saturn Neptun Jupiter

Citace: Všechen text je dílem autorky.