Den Země 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodovědný projekt 2. tříd
Advertisements

Jazykový projekt pro děti z dětských domovů na území ČR
Opakování Afrika.
prosinec Světový den AIDS
Výroba knihy Národní obrození
Základní škola a Mateřská škola, Kanice, okr. Brno – venkov, p.o., Kanice 135.
2.PROJEKTOVÝ DEN Let‘s play together. V ÁNOČNÍ TRADICE Žáci se seznámili s vánočními tradicemi partnerských zemí. Zaujalo je například rozdílné sváteční.
Afrika – obyvatelstvo a sídla
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vytvořila: Kristina Thielová
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota.
Projektový den – „Den dětí“ Čtvrtek „Setkání s netradičními sporty“ ČERVINKA Vladimír 9.A KAŇKOVSKÝ David 8.A DANĚK Daniel 8.A KONVALINKA Dominik.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: 6.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Informace ke kurzu Manažerské účetnictví I a jak ho studovat.
PROJEKT ZVLÁDNEME TO ČÁST CHODÍCÍ LIDÉ I. ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.
Vodstvo Afriky.
Ghana ZŠ a MŠ Křesetice Únor 2012
Afrika Jižní Afrika I. Jan Dušek.
PRROBLÉMY V AFRICE.
Gmunden Horní Rakousko
„Kolébka lidstva“  území na východě Afriky, ohraničené Etiopskou vysočinou na severu, rozvodím Konga na západě, 10° j. š. na jihu a Indickým oceánem.
Savany 9. března 2006.
Chasák Petr Hrazdil David Katolický Vít Finanční analýza TraSta, spol. s r.o.
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Afrika.
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Drážní společnost Kdo jsme Parta studentů, kterou zajímá železnice a městská doprava Lidi, co pro Vás RÁDI pořádají exkurze.
Etiopská federativní demokratická republika km 2 Vnitrozemský stát ve východní Africe.
DINOPARK OSTRAVA DNE SE I. A II. TŘÍDA ZÚČASTNILA ŠKOLNÍ EXKURZE DO DINOPARKU OSTRAVA. POČASÍ NÁM PŘÁLO, A TAK SI DĚTI MOHLY VYCHUTNAT PROHLÍDKU.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres.
Afrika Základní údaje: -Největší země: Súdán -Nejmenší země: Seyschely -Rozloha: km ² -Nejvyšší bod: Kilimandžáro (5895m) -Nejdelší řeka: Nil (6671km)
AFRIKA.  Druhý největší kontinent  Cca 1 mld. Obyvatel – 15%  54 států  Z větší části je obklopena oceány  Středozemní moře - odděluje Afriku od.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Populace a krevní skupiny Autor: Mgr. Jitka MaškováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Afrika – úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_32_INOVACE_Vac_II_04 Afrika –vodstvo Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY I. Autor: Hana Brýdlová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_11_Finsko Téma:
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY II. Autor: Hana Brýdlová.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Atmosféra je plynný obal Země, který je k Zemi připoután gravitační silou, která nám zaručuje, že plyny neuniknou do okolního vesmírného prostoru. Model.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Prezentace Boháčová Anna
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_04 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Den Země.
Opakování - Peru VY_32_INOVACE_ PERU
Procházka po knihovnách
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Afrika – úvod Obr. 0 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Jiří Macháň Kristýna Polehňová Martin Müller
Zeměpis – podnebí Afriky
Vzdělávání lidí s postižením
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
SP: Vodstvo A/ Napiš název největších afrických vodopádů. Kde leží?
VÝKLAD základní útvar výkladového postupu
Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.
Tajenka naruby NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Transkript prezentace:

Den Země 2010

Team: C David Čambala Radim Mrkva Tomáš Cibulka Katka Zajíčková

Program: 1) Projekce filmu – Evoluční vývoj 2) Přednáška – Jak se učí děti v Africe 3) Hodnocení

1) Projekce filmu Stručný obsah: film byl z velké části o dinosaurech a jejich vývoji. Ve filmu se protínaly fakta a spekulace. Hlavním tématem byli dinosauři od jejich počátku až po výhyn.

2) Jak se učí děti v Africe Místo: Afrika – Uganda Zajímavosti: leží na rovníku, Sever -nebezpečnější, Jih – klidnější, červený prach po celé zemi barví kůži, oblečení Muzungu: podle uganďanů běloch - v překladu něco jako rychle chodící

Informace o Ugandě období dešťů a období sucha nachází se zde jezero Viktoria – nedá se v něm koupat jsou tam paraziti ve většině škol jsou povinné uniformy a vyholené hlavy u děvčat měna:Ugandské šilingy-100 šilingů = 1 Kč

Zhodnocení filmu film nás velmi zaujal, jak obsahem, tak i zábavnými efekty byl poutavý a poučný přinesl nám mnoho nových vědomostí

Zhodnocení přednášky Prezentace byla velmi příjemná, zajímavá a poučná. Nepatřila k nudným přednáškám spíše naopak. Dozvěděli jsme se mnoho nových informací o Ugandě, jejich zvycích i obyvatelích

Závěr Dnešní den Země byl zábavný, naučný a poutavý.Program byl promyšlený a budeme zřejmě mluvit za všechny, když řekneme, že se nám to líbilo.Děkujeme