BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 4. verze

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 3. verze
Co je nového v ZWCAD ? Vývojový tým ZWCAD+.
Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
Tabulkové procesory (MS Excel)
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Polycom® RealPresence® Desktop
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Grafický editor studijních plánů Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Základní součásti PC Základní Škola.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Tabulkový procesor.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
SIPVZ – Státní informační politika ve vzdělávání w w w. e - g r a m. c z E-gram E-gram Informační a komunikační web SIPVZ 1. Původní web:
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
T1: Základy práce s počítačem
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
2OP381 Manažerská informatika 1
Vzdělávací technologie aplikace Jaromír Reger (L07155)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Ivana Topolová VŠE v Praze
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Databáze MS ACCESS 2010.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
Transkript prezentace:

BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 4. verze „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek www.prirodopis.eu BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 4. verze výukový program přírodopisu - tematický celek botanika – vyšší rostliny Autor programu a fotografií: Petr Vitásek, 2006-2016 Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Co nabízí BOTANIKA – Zelená příroda „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Co nabízí BOTANIKA – Zelená příroda Výuku počítačem podporovanou (s interaktivní tabulí) i počítačem řízenou. Tematický celek „Botanika“ (k výuce na 1. a 2. st. ZŠ, SŠ, zájmové organizace aj.): již od 4. ročníku – přírodověda (Les a louka – byliny, keře, listnaté a jehličnaté stromy aj.) 5. ročník – přírodověda (Třídění organismů – rostliny) 6. ročník – rostlinná buňka, fotosyntéza aj. 7. ročník – Botanika – základy botaniky, systematický přehled vyšších rostlin. Mezipředmětové vztahy: pěstitelství, domácnost, ekologie a ochrana životního prostředí - EVVO Intuitivní ovládání – jednoduchost ovládání je prvořadým kritériem pro efektivní práci s programem. Otevřená aplikace – umožňuje zapisovat poznámky, editovat texty, třídit rostliny, přidávat obrázky a popisky. Nenáročnost na HW – min. požadavky: Microsoft Windows XP a vyšší; procesor Intel Pentium 650 MHz, paměť 64 MB RAM, (DVD-ROM), grafická karta 32 MB - rozlišení 1024x768 pixelů a 16 bitů. Ověřeno v operačních systémech Microsoft Windows 8, 8.1. a 10 (32-bit i 64-bit). Multilicence pro školy – v rámci multilicence školy jsou její učitelé a žáci oprávněni užívat tento program také na domácích počítačích (neplatí pro VŠ). Bezplatné poskytnutí DEMOVERZE – demoverze je určena k bezplatnému vyzkoušení školám, organizacím a jednotlivcům. Za tímto účelem je možné kopírovat Instalační DVD, popř. stahovat instalační balík aktuální verze programu ze stránek www.prirodopis.eu . Šíření aktivačního klíče a částí programu je zakázáno! Rozhodujícím dokladem o legálním nabytí licence k užívání programu je licenční list a zaplacená faktura. Předmětem prodeje není program, ale licence k jeho užívání. Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Výběr dvouděložných rostlin „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhledy programu Systematický přehled Tematické celky výukové části programu Doplňky a pomůcky při určování rostlin Oddělená testová část programu – má samostatné menu Hlavní nabídka Celkový přehled čeledí u dvouděložných rostlin Jednoduchá instalace na lokální PC nebo server školní sítě Rychlý výběr základních čeledí dvouděložných rostlin Funkce rychlého vyhledání zadáním klíčového slova Instalační nabídka Výběr dvouděložných rostlin Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Editace vlastního výběru Abecední výběr položek „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – výuková část čeledi „růžovité“ 2. karta – OTÁZKY - Opakovací a motivační otázky 3. karta – přehled přidaných (vlastních) obrázků v dané čeledi rostlin „Růžovité“ Třídění položek (plané, pěstované, všechny a vybrané rostliny) Editace vlastního výběru Abecední výběr položek 1. karta - místo pro Vaše poznámky – zobrazení lze vypnout Zobrazení charakteristiky čeledi – úvodní náhled Funkce rychlého vyhledávání zadáním klíčového slova Tlačítka pro vyhledávání vybraných rostlin na Internetu Výukový text s obrázky – charakteristika vybrané čeledi „Růžovité“ Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Náhled programu – výukové části – přehledy rostlin „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – výukové části – přehledy rostlin Jednoduché a intuitivní ovládání Zobrazení položky – Dub letní Každá položka rostlin obsahuje: obrázek (640x480) popisek (lze označit do bloku) další dva obrázky (800x600) u některých položek je i třetí obrázek nebo obrázek plodu a vzorku dřeva. Hluchavkovité – detail květu Další možnosti: zobrazování popisků a obrázků lze vypnout vyhledávání vybraných položek na Internetu možnost přidávání nových obrázků včetně vlastního popisu. V průběhu programu je řada kontrolních tematických otázek... Cykasy a Jinany - charakteristika Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Náhled programu – výukové části – věda o rostlinách „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – výukové části – věda o rostlinách V průběhu programu je řada kontrolních tematických otázek... Stavba a funkce květu… Stavba a funkce listu… Texty a obrázky jsou dostatečně velké a přehledné, aby vynikly na multimediální projekci… *** Vše je „po ruce“ – nic složitě nehledáte! Přidání vlastního obrázku… Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

1) Testy s dopisováním správných odpovědí… „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – testové části – tři typy testů: 1) Testy s dopisováním správných odpovědí… 3) Testy s přiřazováním správných odpovědí – „CHYTNI A TÁHNI“ Během práce s těmito testy (1. a 2.) jste průběžně informováni o správnosti své odpovědi pomocí dialogového okna. Na konci testu se zobrazí celkové vyhodnocení se známkou, uplynulým časem a procentuálním výsledkem. Vše je uloženo do databáze, která je buď sdílená nebo individuální (dle typu instalace programu). Výsledky lze spravovat. 2) Testy s výběrem správných odpovědí – A,B,C,D… Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Náhledy programu – další části a doplňky: „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhledy programu – další části a doplňky: Správa programu je zabezpečena heslem… Program zahrnuje jednoduchý klíč pro určování rostlin s možností jejich třídění dle barvy květu a jiných kritérií… Křížovky – hravou formou testujete své vědomosti… V programu jsou k vytisknutí doplňovačky s teorií rostlin. Přehled nejpoužívanějších dřev… Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

„Vychytávky“ v programu – další části a doplňky: „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek „Vychytávky“ v programu – další části a doplňky: Export a import uživatelských dat... Přehledné vyhledávání... Tmavé pozadí s fotografií lze zapnout/vypnout... Vytvořte si výběr rostlin, které potřebujete k výuce… Editor vlastních testů... Součástí programu jsou pracovní listy, doplňovačky aj. zajímavosti k tisku... Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

Resumé, výhody a doplňky... „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Resumé, výhody a doplňky... Program zahrnuje: přes 1800 kvalitních fotografií, 437 druhů rostlin včetně jejich popisků. Na webových stránkách programu získáte: Pravidelné aktualizace www.prirodopis.eu/aktualizace.php Nejnovější instalační balík www.prirodopis.eu/podpora.php Aktuální verzi manuálu k programu ve formátu *.pdf Prezentační doplňky: rozvrh hodin, tapety, obal DVD aj. Objednávka: Demoverze na DVD-ROM pro školy a nekomerční organizace zasíláme zdarma na požádání. Objednávky licencí plné verze programu zasílejte pomocí on-line formuláře www.prirodopis.eu/objednat.php nebo přímo na e-mail: botanika@prirodopis.eu Formát každé objednávky licence: jméno a příjmení + IČ a typ licence dle aktuálního ceníku viz. zde. Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016

„Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Cenová nabídka… Multilicence pro školy (vyjma VŠ) – cena multilicence je odvozena od počtu žáků na škole: Do 100 žáků ……………. 1.700,- Kč 101 – 250 žáků ………….. 2.370,- Kč 251 – 500 žáků ………….. 2.850,- Kč 501 a více žáků …………. 3.460,- Kč Jednotlivá licence – 1 licence (vždy max. pro 2 PC uživatele): Cena 1 ks licence ………… 540,- Kč Cena 3 ks licence ………. 1.500,- Kč Cena 5 ks licence ………. 2.550,- Kč Multilicence pro VŠ a nekomerční organizace – pro nekomerční užití: Cena multilicence ………… 4.200,- Kč Multilicence pro komerční organizace – max. 10 PC* pro komerční užití: Cena multilicence ………… 4.900,- Kč * Pozn.: pro více PC je nutné dokoupit více multilicencí! Kontakt: Mgr. Petr Vitásek, Tatenice 149, 561 31 Tatenice IČ: 699 92 771 Ceny jsou platné od 20. 2. 2012 NEJSEM PLÁTCE DPH! Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu - botanika@prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2016