MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ (EChÚ)
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
NNO Neziskový sektor v České republice Snímek 2 Tento sektor můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin 1. Nestátní neziskové organizace 2. Jiné.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Strukturální fondy a základní principy využívání strukturálních fondů prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Podpora zaměstnanosti: Sociální firma ONZA a.s. Jirkov Libor Duchoň (radní města Jirkov, předseda představenstva) Miroslav Koranda (Člověk v tísni) Gabriela.
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Centrum společných služeb
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Státní organizace.
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
STÁTNÍ FONDY.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
hejtman Pardubického kraje
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Mikroregion Miroslavsko Číslo: EU DUM 5_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína.
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
Územní studie krajiny ORP Znojmo
Obsah veřejných rozpočtů III
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
ministr práce a sociálních věcí
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Připravenost na nové plánovací období
Úvodní informace o Fondu malých projektů
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Kulatý stůl Hrádek 17. 2. 2015

Sdružení místních samospráv Nevládní apolitická organizace Působnost v celé ČR, od roku 2008 V JMK 89 obcí Jedná s vládou ČR

Poslání SMS Prezentace a prosazování potřeb menších obcí a měst připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů hájení zájmů venkova a jeho obyvatel spolupráce v boji proti korupci ve veřejné správě

Výběr z činnosti SMS ČR Zachování služeb na venkově Budoucnost venkovských pošt

Výběr z činnosti SMS ČR EVROPSKÉ PROSTŘEDKY BLÍŽE VENKOVU Rozšíření podpory PRV o: podporu nezemědělské podnikatelské činnosti a investice na založení a rozvoj nezemědělských činností dle čl. 19, odst. 1, písm. b) Nařízení poskytovanou mikropodnikům, malým podnikům a fyzickým osobám ve venkovských oblastech, a dále v těchto oblastech: podporu základních služeb a obnovy vesnic (úpravy veřejných prostranství, zejména centrálních částí obcí, veřejné zeleně, dětských hřišť apod., občanského vybavení a služeb, zejména zázemí pro setkávání místních obyvatel, volný čas, kulturu, činnost neziskových organizací apod., obnovu a rozvoj kulturního a přírodního dědictví, bez ohledu na stupeň ochrany)

Rozpočtové určení daní

Základní cíle Hájení společných zájmů a práv obcí a měst, sdružených ve Sdružení Poskytnutí platformy obcím a městům pro řešení problémů a otázek, které se dotýkají samospráv

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

Základní idea projektu MAS jako pilotní forma spolupráce Tradice MAS Významná role obcí Velký potenciál k prohloubení spolupráce

Témata spolupráce Doprava a veřejná dopravní obslužnost Mix 3 základních témat: Doprava a veřejná dopravní obslužnost Odpadové hospodářství Politika zaměstnanosti, boj s nezaměstnaností

Doprava Obchvat Znojma Obchvat Lechovic rok 2015 zahájení realizace II. stavby předpokládané dokončení rok 2018 Obchvat Lechovic rok 2015 zahájena realizace Revitalizace železniční trati Znojmo – Břeclav Modernizace úseků ze Znojma do Hrušovan nad Jevišovkou a z Mikulova do Břeclavi.

Odpadové hospodářství Poplatek za svoz určení výše Třídění odpadu motivování občanů BIO odpad svoz, nádoby na bio odpad Spolupráce obcí, jednotná řešení ?

Zaměstnanost Míra nezaměstnanosti Česká republika 7,5 % Jihomoravský kraj 8,2 % (4+KV) Okres Znojmo 10,9 % (7) (Dle Úřadu práce ČR k 31. 12. 2014)

Dotační možnosti obcí OP Doprava IROP Silnice navazující na TEN-T Budování a oprava cyklostezek, doplňující zeleně OP Doprava Silnice I. třídy, rychlostní silnice, dálnice Modernizace a budování železnic (v rámci i mimo TEN-T)

Děkuji za pozornost Bc. Jakub Truhlář www.znojemskevinarstvi.cz www.smscr.cz