Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Advertisements

Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět PŘÍRODOPIS.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
VY_32_INOVACE_02_20_zdravá výživa. Co by měla obsahovat?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_21_01_složky potravy.
Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Bláhová Eva Název: VY_32_INOVACE_13A_16_Plasty Téma: 13A_CH9.roč. Datum.
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablony VY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
Pyramida zdravé výživy VY_32_INOVACE_02_36. Pyramida zdravé výživy Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Diferencované stravování
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Složení potravin Ing. Petra Pechová, 2012.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Procvičení a upevnění učiva
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Prezentace – výklad učiva
Jarmila Kašparová nutriční terapeutka
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_33_ ZDRAVÁ VÝŽIVA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Člověk Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_17_Člověk-strava
Diferencované stravování
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_06
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Transkript prezentace:

Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy:   Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Bláhová Eva Název: VY_32_INOVACE_4A_8_Zdravá výživa Téma: 4A_PD5.roč. Datum ověření: VM ověřen dne 3. 4. 2013 v 5.B Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3215 Anotace: DUM je určen k výkladu učiva. Žáci se seznamují s tématem zdravá výživa. Učí se o složení stravy. Znalosti si procvičí v závěrečných snímcích.

jak správě jíst a co zdravého pít Zdravá výživa jak správě jíst a co zdravého pít

Zdravá výživa- zamyšlení ve skupinkách Co si představujete pod pojmem zdravá výživa? Vytvořte ideální jídelníček a zdůvodněte volbu jídel.

Co bychom měli přijímat v potravě? cukry vitamíny tekutiny tuky minerály bílkoviny vlákninu Strava by měla být vyvážená!

Potravinová pyramida cukry, tuky maso, ryby, vejce mléčné výrobky zelenina ovoce pečivo (celozrnné), brambory, obilí

Zdravá výživa Zdravá strava by měla být vyvážená. Člověk potřebuje potravu rostlinného i živočišného původu. Přísun vitamínů ve formě čerstvého ovoce a zeleniny je potřeba každý den. Vláknina je důležitá pro dobré trávení. Zdravé je jíst méně, ale častěji.

Vitamíny Vitamín C Vitamín A

Bílkoviny Osahuje je maso, vaječný bílek, mléko, eidamský sýr, luštěniny.

Mléčné výrobky Sýr Jogurt a tvaroh Mléko

Cukry Cukr je pro tělo nejrychlejší zdroj energie.

Tuky Dělíme na: živočišné rostlinné

Jaké hrozí nebezpečí z nezdravé stravy? cukrovka obezita vysoký krevní tlak vysoký cholesterol infarkt rakovina

Vyber zdravé potraviny.

Kontrola

Úkol na příště Otázky a odpovědi 1) Co bychom měli přijímat v potravě? Cukry, tuky, bílkoviny, vitamíny, minerály, vlákninu a tekutiny. 2) Co je nejrychlejším zdroje energie? cukr 3) Která část z vajíčka obsahuje bílkovinu? bílek Úkol na příště Vyber si jeden den a zapiš svůj jídelníček.

Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Použití zdroje:   Všechny obrázky jsou použity z galerie Klipart programu Microsoft PowerPoint 2010. Citace: Anotace: