Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Technologické centrum AV ČR a projekt PACITA Zastoupení EK v ČR 10. července 2012 Lenka Hebáková Oddělení strategických studií Technologické centrum AV.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Metodický výklad výzvy Mgr. Filip Týc. Obsah Aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Místo dopadu realizace Monitorovací indikátory
Podpora NCP předkladatelům projektů do Horizon Základní principy účasti v programu. Naďa Koníčková.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Závěrečná konference projektu
Příprava operačních programů
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2) Naďa Koníčková 8.12.2016

Hlavní cíle projektu CZERA2 Komplexní informační činnost pro zapojení do H2020 a navazujících evropských programů a iniciativ na podporu VaVaI- NCP Školicí aktivity a mentoring zvyšující připravenost týmů zapojit se do programů mezinárodní spolupráce Individuální konzultační podpora v celém průběhu projektového cyklu Monitorování a analýza účasti ČR v ERA, rozvoj monitorovacích indikátorů v návaznosti na mezinárodní aktivity v této oblasti Expertní podpora delegátům PV a zástupcům ČR v orgánech ERA Expertní podpora při přípravě a realizaci strategií pro zvýšení účasti v programech mezinárodní spolupráce Spolupráce s Evropskou komisí Doba řešení 10/2015 – 12/2017 5. října 2017

Komplexní informační činnost Informační dny a specializované semináře k horizontálním aspektům H2020 – ve všech oblastech H2020 14. České dny pro evropský výzkum (téma mobility výzkumníků) Konference JRC – příležitosti pro spolupráci Konference k SME instrument Zveřejňování informací prostřednictvím webových portálů www.h2020.cz a www.evropskyvyzkum.cz Twitter @H2020_Czech Elektronický Zpravodaj H2020 Tištěné publikace a periodika: Echo, brožury edice Vademecum H2020 – akce MSCA, duševní vlastnictví v H2020, letáky k SME instrument, regionální inovační program EIT 5. října 2017

Školicí aktivity a mentoring Vzdělávací kurs „Jak na H2020“ – 5 modulů, kombinace interaktivních seminářů a webinářů – 2x v roce 2016 Školící semináře pro žadatele o ERC granty – zkušenosti řešitelů a hodnotitelů Zprostředkování zkušeností zahraničních hodnotitelů (SME instrument aj.) Masterclass – success factors in H2020 (koordinátoři) Komunikační kampaň EK – Finanční pravidla H2020 Přednášky pro studenty a doktorandy Semináře na poptávku pracovišť VaV Krátkodobé stáže projektových manažerů a pracovníků projektové podpory pracovišť VaV v TC (CAV Dobříš, VŠB, ÚMCh, ČZU,stáže zahraničních NCP v TC – BE, TR, BG, PL, PT, South Africa, CR, Kosovo, MT) Pracovní skupina pro otázky administrativního, finančního řízení a problematiku IPR 5. října 2017

Monitorování a analýza účasti ČR v ERA Zpracování dat z databáze e-corda Zprávy o účasti ČR v H2020 v mezinárodním srovnání Spolupráce s European Evaluation Network – uplatnění a rozvoj monitorovacích indikátorů a sofistikovanějších statistických a zobrazovacích metod Pracovní skupina ERAC – měření dopadů RP Komentovaná data a analytické studie pro potřeby státní správy a pracovišť VaV – MŠMT, MPO, MMR, MZV, AV ČR, VŠB-TU, JMK…. 5. října 2017

Expertní podpora delegátům PV, spolupráce s EK, NCP sítěmi, státní správou Stanoviska pro jednání PV, spolupráce s národními expertními skupinami PV Podpora zapojení českých subjektů do mezinárodních platforem – kvantové technologie, fotonika, personalizovaná medicína) Aktivní zapojení do projektů, které vypisuje EK pro sítě NCP (v současnosti 10 projektů) Poskytování informací do celoevropských dotazníkových šetření Národní strategie otevřeného přístupu k vědeckým informacím 5. října 2017

CZERA2 v 2017 Rozvoj informačních a konzultačních služeb Školení pro předkladatele projektů (individuální granty, koordinátoři) Spolupráce s MŠMT – pozice ke střednědobému hodnocení H2020 a diskuse k příštímu RP Aktualizace příručky k finančním pravidlům 5. října 2017

Možnosti spolupráce s RKO/OKO – v roce 2017 - nabídka Společné pořádání informačních a specializovaných tematických akcí Semináře a školení na poptávku pracovišť VaV Konzultačně-metodická podpora dle potřeby (financování, Participant portal, open access, IPR…) Stáže v TC pro nové pracovníky projektové podpory Možnost publikování v Echo, příp. jiné společné publikace Možnost propagace akcí na portálu H2020 Regionální a oborové analýzy/statistická data Další spolupráce dle potřeby a specifických cílů konkrétních projektů EUPRO Kontakt pro spolupráci TC s OKO/RKO: Ing. Eva Svobodová (svobodova@tc.cz) 5. října 2017