ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Právě v době recese či krize je to velmi aktuální otázka. Jak to poznat? Ti, kdo řídí podnik, některé typy znají. Většina manažerů však přivítá mít špičkového.
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
2004 Poznání sebe sama …. 2 Trocha legrace než začneme A jak vypadá Váš obrázek?
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
HODNOCENÍ ZAMĚSTNANCŮ
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Makroekonomie Základní východiska zkoumání. O co se snaží makroekonomická teorie? Cílem makroekonomické teorie je v podstatě –Popsat a teoreticky vysvětlit.
Vyjednávání I sebelepší mezilidské vztahy nebo manažerské techniky nás čas od času nedokážou ochránit před střetem různých názorů, myšlenek nebo přístupů.
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
Psychologie II Sociální psychologie
Využití dotazníku při evaluaci Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Pokyny pro zpracování případové studie. V PRÁCI BYSTE MĚLI MANIFESTOVAT VAŠE NABYTÉ ZNALOSTI A DOVEDNOSTI VE VEDENÍ PŘÍPADU! Využijte znalosti z předmětů.
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Práva a povinnosti rodičů a dětí
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti Autor bakalářské práce: Zuzana Kodýdková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent bakalářské.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
VYHODNOCENÍ EKONOMICKÉ VÝKONNOSTI STAVEBNÍ FIRMY
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Pravidla chování, právo a morálka
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Šikanován/Obtěžován vedoucím
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Zaměstnání členů rodiny
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Umění ptát se Jitka Navrátilová, Ph.D
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Název oborové práce Jméno autora třída.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Práva dítěte Výchova k občanství
Proč by se měl podnik chovat na trhu eticky?
kvalitní zákaznický servis
Název školicí prezentace
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Jsme „Jedno PPG“ Náš záměr We protect and beautify the world
AUTOR: Kateřina Křížová
Transkript prezentace:

ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: ÚVOD Představení se, scénář a předběžná organizace. NASTAVENÍ DISKUSNÍCH NOREM Hodnocení “základních pravidel” diskuse, která by měla obsahovat úctu ke zkušenostem ostatních; zachování diskrétnosti o tom,co bylo řečeno; a závazek k plné účasti v diskusích. ŠIKANOVÁN VEDOUCÍM ÚVOD ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:

ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: SHRNUTÍ PŘÍPADU Tento snímek “vypráví příběh,” který byste vy nebo dobrovolný zaměstnanec měli přečíst nahlas. DISKUSNÍ BODY Jako moderátor si určitě prohlédněte detailní informace o situaci zaměstnance a následných opatření před přechodem na další snímek. Zajistit, aby všechny osobní příběhy zaměstnanců, o které se chtějí podělit, byly příběhy, které se vztahují ke scénáři, který je předložen. ŠIKANOVÁN VEDOUCÍM SHRNUTÍ PŘÍPADU ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:

ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: ODPOVĚDI NA OTÁZKY Co byste dělal, pokud byste byl Johnem nebo nějakým jiným zaměstnancem na setkání? Poznámka k moderátorovi: Umožněte účastníkům odpovídat svobodně a diskutovat ve skupině. Jaké jsou povinnosti: zaměstnanců, kteří mají buď pokles, nebo nárůst tržeb? Každý má stejnou zodpovědnost vznést obavu z vedoucího, který neustále šikanuje svůj tým bez ohledu na výkon. Protože problém spočívá v jejich přímém nadřízeném,mohou se chtít obrátit buď na vedoucího oddělení/provozního vedoucího,personální oddělení, právní oddělení, nebo ConcernLine Tyca. Také mohou chtít zvážit pohovor přímo s vedoucím, dát mu najevo, že jeho slova a chování nejsou vhodná. Johna? John má stejnou zodpovědnost vznést obavu jako ostatní zaměstnanci. Jaké jsou možné problémy a důsledky provázející tyto činnosti? Vedoucí vytvořil neprofesionální pracovní prostředí a nejednal v souladu s politikou Tyca Pracoviště bez obtěžování a Průvodcem morálního chování. Šikana na pracovišti, hrozby a násilné chování může v konečném důsledku snižovat výkonnost. Všichni zaměstnanci by se k sobě měli chovat s důstojností a vzájemnou úctou. Byly by jiné okolnosti, kdyby: vedoucí vybral zaměstnance, kteří splnili prodejní cíle? Ne. Šikana je nepřijatelná v jakékoliv situaci. vedoucí nepoužíval urážlivý jazyk na jednáních, ale vyhrožoval ztrátou jejich práce pokud nesplní jejich prodejní cíle? Nadřízený by neměl poskytovat zpětnou vazbu nebo hrozit přímým podáváním zprávy na jednání. Ačkoliv je tato situace méně závažná, stále je v rozporu s Životními hodnotami týmové práce Tyca, stejně jako Průvodce etického chování. vedoucí mluvil s každým zaměstnancem soukromě, že by jejich práce byla ohrožena, pokud by nesplnili své prodejní cíle? Jako vedoucí můžete poskytnout zpětnou vazbu o výkonu zaměstnance a dát jemu/jí vědět, že bez zlepšení by mohlo být jeho/její zaměstnání ohroženo. Nicméně, je potřeba, aby tento rozhovor byl uctivý a v souladu s našimi hodnotami. Je nejlepší vést rozhovor ve spolupráci s personálním oddělením. ŠIKANOVÁN VEDOUCÍM ZAČÁTEK DISKUSE ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:

ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: DISKUSNÍ BODY S odvoláním na politikuTyca Pracoviště bez obtěžování. Připomeňte zaměstnancům, že společnost věří, že všichni máme právo pracovat v prostředí bez obtěžování. Tyco vidí obtěžování jako jakékoliv chování, které může ponížit, zastrašit, nebo urazit jednotlivce a včetně šikany je na našem pracovišti zakázáno. ŠIKANOVÁN VEDOUCÍM POKYNY ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:

ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: DISKUSNÍ BODY Proneste jakákoliv konečná prohlášení, která si myslíte, že jsou vhodná vzhledem k publiku a jejich reakcím a diskusi o tomto tématu a případové studii. Shrňte diskuse, které jste slyšeli. Využijte této příležitosti k posílení bodů vytyčených dříve o udržení pracoviště bez obtěžování. ŠIKANOVÁN VEDOUCÍM PONAUČENÍ ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:

ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: DISKUSNÍ BODY Připomeňte zaměstnancům, že nejsou při svém rozhodování sami a že je důležité, aby kladli otázky, když je mají. Posilte zdroje dostupné pro všechny zaměstnance, které v případě zájmu musí být zvýšeny. ŠIKANOVÁN VEDOUCÍM VZNESENÍ OBAVY ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK: