Cesta k uplatnění na trhu práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Studijní program Stavební inženýrství
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Možnosti stáží a finanční podpory Platforma průmyslové spolupráce CZ.1.07/2.4.00/ Možnosti stáží a finanční podpory
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Informace o projektu CEPIN. Cíl projektu Trvání projektu – Celková dotace Kč, z toho na FaF UK: Kč Realizován.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
„Okna technickým oborům dokořán“
Ostravská univerzita (1991 → )
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Cesta k uplatnění na trhu práce
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Cesta k uplatnění na trhu práce registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_123/0002762

Obsah prezentace Základní informace o projektu Cílová skupina projektu Cíle projektu Vzdělávací kurz Přínosy účasti v projektu Jak se zapojit do projektu

Základní informace Název projektu: Cesta k uplatnění na trhu práce Cesta pro mladé Realizace projektu: 1. 4. 2016 – 31. 3. 2020 Počet účastníků: 4 500 Rozpočet projektu: 267 milionů Kč Realizátor projektu: Fond dalšího vzdělávání

Cílová skupina Žáci posledních ročníků středních škol Studenti posledních ročníků vyšších odborných škol Studenti jednoletého denního studia jazykové školy Studenti posledních dvou semestrů vysokých škol

Cíle projektu Zvýšit zaměstnatelnost (konkurenceschopnost) Rozvinout klíčové kompetence Aktivizovat a motivovat k hledání prvního pracovního uplatnění

Vzdělávací kurz

Praktická část kurzu V reálném firemním prostředí, pod vedením zkušeného mentora Výběr ze139 typových pozic ze všech oborů (šablon kurzu) Časová dotace od 80 do 240 hodin (1 - 6 měsíců) Individuální nastavení docházky Praktické ověření teoretických znalostí ze studia

Přínosy pro studenty Získání praxe v oboru studia v reálném firemním prostředí Možnost navázání budoucí pracovní spolupráce Získání kontaktů z oboru Ověření si teoretických znalostí v praxi Uhrazení výdajů za cestovné, případně ubytování Získání Certifikátu o absolvování vzdělávacího kurzu

Co říkají sami účastníci?

V porovnání s vrstevníky, kteří projektem neprošli, mají absolventi stáží statisticky významně lepší vyhlídky na zlepšení ekonomického statusu, zvýšení příjmu z výdělečné činnosti a také rychlejší nalezení pracovního místa. Přínosy pro poskytovatele: možnost vyzkoušet si budoucí absolventy škol v roli potenciálních zaměstnanců pracovní zaujetí, „drive“ a nadšení, které mladí stážisté do firmy přinesli navázání kontaktů a zahájení spolupráce se školami

Jak se zapojit do projektu www.cestapromlade.cz Bezplatná a nezávazná registrace Prohlídka aktuálních karet kurzů (inzerátů) Přihlášení se ke kartě kurzu

Regionální kancelář Liberec Kontaktní, informační a podpůrné místo Konzultace pro zájemce o kurz i poskytovatele praktické části kurzu Možnost prezentací pro žáky/studenty škol Nám. Dr. E. Beneše 585/26, 460 01 Liberec

Děkuji za pozornost Ing. Stanislava Karásková +420 778 439 644 stanislava.karaskova@fdv.cz