OBEC PODHRADNÍ LHOTA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Advertisements

Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
Střední zdravotnická škola v Karviné. oslavila v roce let své existence vybudovala si tradici kvalitní odborné školy její brány již opustilo přes.
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA „ŠKOLIČKA, DO KTERÉ SE VŠICHNI TĚŠÍME“
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
1 Strojírenská 657/6, Žďár nad Sázavou 1. 2 Mobilita do Francie „země galského kohouta“  konference na krajském úřadě k zahájení projektu  prohlídka.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
ČASOVÝ HARMONOGRAM Montáž………………………………………………………………………………… – Oficiální zahájení + tisková konference……………………………… (Tisková.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
TATENICE Mgr. Michal Oblouk.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Blížejov : Zpracovala : Halamová Kateřina
V sobotu 25.března 2017 se konalo v hospodě
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Záměl.
Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Základní škola Staré Město u UH
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název projektu: Moderní škola
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Větrné mlýny na Slovácku
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
VY_32_INOVACE_44B_TÁBORSKO - CHOUSTNÍK
Rodinné vinařství Mikulenkovi a malá ekofarma Velké Žernoseky u Litoměřic Představení a nabídka.
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
OSVOBOZENÍ ČSR Autor: Lenka Mulačová
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Podpora rozvoje venkova v ČR
Olomoucký kraj 8 největší kraj v ČR.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Česká republika jako součást Evropy
Přírodní podmínky na území Slovácka
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem
Infokanál obce Vigantice
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Program na podporu lesních ekosystémů
kam vlastně směřujeme ??? 
Podnik s unikátním sociálním konceptem..
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
KTV Pržno Červen 2018.
Ústecký kraj Marková Vendula.
Martina Jančová Klára Kautská Jana Petrásková Petra Solarová Prylová
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
Transkript prezentace:

OBEC PODHRADNÍ LHOTA

Charakteristika obce Podhradní Lhota: kraj Zlínský, pod nejvyšším vrcholem Hostýnských vrchů Kelčským Javorníkem, 865 m.n.m. 492 obyvatel Katastr o výměře 381 ha Obec je členem - PMR - MAS Podhostýnska - SPOV První písemná zmínka o obci z roku 1272

Podhradní Lhota a hrady Šaumburk (608 m.n.n) Nový Šaumburk (530 m.n.n.) zvaný Zubříč Z hradů se téměř nic nedochovalo (pouze val a kameny)

Významní rodáci botanik P. František Gogela (1854-1922) František Kratochvil (1876-1955) akad. sochař Alois Bučánek (1897-1945) akad. sochař Oldřich Drahotušský (1929-1994)

Juhyně Obcí protéká potok Juhyně Pramení pod vrchem Kyčerou U tří kamenů a u obce Choryně se vlévá do Bečvy. Celková délka 32,9 km

Juhyně V letošním roce obec ve spolupráci s Povodí Moravy uspořádala akci s názvem Úklid vodoteče a břehů Juhyně. I přes vysokou hladinu vody, sběr proběhl jen na březích, kde se posbíralo cca 2 vlečky především plastů, skla a kovů.

Obec a příroda kolem nás Památná hruška Na území obce se nachází památná hruška jejíž stáří se odhaduje na 200 let.

Výsadba dřevin – aleje stromů a keřů V roce 2015 bylo v obci vysázeno cca 1 000 ks stromů a 1 000 ks keřů s využitím dotace. Aleje mimo jiné plní funkci větrolamu pro novou zástavbu rodinných domů

Mokřadní tůň V roce 2015 byla v obci vybudována Mokřadní tůň jako další krajinářský prvek s využitím dotace. Zde bylo také vysázeno na 50-tku stromů

Péče o vzhled obce a obecní budovy Plánovaná rekonstrukce návsi – ve fázi studie Komplexní opravy chodníků – zahájeny 2016 Kulturní dům Obecní úřad Hasičský dům Jídelna Budova Mateřské školy

Energetické úspory – kulturní dům V roce 2013 proběhla výměna oken a zateplení kulturního domu.

Energetické úspory – obecní úřad V roce 2015 proběhla výměna oken a zateplení obecního úřadu. Vzhled obecního úřadu je v souladu s plánovanou rekonstrukcí návsi

Energetické úspory - hasičárna V roce 2015 byla na hasičském domě vyměněna okna a nová fasáda se zateplením

Mateřská škola Dominantní budova v obci Původně malotřídní škola Od roku 1958 zřízena třída Mateřské školy V současnosti dvoutřídní Mateřská škola 2016-2017 – rekonstrukce soc. zařízení Plánovaná oprava fasády se zachováním pův. prvků

Mateřská škola – spolupráce s obcí Vystoupení na Rozsvěcování vánočního stromu Vystoupení na vítání občánků Vystoupení na posezení pro důchodce Vystoupení při pouťovém posezení

Obecní spolky Dobrovolní hasiči - Soutěže + zásahová jednotka Myslivecké sdružení Sdružení sokola - aerobic

Zemědělci na území obce Zemědělské družstvo Podhradní Lhota Soukromí zemědělci hospodařící na katastru obce: Jaroslav Šindelek – rostlinná a živočišná výroba Petr Klečka – chov koní Jaroslav Novosad – chov koní a ovcí Jan Kobliha – chov ovcí Lesní Školka – Petr Horáček

PODHRADNÍ LHOTA 2017 SRDEČNĚ ZVEME NA PROHLÍDKU OBCE