Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Plánovaný rozvoj služeb
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Systém prostupného bydlení v Litvínově Erika Sedláčková (místostarostka města Litvínova) Vlasta Nekolová (vedoucí odboru sociálních věcí a školství, MÚ.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
VZDĚLÁVÁNÍ VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Lenka M. Maléřová.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Šluknovsko – dopady migrace na život v obcích 09/2011 Volfová Hana, Kafková Jiřina.
Z ÁKON O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 108/2006 S B.. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Představení systému dostupného bydlení v Pardubicích
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Pilotní testování koncepce sociálního bydlení v Brně
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Prevence ztráty bydlení
Jaký problém projekt řeší
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Terénní programy.
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Sociální bydlení v České republice Petr Krčál.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová Brno 9. listopadu 2010 Sociální program „Druhá šance“ Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová

Proč, komu a jak? Cílem programu je prevence zadluženosti, předcházení ztráty bydlení. Především pro občany ohrožené sociálním vyloučením. Možnost rozšíření a zaměření na další cílové skupiny obyvatel. Aktivní a dobrovolná spolupráce zúčastněných stran (bytová správa, sociální pracovníci, klienti) Systémová záležitost bez finančního zatížení zúčastněných stran.

Pilotní ověření Úřad městské části Brno-střed a jejich bytová správa NNO – IQ Roma Servis, Drom-romské středisko, Romodrom, Společenství Romů na Moravě Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Smlouvy o spolupráci na období 6 měsíců

Byly dodrženy veškeré úmluvy týkající se ochrany osobních dat Byly dodrženy veškeré úmluvy týkající se ochrany osobních dat. Zúčastněné strany byly vázány mlčenlivostí a jednali v souladu s etickým kodexem sociálního pracovníka. Všemi klienty byl udělen písemný souhlas.

Kategorizace klientů dle dluhového pásma

Úspěšnost programu Druhá šance

Úhrady provedené klienty za období realizace programu Druhá šance (od 19. 4. 2010 do 19. 10. 2010)

Hodnoty a přínosy klient/ rodina – udržení nájmu jako důležité podmínky pro důstojný život bytová správa – efektivnější hospodaření s obecním bytovým fondem NNO – přesné zacílení sociální služby, motivovaný klient

Obecně – přínos pro společnost i klienta: Snížení počtu klientů v krizové situaci Snížení rizika umísťování dětí v DD z důvodu ztráty bydlení Prevence segregovaného bydlení v komerčních ubytovnách Úspora sociálních dávek poskytovaných na předražené nájmy …

…chápané jako příležitost ke zlepšení Zjištěné nedostatky… …chápané jako příležitost ke zlepšení Doporučení veřejného ochránce práv z roku 2009 „Doporučení pro obce a města pro předcházení tvorby a rozšiřování sociálně vyloučených lokalit se zdůrazněním zajištění potřeby bydlení“

Děkuji za pozornost kristofova.helena@brno.cz