Technika obsluhy – Vinárny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Vinárny Střední odborná škola Otrokovice
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Náležitosti výrobního výkresu
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Základní výkresová dokumentace
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Kreslení KLUZNÝCH LOŽISEK
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Náležitosti jídelních lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Technika obsluhy – Výroba kávy
Technika obsluhy – Společenská setkání
Technika obsluhy – Barový inventář
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Společenská výchova – Kultůra cestování
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – Vinárny Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TEO.1110.2F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Vinárny Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Druhy vináren Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky jaké máme druhy vináren a jejich charakteristiky. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Denní vinárny, noční vinárny, sommelier Datum Datum vytvoření – 1. 1. 2013

Vinárny

Denní vinárny Provozní doba 9 – 23 hodin Nabízíme zpravidla čepované víno Sortiment – přírodně upravované pokrmy vhodné k vínu, sýry Doplňkový sortiment – slané výrobky Nabídka vína přes ulici

Noční vinárny Zábavní střediska s hudbou a tancem Zařízení je určeno pro delší pobyt hostů Pro intimnější prostředí jsou vhodné boxy a tlumené osvětlení

Příprava na provoz Stoly se prostírají bílými nebo barevnými ubrusy Příprava inventáře pro servis nabízených vín Důležitá je příprava zboží – správné uskladnění Ve vinárně je vhodné umístit víno do vinotéky, která usnadní práci sommeliera

Pravidla obsluhy Pokrmy servírujeme jednoduchou obsluhou. Po převzetí objednávky upravíme stůl hosta. Pro servis nápojů používáme odpovídající inventář.

Úkoly Pokrmy servírujeme …………….. obsluhou. Jaké máme druhy vináren? Jaký sortiment nabízíme v denních vinárnách? O servis vína ve vinárně se stará ………………. . Ve vinárně je vhodné umístit víno do ………… .

Zdroje Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna. 2010 ISBN:8071687529