 Vysoké Taury se nachází v Rakousku konkrétně v Alpách.  Nachází se necelých 140 kilometrů od Salzburg a 450 kilometrů od hlavního města Rakouska Vídně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
Advertisements

Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_ZAPADNI_CECHY_LAZNE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Poznej živočichy ČR Ryby, Obojživelníci, Plazi vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Souměrnosti v přírodě. Osová souměrnost patří do kategorie shodných zobrazení. je vlastně zobrazení nějakého bodu podle osy. původní bod má od osy stejnou.
ŘÁD: DRAVCI Sokol stěhovavý. Dravci -predátoři, přizpůsobeni k lovu kořisti.
Árónovité (Araceae) Č ele ď : Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Rakousko II. oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK Linda Kotounová Šárka Háková.
ŠELMY. CHARAKTERISTIKA Rozšířeny na všech kontinentech. Pružné, svalnaté tělo. Silné špičáky. Většinou masožraví (vrchol potravních řetězců). Výborný.
Řád: SOVY = noční ptáci. Znaky velmi jemné peří  neslyšný let nohy porostlé peřím prsty s ostrými drápy vratiprst (4. prst) – otáčí se dopředu i dozadu.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_52_INOVACE_33_Přírodopis 7.ročník_Mákovité Téma: Mákovité CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: březen 2012.
LIŠEJNÍKY ( LATINSKY LICHEN). CHARAKTERISTIKA LIŠEJNÍKU -Složené organismy, které podle systému řadíme do říše hub -- mají velmi rozmanitý vzhled a velikost,
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_04_Př7 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Kapradiny.
Řád: Šelmy Výskyt: od tropů po polární oblasti Potrava: živá kořist (k jejímu lovu přizpůsobené smysly a stavba těla)
Lev a tygr Natálie Francová (1.S). lev lev??? je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera lev je po tygrovi druhá největší.
Japonsko (země vycházejícího slunce)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_PŘBOT.18 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Hrnkovky náročné na teplotu
Rostliny z našeho okolí
Přizpůsobivost rostlin
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Osová a Středová souměrnost v Přírodě
Živočichové v lesích Jan Pavlik.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název prezentace (DUMu):
Aljaška Leona Šteflová.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Moloch ostnatý Vypracoval: Jiří Krátký Obor: Technické Lyceum
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
SAVCI.
TÉMA: Národní parky a chráněné krajinné oblasti
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY
Název projektu: Živá příroda ve škole
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Krkonošský národní park.
VY_12_INOVACE_EVH.2.Ste.29_Cerveny_satecku_kolem_se_toc
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny C
Výukový materiál VY_52_INOVACE_18_VČELA MEDONOSNÁ
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Základní společenstva – skály a hory
zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_PŘZOO.16 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
DIDAKTICKÁ HRA PRO 6. ROČNÍK
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
DINGO A ABORIGINCI.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_11_20 Tundra
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
11. PODNEBNÉ PÁSY.
Téma: Rakousko Číslo projektu: 02
Jednotky délky VY_32_Inovace_16 TK-1 Mgr
12. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV, AKADEKIKA HEYROVSKÉHO
Obvody a obsahy obrazců
Alpy - lyžaský výcvik Termín: (neděle – sobota)
ZOOPARK GLOWACKÉHO Klára Kovaříková, Alžběta Mikulíková, Eliška Havelková, Tereza Bláhová.
Druh učebního materiálu prezentace (výkladová)
PTÁCI – LETCI (SOVY) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Sudokopytníci: turovití žirafovití
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Yellowstonský národní park
Transkript prezentace:

 Vysoké Taury se nachází v Rakousku konkrétně v Alpách.  Nachází se necelých 140 kilometrů od Salzburg a 450 kilometrů od hlavního města Rakouska Vídně.  Má 1,834 km2  Nejvyšší hora Grossglockner Grossglockner

 V roce 1913 byl založen  V roce 1971, tři guvernéři Salcburku, Korutanech a Tyrolsku nařídili zřízení národního parku podpisem v Heiligenblut.  1980 byl rozšířen  2006 byl zařazen do IUCN

 Orlosup bradatý - Hnízdí na skalních útesech ve vysokých horách na území jižní Evropy, Afriky, Indie a Tibetu. - ročně přitom klade vejce - patří mezi nejvzácnější dravce Evropy - má rozpětí křídel mezi 245 a 285 cm při průměrné váze 5 až 7 kg  Kozorožec horský - Samci dorůstají do výšky kolem jednoho metru, délky těla 1,5 m a mohou vážit i více než 130 kilo -Samice dorůstají zhruba polovičních rozměrů samců -Samci se od samice liší hlavně tmavými, zahnutými rohy -Dalším pohlavním dimorfismem je prominentní vous pod bradou

 Plesnivec alpský-je jedna z nejznámějších horských květin. -Je to vytrvalá bylina, pokrytá bílou plstí. -Bara květů je žlutobílá. -Plesnivec alpský kvete od července do srpna. Letharia vulpina -je žlutý keříčkovitý lišejník -Dříve se v Evropě používaly do jedových návnad na vlky a lišky