Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohledy na svět na konci 20. století
Advertisements

Přelidnění planety.
Přelidnění a hlad Přelidnění a hlad Gabriel Pozsonyi 2.L / 2011.
Téma hodiny: Problémy Afriky
Sociální problematika světa
Přírodní a civilizační rizika
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_OSVZ_ON Anotace: Seznámit žáky s problematikou Ročník:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
9. ročník Novověk, moderní dějiny
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
TERORISMUS.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Globální svět.
Vývoj politické mapy světa
DEMOGRAFIE - RŮST POČTU OBYVATEL
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Ekologické problémy Společenské problémy
Ekologické problémy Společenské problémy
Terorismus.
Ekologické důsledky války
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Globalizace a její vliv na životní prostředí
Studijní info.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Krajina a životní prostředí
Problémy současné Afriky
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
RŮST OBYVATELSTVA NA ZEMI
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Chudoba.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Nováčková Kateřina, Nováčková Dominika C2A
Globální, regionální a místní problémy životního prostředí
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
Dnešní svět.
Terorismus Petr Machala.
ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE Rozvojová spolupráce.
Globální problémy Počátky environmentálního myšlení.
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
Globální problémy - Politická ekonomie Úvod do mezinárodních vztahů 2011.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Znečišťující faktory ŽP a dopady činnosti člověka na ŽP
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Globální problémy lidstva. GLOBALIZACE - Co myslíš, že znamená tento pojem? Je abstraktní pojem, který naznačuje „srůstání světa“. Jde o nerovný proces,
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Globální problémy a globální změny Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo.
9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová.
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Globální problémy – úvod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EK019 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice Husova 537, Bojkovice
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Globalizace a globální problémy N á zev sady: Výuka občanské nauky v.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
Lidstvo - problémy demografické problémy jako součást problému globálních 1) vyplývající 2) související.
Mgr. Rostislav Navláčil 17. Globalizace Občanská nauka 1. – 4.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
TERORISMUS.
Terorismus.
Populační růst.
TERORISMUS.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
Důsledky globální změny klimatu
Transkript prezentace:

Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus

Populační exploze a hrozba hladu Rostoucí počet obyvatel v nejchudších zemích X pokles porodnosti ve vyspělých zemích Momentálně okolo 7 miliard lidí. Možné přelidnění Země Zvyšuje se počet nakažených obyvatel hlavně virem HIV apod. Afrika: hladomory a nedostatek pitné vody

Chudoba v Africe

Znečišťování životního prostředí Roste množství látek znečišťujících ovzduší a přibývá odpad Kácení tropických pralesů Problémem zůstává ukládání jaderného odpadu V současné době jsou už ale vydávány zákony na ochranu životního prostředí

Terorismus Počátky terorismu druhá polovina 20. století Prosazování politických názorů za pomoci násilí a teroru (vraždy, únosy lidí i letadel, bombové atentáty, často i sebevražedné útoky) Často se označují jako „bojovníci za svobodu“ Usáma bin Ládin – Al-Kajdá

Teroristický útok v Bostonu

Zdroje: Google.cz Wikipedia.org Učebnice dějepisu 9. ročník