PROCVIČOVÁNÍ - OTUŽOVÁNÍ. Odpověz na otázky 1.Kdy a kde se tradičně schází otužilci v Praze? 2.Znáš nějaký otužilecký spolek na Táborsku? 3.K čemu pomáhá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Advertisements

Soustava žláz s vnitřním vyměšováním
Péče o pracovníky.
Boj s choroboplodnými zárodky- nakažlivými chorobami
Digitální učební materiál
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2012.
KOŽNÍ SYSTÉM.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Otužování
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_14 Název materiálu:Tepelná pohoda Tematická oblast:Vytápění – 1. ročník Instalatér Anotace:Prezentace.
Zahřívání vodiče při průchodu
V.O.D.A.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _11
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Anotace Prezentace, která se zabývá Newtonovými zákony. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají a umí využívat Newtonovy zákony.
FYZIKA 8. ROČNÍK ŠÍŘENÍ TEPLA
BULIMIE Hana Szarowská 2. HA.
TÉMATICKÁ OBLAST:Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ
Šíření tepla Milena Gruberová Jan Hofmeister Lukáš Baťha Tomáš Brdek
Dýchací soustava2.
Procvičování vitamínů a minerálních látek
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
Homeostáza a termoregulace
Tato prezentace byla vytvořena
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 12 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Ukrytý.
Mízní soustava Lymfatická.
Sušící režimy Nízkoteplotní sušení – dřevo se suší při teplotě do 45o C. Probíhá pomalu, suší se šetrně, bez vzniku vnitřních napětí. Používá se pro sušení.
MIKROKLIMA TERMOREGULAČNÍ MECHANISMY. ZEVNÍ PODMÍNKY TEPLOTA VZDUCHU VLHKOST VZDUCHU PROUDĚNÍ VZDUCHU.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření teploty Číslo DUM: III/2/FY/2/1/14 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název klíčové aktivity:NOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY V OBLASTI PŘÍRODNÍCH.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Na jednoduchých pokusech popis a vysvětlení přenosu části své pohybové.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Autor: Mgr. Iveta Votápková Mízní (lymfatická) soustava Pětilístek uzliny
Mízní (lymfatická) soustava
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Autor: Vendulka Kudlíková Název materiálu: VY_52_INOVACE_03_Dospívání_vk1 Vzdělávací oblast/obor/okruh:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_PRVOUKA.
Vytápění Tepelná pohoda. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Dobrý sluha, ale zlý pán Chemie – 8. ročník Autor: Mgr. Jitka Pospíšilová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_PŘÍRODOPIS.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Změna teploty těles tepelnou výměnou Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300.
?? Ing. Jan Havel.
GE - Vyšší kvalita výuky
Otužování.
Vylučovací soustava.
Vylučovací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název:VY_32_INOVACE_3B_20_Péče o kůži
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_06_krev
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Voda + Vylučovací ústrojí.
Orbis pictus 21. století Topné desky
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Souhrnné otázky, Světelné jevy
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Opakování – mapy Otázky jsou sestrojeny pomocí učebnice Společnost str
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Smyslové ústrojí čichu
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vylučovací soustava VY_32_INOVACE_06-07 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Teplo VY_32_INOVACE_19_Teplo Autor: Pavlína Čermáková
Oběhová soustava.
VY_52_INOVACE_23_01_hygiena vylučovací soustavy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Vylučovací soustava člověka
Transkript prezentace:

PROCVIČOVÁNÍ - OTUŽOVÁNÍ

Odpověz na otázky 1.Kdy a kde se tradičně schází otužilci v Praze? 2.Znáš nějaký otužilecký spolek na Táborsku? 3.K čemu pomáhá otužování? 4.Pro koho není otužování vhodné? 5.Vysvětli rozdíl mezi finskou saunou, vario saunou a infrasaunou. 6.Kolikrát se doporučuje opakovat cyklus zahřátí a zchlazení? 7.Jaký je rozdíl mezi saunou a párou? 8.Jak se jmenuje hormon štěstí, který je vyplavován po zátěži do těla?

Odpovědi ve Vltavě u Národního divadla-Memoriál Alfréda Nikodéma. 2.Jistebnice, novoroční namáčení organizuje Petr Muž. 3.Zvyšuje imunitu, prevence proti nachlazení, vytváří psychickou pohodu. 4.Není vhodné pro nemocné, pro lidi se srdečními problémy, opatrně postupovat u dětí a starších osob. 5.Finská – teplota C, suchý vzduch, vario – 60 0 C, vlhkost 30%, infrasauna – teplota do 55 0 C, pracuje pomocí vyzařování infračervených paprsků. 6.Většinou 2-3x. 7.Sauna má na rozdíl od páry suchý vzduch. 8.Hormon štěstí se jmenuje endorfin.

Vyřeš křížovku

Zadání křížovky 1.Co odvádí škodlivé látky z těla? 2.Základem otužování těla je …………….studenou vodou. 3.Odolnost proti nemocem. 4.Co si musím vzít do potírny? 5.Hormony přinášející úlevu a pocit štěstí. 6.Zařízení, kde se člověk zahřívá a následně ochlazuje. 7.Tekutina, která se při saunování hlavně doporučuje.

Řešení 1 P OT 2 SP R CH O V Á N Í 3 I M U N I T A 4R U Č N Í K 5 E N D O R F I N Y 6S A U N A 7 V O D A