Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.15 Anotace: Prezentace vysvětluje dělení charakteristiky a obsahuje slohová cvičení zaměřená na charakteristiku vnější, vnitřní,
Advertisements

POPIS OSOBY.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_11
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_362_Slohové postupy AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Cestopis Zpracovala: Mgr
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Test D6 - 1 Zpracovala: Mgr
Už zase skáču přes kaluže
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Přívlastek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr
Kréta Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor:
Pohádka Zpracovala: Mgr
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
Líčení Zpracovala: Mgr
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Čím chci být Zpracovala: Mgr
Anotace: Popisují kamaráda podle zadaných bodů.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Charakteristika Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Slohový útvar CHARAKTERISTIKA
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
POSTAVA ( z boku).
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní části obličeje
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Obrazná pojmenování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2012 Výukový materiál je určen pro ž áky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Popis pracovního postupu sloh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Denisa Šafářová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Jana Šváchová DATUM VYTVOŘENÍ: listopad 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Popis osoby.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Iveta Vostrá DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Český jazyk a.
Epos Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o uzemním plynu, jeho těžbě, dopravě.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Charakteristika a dělení drůbeže
Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Charakteristika výukového materiálu
CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ – vystihuje vzhled, zevnějšek
CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
7. ročník Michaela Hantková
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_18_lidské tělo
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
MEDVĚD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Najdi dva stejné obrázky
Čj literatura − VI. ročník
CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ
ČLOVĚK 3 Mgr. Alena Ščuková
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
CHARAKTERISTIKA Aneta Bartošová. CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ – VZHLED POSTAVA.
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Transkript prezentace:

Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Sloh Výukový materiál slouží jako výklad učiva Popis postavy a obsahuje zadání slohových úkolů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

Popis postavy 1.Celkový vzhled – výška, typ postavy, chůze 2.Hlava – vlasy, oči, nos, ústa 3.Oblečení, doplňky 4.Vlastnosti - charakteristika

Popiš, co máš dnes na sobě.

Kam bys oblékl(a) tento oděv?

Popiš dívku na obrázku

Říká se… ________ srdce __ _________ ________ _______ hlas jako ___________ oči jako _____________

Vymysli svá přirovnání. ___________ jako ___________ nos jako ______________ ruce jako ______________

Diamant kamarád ___________ (2 přídavná jména) __________ __________ _________ ( 3 slovesa) _________________________ (Věta, která má 4 slova) ________________ ( o pak slova kamarád)

Vymysli přídavná jména k zadaným slovům. ___________ oči ___________ ústa ___________ obličej ___________ postava ___________ vlasy ___________ nos ___________ ramena

Kterých vlastností si ceníš u svého kamaráda?

Seřaď, v jakém pořadí se objeví v popisu Obličej Vlasy Celková postava Chůze Výška Oči Nos Oblečení

Vyhledej v knížce (čítance) popis postavy

Napiš první kapitolu Tvé nové detektivky, ve které je hlavní postavou vyšetřovatel Vysloužil.

Zdroje [cit , autor:Tore Nergaard ] s [cit , autor: ellenm1 ] s [cit , autor: Jcjeansandclothes] jpg?uselang=cs[cit , autor: Anthony22 ] jpg?uselang=csAnthony22 [cit , autor: Nikki Tysoe ]Nikki Tysoe g?uselang=cs [cit , autor: David ] g?uselang=cs [cit , autor:Ministerstvo dopravy a spojů České republiky ]