Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Advertisements

Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
Politický extremismus a radikalismus
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Minimální preventivní program školy
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Studium pro školní metodiky prevence
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Politologie a mezinárodní vztahy
Management pro vychovatele PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel
2. ročník(4. semestr) NMgr. studia LF LF:MPSM101
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Krajská konference Sociální klima školy Hradec Králové nisterstvo školství,
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
SEKTY ÚOOZ SKPV PČR PRAHA ODBOR METODIKY, PREVENCE A MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Politologie a mezinárodní vztahy
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Kybernetická kriminalita
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Výzva k předkládání žádostí
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Pedagogický management 2005 J. Šťáva katedra pedagogiky tel
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Základní statistické údaje o kriminalitě
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Školská sociální práce
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PhDr. Ondřej Andrys, MAE, MBA, náměstek ústředního školního inspektora
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
Transkript prezentace:

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Policie pro každého Celorepublikový preventivní projekt Gestor: PIO PP ČR Spolupracovali: ÚOOZ SKPV, NPC, ÚSKPV, PIO KŘP, MV ČR (R PP 72/2010)

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Zaměření projektu Specifická primární prevence Vznik nového systému vzdělávání preventistů, policistů a metodiků prevence škol a školských zařízení Vytvoření funkčního a stabilního systému preventivní činnosti – koordinace subjektů rezortu policie a pedagogických pracovníků Cílená systematická spolupráce MV a MŠMT

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Cíle projektu Zvyšování právního vědomí a osobní bezpečnosti dětí a mládež. Nastavení jednotného systému vzdělávání pracovníků – preventistů (policistů), kteří se přednáškami a vzdělávací činností zabývají. Vytvoření výukových materiálů určených jak pro studenty tak pro přednášející subjekty. Pravidelná aktualizace jednotlivých témat projektu v reakci na vývoj kriminality. Úspora vynaložených finančních prostředků na preventivní činnost – projekt je plně digitalizován.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Cílové skupiny projektu Děti a mládež Pracovníci preventivně informačních pracovišť P ČR Pedagogičtí pracovníci Specifické cílové skupiny (rodina, nestátní neziskové organizace, metodici prevence, školní metodici prevence, zástupci městské a obecní policie)

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Tématické oblasti projektu Děti a kriminalita Drogy Extremismus Informační kriminalita

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Struktura projektu Jednotná standardizovaná metodika výuky jednotlivých témat Podpůrné preventivní materiály, dle cílových skupin, témat a subtémat Didaktické pomůcky – pracovní listy a výukový materiál Videospoty Internetový vizuál -

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Extremismus – obsah internetové stránky EXTREMISMUS Extremismus představuje vyhraněný ideologický postoj, který vybočuje z ústavních, zákonných norem, vyznačuje se prvky netolerance a útočí proti základním demokratickým ústavním principům. Představuje projev nesnášenlivosti provázený agresivním jednáním vůči zjevně odlišným jedincům či skupinám. Podtémata: Xenofobie, rasismus, intolerance, antisemitismus, menšiny Sociálně patologická náboženská hnutí a sekty Extremismus - politicky, náboženský, ekologický, nacionalistický Divácké násilí Cílové skupiny: 1. stupeň ZŠ 2. stupeň ZŠ Střední škola Materiály ke stažení 1. stupeň ZŠ Učební texty 2. stupeň ZŠ Metodika Střední školaPracovní listy Video Příklad - videospot:

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Děkujeme za Vaší pozornost Tým ÚOOZ – odbor metodiky, prevence a mezinárodní spolupráce