Z poraženého Německa se po válce stává republika, Výmarská republika Situace v hospodářství byla velice špatná a navíc musela země platit válečné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nástup nacismu v NĚMECKU
Advertisements

Nacismus Michal Kolář.
FAŠISMUS.
NSDAP Hitlerova nacistická strana (nacionalismus + socialismus)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.2.7 Německo 1932 – volby a jejich důsledky Název sady: Moderní.
ZÁVĚR 2.SVĚTOVÉ VÁLKY. V roce 1943 již bylo zřejmé, že spojenci dříve nebo později válku vyhrají Vojska bojující za Hitlera a jeho spojence postupně ztrácela.
Konec I. Světové války a vznik Československa.
EVROPA PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE 2. fáze studené války období zatlačování komunismu ( )
Sovětský svaz Sověti odstoupili z I. Světové války již v roce 1917, ale ještě pár let probíhala v zemi občanská válka ze které vyšli úspěšně komunisté.
Nástup nacismu v Německu Název sady materiálů: Dějepis pro 9. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_9_2814_Nástup_nacismu_v_Německu Autor: Mgr. Kočíř.
 podmínkou pro vznik republiky=ústava  poslanci na ní pracují, Francie válčí dál  Francie velice oslabená – vzrůstají nepokoje a nespokojenost  soudní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Druhá světová válka – úvod Název sady: Moderní dějiny.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: FAŠISMUS V ITÁLII. NACISMUS V NĚMECKU. Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Listopad 2011 Předmět: Dějepis.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HOMO SAPIENS. Homo sapiens ( člověk rozumný) žil ve středním paleolitu před let př.n.l. na území Evropy, Afriky a Asie. K tomuto druhu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.2.2 Důsledky I. světové války, poválečné uspořádání Evropy.
VY_32_INOVACE_05_Nástup nacismu fotodokumentace Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Diktatury ve světě.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
DŮSLEDKY 1. SVĚTOVÉ VÁLKY: o V průběhu 4 let : zahynulo 10 milionů vojáků, 20 milionů zraněno o trvalá invalidita: 10-ky tisíc vojáků o ekonomika a hospodářství.
31 př. n. l. – 476 n. l. Principát Octavius Augustus – titul princeps = první muž v říši způsob vlády – principát zvolen lidovým shromážděním nebo jmenován.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK Č. DUMu: VY_32_INOVACE_13_holocaust Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lucie Imrová NÁZEV: VY_12_INOVACE_02B_22_Nacismus TEMA: Člověk a společnost.
Matyáš Fornůsek 5. ročník ZŠ
Nástup nacismu v Německu
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
Od dotace EU k proměně vyučovací hodiny
Školství v 17. a 18. století Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_04_Česká.
Nacismus v Německu ve 30. letech
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Nástup komunismu a fašismu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Ing. Veronika Dostálková MBA
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název a číslo materiálu:
Šablona 32 VY_32_INOVACE_07_23_Poválečná ČSR.
VELEHRAD Jonáš Uřičář IX.B
Období vlády jedné strany
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_DĚJEPIS
VY_32_INOVACE_03B_Vývoj v Německu
NACISMUS V NĚMECKU TŘETÍ ŘÍŠE (1933 – 1945)
NĚMECKO PO VÁLCE.
OSVOBOZENÍ ČSR Autor: Lenka Mulačová
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_23_Období Studené války.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Revoluce ve Francii
První židovská válka a její důsledky
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
SVĚT A ČESKOSLOVENSKO V LETECH
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Československá republika-demokratický stát
Vláda prvních Habsburků
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
1. světová válka.
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
VY_32_INOVACE_01B_Velká hospodářská krize – příčiny, důsledky
ČEŠI A NĚMCI SMĚŘUJEME K SAMOSTATNOSTI
1. SVĚTOVÁ VÁLKA Události let
Světová hospodářská krize (1929 – 1933) a její důsledky
Transkript prezentace:

Z poraženého Německa se po válce stává republika, Výmarská republika Situace v hospodářství byla velice špatná a navíc musela země platit válečné reparace Lidé byli velmi nespokojeni a špatné situace využil zkrachovalý rakouský umělec Adolf Hitler, který ve svých projevech v německých hospodách ze všeho vinil židy, komunisty a vítězné země, které Německo vykořisťují. Hitler prosazoval národní hrdost a nadřazenost německého národa. Tyto myšlenky sepsal ve své knize Mein Kampf (můj boj)

císařstvíVýmarská republika I. Světová válka Nacistické Německo Německá říše, Třetí říše 1945

Postupně se Adolf Hitler a jeho strana NSDAP dostávali k moci v Německu Pomáhali mu v tom zejména ozbrojené jednotky v uniformách, SA a SS

V době světové hospodářské krize bylo v Německu 6 milionu nezaměstnaných a lidé chtěli věřit v něco nového Hitlerovy triumfy: Nezaměstnaní měli slíbenou práciPodnikatelům slíbil oslabení komunismuVíru v obnovení velikosti Německa

NSDAP vítězí ve volbách v roce se Adolf Hitler stává říšským kancléřem a takřka neomezeným vládcem Německa Hned se začíná zbavovat konkurence – vznikají koncentrační tábory (Dachau), kam jsou posíláni židé, komunisti a všichni ostatní jeho odpůrci proběhla NOC DLOUHÝCH NOŽŮ  jednotky SS povraždily okolo tisíce příslušníků SA a tím pádem přestalo SA existovat

Německo již neplatí válečné reparace, lidé mají zase práci, hodně se staví a zbrojí. Hitler vládne pevnou rukou (totalita) a všichni ho uctívají jako svého vůdce ( F ÜHRER ) V roce 1935 je v Německu opět zavedena branná povinnost a vyjdou Norimberské zákony „na ochranu německé krve“ a židy zbavují občanství Nacistická ideologie nadřazuje árijskou (nordickou) rasu nad všechny ostatní, židé jsou stále více omezováni V roce 1938 proběhla „Křišťálová noc“  Židovské obchody, synagogy a domy byly zničeny, židé posíláni do koncentračních táborů

Hitlerovi nejbližší Hermann GőringHeinrich HimlerMartin BormanReinhard HeydrichJosef GoebbelsGESTAPO – tajná policieJednotky SSHitlerjugend – jednotky mládeže

Zapamatujme si: FȕhrerTřetí říšeSA, SSNoc dlouhých nožůPogromKřišťálová nocDavidova hvězdaMein Kampf

Základní principy nacismu Odpor k demokraciiOdpor ke komunismuRasismus - nadřazenostNárodní socialismus

Použité odkazy a literatura: teen.html teen.html ostuda_89578.html ostuda_89578.html J. Kuklík, J.Kocian, Dějepis pro 9. ročník ZŠ, SPN Všechna data stažena ke dni Vypracoval: Mgr. Jakub Hradil