Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad strojů a zařízení pro svislou dopravu ve.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_08.
Advertisements

Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 17 Anotace.
Pevné látky VY_32_INOVACE_2A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
BW06/56 – STAVEBNÍ STROJEIng. Svatava Henková, CSc. Vertikální doprava a manipulace 6.Přednáška.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Imobilizér Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel Ročník:3.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 01 Anotace.
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Konstrukce CNC strojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad spotřebu energie a zajištění kvality životního.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Ivana Nováková NÁZEV:Kladky TÉMATICKÝ CELEK:Pohyb těles. Síla ČÍSLO.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceZpůsoby.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY CHARAKTERISTIKA MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY - mají stále větší význam v různých oblastech průmyslu, zemědělství, stavebnictví,
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 7. Odpadní vody a čistírny odpadních vod Název sady: Základy ekologie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
VY_32_INOVACE_AUT2_18 Zpomalovací brzdy. Účelem zpomalovací brzdy je vozidlo zpomalit, nikoliv však zastavit. Brzdu nelze použít ani jako brzdu parkovací.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-03
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Ocelové lešení CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_08
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Snížení nákladů na vytápění budov
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Mechanické řízení
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_08
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství.
MOTOROVÉ VOZÍKY. MOTOROVÉ VOZÍKY MOTOROVÉ VOZÍKY - zajišťují přepravu materiálů, manipulaci s nimi, jeho ukládání a přemísťování ve všech oblastech.
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
strojní omítání CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_02
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Textilní materiály CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_TP_18
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Hospodářský cyklus VY_32_INOVACE_40_814
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_12 Pohyb a klid tělesa -test
Kladkostroje a visuté kočky
Řemenové převody VY_32_INOVACE_31_ 619
Přírodopis Č. DUMu: VY_32_INOVACE_16_ pomocníci člověka
Autor: Stejskalová Hana
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_02_17_dopravní prostředky 2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Globální problémy současného světa 4 – HIV, AIDS
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Jednoduché stroje Tercie.
JEDNODUCHÉ STROJE – OPAKOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad strojů a zařízení pro svislou dopravu ve stavebnictví.

Ve stavebnictví je svislá doprava při zdvihání, montáži a přemísťování břemen. 1.Stroje na dopravu tuhých látek – zdviháky, kladkostroje, navíjedla, jeřáby, výtahy, dopravníky, plošinové vozíky 2.Stroje na dopravu kapalin potrubím – čerpadla 3.Stroje na dopravu plynných látek – ventilátory, dmýchadla, kompresory, Jeřáby – mostové, portálové, stavební, samohybné na automobilovém podvozku, lanové, kolejové, věžové

Stavební výtahy – používají se pro přesun hmot -Stavební výtah stožárový lanový, stožárový s ozubeným hřebenem, -Střešní výtahy – pro dopravu krytin při práci na střechách Stavební výtahy – používají se pro přesun hmot -Stavební výtah stožárový lanový, stožárový s ozubeným hřebenem, -Střešní výtahy – pro dopravu krytin při práci na střechách Pracovní plošiny - pro práce ve výškách, -Šplhací plošiny, závěsné lávky, závěsné klece, závěsné sedačky, závěsné kabiny. Mobilní vysokozdvižné plošiny Pracovní plošiny - pro práce ve výškách, -Šplhací plošiny, závěsné lávky, závěsné klece, závěsné sedačky, závěsné kabiny. Mobilní vysokozdvižné plošiny Zdviháky – k občasnému nadzdvihnutí těžkých břemen -Hřebenové, šroubové, hydraulické, pneumatické Zdviháky – k občasnému nadzdvihnutí těžkých břemen -Hřebenové, šroubové, hydraulické, pneumatické

Kladkostroje  Přenosná zdvihadla, používaná na montážích  Mají malé rozměry a hmotnost  Násobné, šroubové a elektrické Kladkostroje  Přenosná zdvihadla, používaná na montážích  Mají malé rozměry a hmotnost  Násobné, šroubové a elektrické

Stavební vrátky - navíjedla  Ruční nebo motorové  Břemena se zdvihají nebo táhnou ocelovým lanem, které se navíjí na buben  Ruční navíjedla – připevněna na sloupech lešení nebo na zdi. Skládají se z ocelového lana, navíjecího bubnu, kliky, převodu a brzdy.  Ruční stavební vrátek – rumpál  Motorová navíjedla – buď samostatný stroj nebo tvoří součást stavebních výtahů, jsou stále bržděné Stavební vrátky - navíjedla  Ruční nebo motorové  Břemena se zdvihají nebo táhnou ocelovým lanem, které se navíjí na buben  Ruční navíjedla – připevněna na sloupech lešení nebo na zdi. Skládají se z ocelového lana, navíjecího bubnu, kliky, převodu a brzdy.  Ruční stavební vrátek – rumpál  Motorová navíjedla – buď samostatný stroj nebo tvoří součást stavebních výtahů, jsou stále bržděné Skluzná potrubí a žlaby  Použití při opravách střech nebo interiérů pro dopravu sutě do dopravních prostředků Skluzná potrubí a žlaby  Použití při opravách střech nebo interiérů pro dopravu sutě do dopravních prostředků

Zdviháky, kladkostroje, jeřáby, výtahy, dopravníky, čerpadla, kompresory, mostové, portálové, stavební, samohybné na automobilovém podvozku, lanové, kolejové, věžové Použité zdroje: METHEM. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Overhead_cranes_at_Rajaville_Jul2008.jpg Overhead_cranes_at_Rajaville_Jul2008.jpg CKD MOBILNI JERABY A.S., SLANY, CZECH REPUBLIK. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ANTHONY APPLEYARD SLANY, CZECH REPUBLIK. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DOM. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EN:USER:CROVAX200. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Použité zdroje: METHEM. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Overhead_cranes_at_Rajaville_Jul2008.jpg Overhead_cranes_at_Rajaville_Jul2008.jpg CKD MOBILNI JERABY A.S., SLANY, CZECH REPUBLIK. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ANTHONY APPLEYARD SLANY, CZECH REPUBLIK. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DOM. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EN:USER:CROVAX200. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Břemena se zdvihají nebo táhnou ocelovým lanem, které se navíjí na buben Doprava sutě při opravě střechy nebo interiéru