Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Významná Chráněná území v čr
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ÚSTECKÝ KRAJ Ester Sárorová, 9.C.
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Rozloha chráněných území na ploše ČR
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Národní parky a Chráněné krajinné oblasti ČR
Národní parky v ČR Lenka hajzlerová.
Národní parky Afriky.
NÁRODNÍ PARKY ČR A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Klocperková & Stejskalová
Česká republika: Národní parky Hospodářský zeměpis
Národní parky České republiky
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Zakládání chráněných území v praxi Petr Macek CHTP
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území České republiky
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Národní parky v České republice
Krkonoše Robin Plch IX.A
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Ochrana přírody ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Olomoucký kraj přírodní poměry
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Np České švýcarsko.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Autor materiálu - Mgr. Lukáš Kučera.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
PŘÍRODNÍ REZERVACE NA ÚZEMÍ SLOVÁCKA
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Národní parky České republiky
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Transkript prezentace:

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmětZeměpis cestovního ruchu Tematický okruhCestovní ruch v Evropě Ročník2. a 3. ročník Jméno autoraMgr. Petr Lovaš Období tvorby DUMčervenec 2012 Označení DUMVY_32_INOVACE_05PL_Národní parky ČR Číslo a název klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT AnotacePrezentace je určená k výkladu učiva.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

Co je Národní park? Dle § 15 zákona č. 114/1992 Sb. O ochraně přírody a krajiny: Rozsáhlé území, jedinečná v národním či mezinárodním měřítku, jejichž značnou část zaujímají přirozené nebo lidskou činností málo ovlivněné ekosystémy, v nichž rostliny, živočichové a neživá příroda mají mimořádný vědecký a výchovný význam, lze vyhlásit za národní parky. Veškeré využití národních parků musí být podřízené zachování a zlepšení přírodních poměrů a musí být v souladu s vědeckými a výchovnými cíli sledovanými jejich vyhlášením. Národní parky, jejich poslání a bližší ochranné podmínky se vyhlašuj zákonem

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” V České republice se nachází 4 národní parky: 1) Krkonošský národní park 2) Národní park České Švýcarsko 3) Národní park Šumava 4) Národní park Podyjí

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” NP České Švýcarsko Krkonošský NP NP Podyjí NP Šumava

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Krkonošský národní park - KRNAP Vyhlášení: 17. května 1963 Rozloha: 385km 2 Správa: Správa KRNAP Flora: přes 1300 druhů Fauna: 240 druhů Krkonoše tvoří nejsevernější středoevropskou horskou hradbu. Jejich svahy vyčnívají nad alpínskou hranici lesa a představují tak mohutný přirozený val na okraji rozlehlých nížin Německa a Polska. Mají délku přibližně 35 km a jejich hlavní hřbety a údolí jsou uspořádány ve směru severozápad–jihovýchod. To významně ovlivňuje všechny geografické, klimatické a biologické vlastnosti těchto evropských středohor a jejich okolí. Krkonoše představují jedno z významných center geobiodiverzity střední Evropy.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Krkonošský národní park - KRNAP

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Národní park České Švýcarsko Vyhlášení:1. ledna 2000 Rozloha: 79,3km 2 Správa: Správa NP České Švýcarsko Národní park České Švýcarsko je součástí CHKO Labské pískovce. Je to druhý nejmenší národní park v České republice. Nejvýznamnější kapitola geologické historie území se začíná psát před více než 90 milióny let, kdy se na dně křídového moře začala tvořit vrstva písčitých usazenin s mocností až jednoho kilometru. Po ústupu moře začaly vzniklou pískovcovou desku přetvářet dodnes pokračující procesy. Zrodila se tak krajina skalních měst, věží, stěn, roklí a soutěsek. Z hlediska geomorfologického členění zaujímají převážnou část Českého Švýcarska Jetřichovické stěny, rozsáhlé výrazně členité partie skalních a lesních komplexů prakticky bez osídlení. Od nejnižšího bodu území ve Hřensku (117 m n.m.) se východním směrem táhne pás mohutných skalních stěn, jehož součástí je i skalní most Pravčická brána.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Národní park České Švýcarsko

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Národní park Šumava Vyhlášení: 20. března 1991 Rozloha: 681km 2 Správa: Správa NP a CHKO Šumava Území NP Šumava zahrnuje většinu z nejcennějších přírodních společenstev Šumavy s potřebou přísné ochrany. Jsou to například zbytky pralesovitých porostů horských lesů, ledovcová jezera nebo horská či údolní vrchoviště. Šumava je označována jako Zelené srdce Evropy. Zároveň je však jedním z jeho základních rysů téměř všudypřítomné prolínání této málo dotčené "přírodnosti" se stopami staleté přítomnosti člověka. Krajina v Národním parku Šumava je tudíž formována jak přírodními tak kulturními vlivy. V kulturní krajině je cílem trvale uchovat typicky šumavskou krajinu se všemi tradičními prvky, včetně způsobu hospodaření. Turistické cíle: ledovcová jezera Plešné, Prášilské, Boubínský prales

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Národní park Šumava

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Národní park Podyjí Vyhlášení: 1. července1991 Rozloha: 63 km 2 Správa: Správa NP Podyjí Národní park Podyjí je ukázkou výjimečně zachovalého říčního údolí v bohatě zalesněné krajině jihozápadní Moravy. Národní park Podyjí se vyznačuje mimořádnými scenériemi, tvořenými pestrou mozaikou skalních amfiteátrů a srázných stěn, meandry, rozsáhlými suťovými poli a těžko prostupnými stržemi, ale i nivními loukami podél Dyje a prosluněnými lesostepmi s pestrými koberci teplomilných rostlin. Pro území je charakteristická mimořádná rozmanitost vyskytujících se živočišných a rostlinných druhů a jejich vysoká koncentrace na relativně malé ploše. Významná druhová pestrost rostlin a živočichů je podmíněná polohou chráněného území na rozhraní dvou biogeografických soustav.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.” Národní park Podyjí

 map.svg map.svg   m_%C4%8Cern%C3%A1_hora_%28CZE%29.jpg m_%C4%8Cern%C3%A1_hora_%28CZE%29.jpg     br%C3%A1na_%282%29.jpg br%C3%A1na_%282%29.jpg      c_na_Sv%C4%9Btl%C3%A9.jpg c_na_Sv%C4%9Btl%C3%A9.jpg  Chalupsk%C3%A1_sla%C5%A5_III.JPG Chalupsk%C3%A1_sla%C5%A5_III.JPG     „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”