Příprava učitele i samotná práce žáků v hodině probíhá ve výukovém prostředí iTřída. iTřída je nástroj, který umožňuje atraktivnější výuku, jednodušší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE K PROJEKTU SPOLEČNĚ DOSÁHNEME CÍLE Č. CZ.1.07/1.2.05/ Celkové způsobilé výdaje Kč Spolufinancováno ze státního rozpočtu.
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Modul Xperimania RNDr. Jarmila Čeperová
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Vývoj konceptu kompetencí v celoživotním učení a vzdělávání – teoretická východiska a aplikace v neformálním vzdělávání PhDr. Michaela Tureckiová, CSc.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Představujeme službu Samepage
Projekt eTwinning 2011/2012 ZŠ J. A. Komenského Louny - Česká republika ZŠ Vajanského Lučenec - Slovenská republika.
Struktura výuky.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:I V /2Č. materiálu:VY_ 4 2_INOVACE_.
INFORMATIKA 8 Společné prostředí MS Word a MS Excel III2 – I8- 03.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 8 Windows 7 úvod III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Práce s daty – aplikace II.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Koulová, Staufčíková „ Projekt je podnik žáka, činnost, za kterou převzal žák plně odpovědnost“.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
2. B – Bi, Děj  Žáci plní jednotlivé povinné aktivity  Každý úkol je hodnocen body  Hodnocení splněných aktivit – přidělením kladných bodů  Nesplnění.
Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ Shrnutí – myšlenkové mapy Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
ORGANIZAČNÍ FORMY VÝUKY
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Poznáváme hodiny.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
PODNEBNÉ PÁSY Mgr. Petra Pitelková Základní školu v okrese Praha-západ navštěvuje 762 žáků. ZŠ HOSTIVICE U Zámecké zdi 1704.
PLAKÁT Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu
1 Dopravní simulace Lekce 1:Úvod. 2 Představení Ondřej Přibyl, Ph.D. Schůzky: Konzultační hodiny: dohodou.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Nabídka, vize, výstupy. Fyzika a stavební fyzika Základní motivační faktory Nabídky pro školy Souvislosti projektu Lidé.
Vzdělávání pedagogických pracovníků v přírodovědných a technických oborech Závěrečná odborná konference Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu: VY_ 32_INOVACE_16_V_M_HŠ_.
ORGANIZAČNÍ FORMY VYUČOVÁNÍ
na Slovanském gymnáziu
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ŠKOLA PRO DEMOKRACII.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Obsah, rozsah a kritéria hodnocení prezentace
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Jméno učitele | číslo kurzu
Malování - nástroje grafického editoru
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
využití digitalizace ve vzdělávání
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Vzorový projekt pro ZŠ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Transkript prezentace:

Příprava učitele i samotná práce žáků v hodině probíhá ve výukovém prostředí iTřída. iTřída je nástroj, který umožňuje atraktivnější výuku, jednodušší přípravu a možnost individualizace.

Žáci mají zadaný úkol v iTřídě principem převrácené třídy. Převrácená třída je způsob výuky, kdy žáci jsou nuceni převzít za své učení plnou odpovědnost, mohou se připravovat individuálně svým tempem doma. Ve vlastní vyučovací hodině je učivo doplňováno nebo opakováno. Odkaz na video: web České televizeweb České televize

Žáci mají zadaný úkol v iTřídě. Pomocí aplikace QUIVER si nakreslený obrázek převedou do 3D modelu. Odkaz na stažení aplikace: QuiverQuiver

1.Učitel vytiskne žákům šablonu. 2.Žáci si obrázek vybarví. 3.Pomocí aplikace ve svém chytrém telefonu či tabletu si prohlížejí nakreslený obrázek. 4.3D model si vyfotí a sdílí s ostatními v iTřídě.

Učitel vysvětluje a doplňuje informace z videa. Žáci mají odkazy v iTřídě. Odkaz na animaci: Skleníkový efektSkleníkový efekt Odkaz na animaci: El ninoEl nino

Na konci hodiny vzniká závěrečná diskuse a tvorba společné myšlenkové mapy na téma: ZMĚNA KLIMATU. Odkaz na tvorbu myšlenkových map: MindmupMindmup Vytvořená myšlenková mapa je nasdílena do iTřídy tak, aby byla všem k dispozici.