KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zlín 7. června 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje RÁMEC PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní skupina Vzdělávání.
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci obvodu Prahy 21.
PROJEKT Podpora krajského akčního plánování P-KAP 1) Časový rámec projektu 2) Vymezení působnosti projektu 3) Finanční náklady projektu 4) Lidské zdroje.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Základní údaje p-kap, KAP
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Stručné představení projektu
Ing. Kateřina Lichtenberková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Platformy projektu KAP LK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Úřad práce České republiky
Aktuální informace o KAP a MAP
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE IROP, OP VVV, PA/ŠAP Kristýna Žižková
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Příprava programového období 2014–2020
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Klíčová témata projektu
Aktuální informace o stavu
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktuální informace o stavu
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Informace k tvorbě školních akčních plánů a plánů aktivit
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU Cíle projektu:  Nastavení funkčního systému akčního plánování vzdělávání zejména v oblasti SŠ a VOŠ  Zlepšení řízení škol  Rozvoj hodnocení kvality vzdělávání a plánování strategických kroků vedoucích ke zvýšení kvality vzdělávací soustavy kraje i jednotlivých škol Realizace projektu od 1. února 2016 – 31. ledna 2022 Výše rozpočtu Kč

REALIZAČNÍ TÝM Administrativní tým:  Hlavní manažer: Mgr. Petr Duda  Finanční manažer: Mgr. Martina Černá  Administrativní pracovník: Eva Křenková Odborný tým:  Věcný manažer: Ing. Petr Mašinda (Polytechnické vzdělávání s důrazem na infrastrukturu a investice, Odborné vzdělávání, Podpora podnikavosti)  Věcný manažer: Mgr. Jana Dvořáková (Kariérové poradenství, rozvoj škol jako center celoživotního vzdělávání, další vzdělávání dospělých, Nepovinná témata)  Věcný manažer: Bc. Monika Čermáková (Společné vzdělávání)

SCHVALOVACÍ PROCES Podání žádosti (26. listopadu 2015) Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti (14. prosince 2015) Věcné hodnocení (11. února 2016) Výběrová komise (19. února 2016) Doplnění podkladů k Rozhodnutí o poskytnutí dotace Vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace

REALIZACE PROJEKTU Zahájení realizace (1. února 2016) Workshop pro ředitele škol (26. listopadu 2015) Dotazníkové šetření na školách (25. listopadu – 16. prosince 2015) Setkání krajů k problematice KAP Zpracování analýzy potřeb v území Agregovaná data z analýzy potřeb ve školách (23. února 2016) Investiční záměry škol (24. února 2016)

HARMONOGRAM PŘÍPRAVY KAP

BŘEZEN, DUBEN 2016 Analýza potřeb v území Analýza potřeb na školách Příprava rámců pro podporu infrastruktury a investic za jednotlivé zřizovatele Zahájení činnosti jednotlivých platforem 3. zasedání PS Vzdělávání  Představení analýzy potřeb v území  Projednání jednotlivých rámců pro podporu infrastruktury a investic

KVĚTEN, ČERVEN 2016 Workshop pro ředitele škol Setkání s realizátory MAP Pokračování činnosti platforem (určení problémů a priorit jednotlivých povinných oblastí KAP) Příprava Dokumentu KAP – prioritizace potřeb včetně přílohy Rámec pro podporu infrastruktury a investic včetně finančního rámce (za všechny zřizovatele) 4. zasedání PS Vzdělávání  Představení a projednání jednotlivých priorit  Projednání a schválení Dokumentu KAP – prioritizace potřeb (následně bude předloženo ke schválení RSK)

ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ 2016 Zpracování krajského akčního plánu Schválení KAP odborným garantem 5. zasedání PS Vzdělávání  Schválení KAP (následně bude předložen ke schválení RSK) Zaslání KAP ke schválení MŠMT Workshop pro ředitele škol Zahájení tematických setkání v rámci jednotlivých platforem

INFORMACE O ČINNOSTI ODBORNÉHO GARANTA KAP

P-KAP (NÚV PRAHA) Obecný cíl: podpora vzdělávání na SŠ a VOŠ v souladu se vzdělávací strategií MŠMT a s využitím akčního plánování. Zahájení projektu od 03/2016 (probíhá nábor realizačního týmu) Spolupráce s KAP: odborný garant + analytici z NÚV + garanti oblastí intervencí z NÚV + garant pro inkluzi (z regionu) MŠMT – doporučení k prioritizaci 1. krok: Dotazníkové šetření potřeb a záměrů SŠ, VOŠ (*11-12/2015 → data 02-03/2016) Zpráva pro potřeby přípravy KAP - dle výsledků zacílení KAP a intervencí Celorepublikové shrnutí Mezikrajová komparační studie

SPOLUPRÁCE V KAP - RT KAP + PS VZDĚLÁVÁNÍ → vytvoření KAP I → zohlednění pokroku → vytvoření KAP II Výsledky z dotazníkových šetření – co školy potřebují → * prioritizace Analýzy relevantních strategických a koncepčních dokumentů Soubory regionálně specifických dat Semináře (např. k tvorbě KAP, k intervencím, k akčnímu plánování) Mapování, co už se v intervencích udělalo Přenos zkušeností, příklady dobré praxe Soulad KAP se státními dokumenty (strategie CŽU 2020 aj.) Zpráva o stavu inkluze, doporučená opatření

SPOLUPRÁCE V KAP - SE ŠKOLAMI Podpora škol: semináře k přípravě ŠAP/PA příprava podpůrných materiálů přímá práce se školami při přípravě ŠAP/PA posouzení připravených ŠAP/PA, předání zpětné vazby zpracovatelům → vytvoření Školních akčních plánů (ŠAP) a Plánů aktivit (PA) monitorování realizace ŠAP/PA, poskytování zpětné vazby vyhodnocení realizace ŠAP/PA, formulování doporučení pro přípravu dalších ŠAP/PA zajištění výměny zkušeností škol s akčním plánováním; zajištění sběru příkladů dobré praxe a jejich zveřejnění.

SPOLUPRÁCE V KAP - SE ŠKOLAMI Podpora škol (vzdělávání pracovníků škol) realizace opatření dle zpráv o inkluzi semináře k oblastem intervencí přímá práce se školami ohledně intervencí dle jejich přání (konzultace/WS) podpora škol (dle zřizovatelů) s neodpovídajícími (slabšími) výsledky výměna zkušeností z jednotlivých oblastí intervencí mezi školami mapování stávajících metodických sítí a vytvoření sítě metodiků na území každého kraje pro jednotlivé oblasti intervencí; příklady dobré praxe a jejich zveřejnění poskytování metodické pomoci školám při přípravě a realizaci projektů

DĚKUJEME ZA POZORNOST!