N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02_OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Věty vedlejší příslovečné úvod
Advertisements

Žáci se naučí druhy vět, procvičí si učivo hravou formou Autor
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
32_04_25 Podmět Anotace Prezentace: Základní větný člen – podmět, výklad s animacemi Vzdělávací oblast, vzdělávací obor Jazyk a jazyková komunikace, Český.
Shoda přísudku s podmětem 2
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Vedlejší věty Vedlejší věta (VV) zastupuje větný člen své věty řídící
Čas minulý Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
ZÁJMENA (pronomina).
VY_12_INOVACE_06_DRUHY PODSTATNÝCH JMEN
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
DRUHY VEDLEJŠÍCH VĚT 7.ROČNÍK.
Shoda přísudku s podmětem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Vedlejší věta podmětná, přísudková
Interpunkce v souvětí podřadném
Souvětí podřadné. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: 1.07/14.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_12_Vedlejší věta předmětná Autor Chňoupková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Podstatná jména. Co jsou podstatná jména? Podstatná jména: ● názvy osob, zvířat, věcí ● vlastností, jevů, činností, vztahů.
Podstatná jména OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U Co jsou podstatná jména?
Opakujeme vedlejší věty 3 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_06_Opakujeme vedlejší věty 3.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Marcela Schmiedhamerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Vyjmen. slova a stavba slova TEMA: Souvětí. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Iveta Vostrá DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Český jazyk a.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.05_A NTOINE DE S AINT -E XUPÉRY N ÁZEV.
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Autor: Mgr. Eva Kotounová
Podstatná jména Výkladová prezentace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.16 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.16_treti_ctvrtletni_pisemna_prace.
Procvičování učiva 4. a 5. ročníku
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_29CJ_5_PŘÍMŘEČ
VY_32_INOVACE_ČJ.7.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.09_URČOVÁNÍ DRUHŮ VĚT.
PŘEDMĚT - SHRNUTÍ.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14_pridavna_jmena Název:
Opakujeme vedlejší věty 1
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C51Čj6_Předmět
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Zvláštnosti větné stavby
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
Příprava na čtvrtletní prověrku – 7. třída
Příprava na PP ČJ – 6. třída
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_19 19 Vím, co čtu IV. autor: Mgr. Jana Kobylková
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Seznámení s přísudkem a podmětem
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Spojky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VEDLEJŠÍ VĚTA PODMĚTNÁ
Zájmena.
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
VY_32_INOVACE_16_ Skladba – věta jednoduchá a souvětí
Transkript prezentace:

N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02_OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ, PŘÍPRAVA NA ZAHAJOVACÍ PRÁCI N ÁZEV : OTÁZKY ZJIŠŤOVACÍ A DOPLŇOVACÍ, PŘÍPRAVA NA ZAHAJOVACÍ PRÁCI Č ÍSLO OPERAČNÍHO PROGRAMU : CZ.1.07/1.4.00/ N ÁZEV PROJEKTU : PRIMA ŠKOLA Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku, slouží k výkladu nového učiva a k zopakování učiva probraného Datum: Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace (Český jazyk) VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.02-10

OTÁZKY DOPLŇOVACÍ A ZJIŠŤOVACÍ 1) zjišťovací ptáme se, zda obsah platí, nebo ne odpověď ano / ne Půjdeš dnes se mnou? 2) doplňovací chceme doplnit neznámou informaci Kam jdeš?  odpověď např. Domů.

URČI DRUHY OTÁZEK 1. Nezapomeneš na mě? 2. Kam jsi dal tu tužku? 3. Už jsi si vzpomněl? 4. Chtěla babička košíček s jahodami? 5. Kdy se zastavíš? 6. Kudy vede tahle cesta? 7. Byl to velký problém? 8. Jak to dopadlo?

Urči větné členy Myslivec zamířil v lese na toulavou lišku. Sluneční hodiny ukazovaly pravé poledne. Na třídní nástěnce visely pěkně malované obrázky. Za své vlády strávil v Anglii čtyři měsíce.

Urči věty hlavní a vedlejší Nepřinesla jsem úkol, protože jsem na něj zapomněla. Až to bude možné, přijď k nám. Půjdeme tam, kde se nám bude líbit. Chtěla jsem vědět, co ti o mně řekl. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Maminka šla ráno do obchodu, abychom měli čerstvé rohlíky.

Doplň čárky v souvětích Dřív než maminka stačila něco říct děti již samy pracovaly. Maminka napekla koláče ale návštěva nepřijela. Kamarád poznal že jsem to nemyslel vážně. Když se mnou půjdeš bruslit budu moc ráda. Při bouřce padla stará lípa. Verunka zastavila televizi aby se mohla začít učit. Musí se učit protože to slíbila rodičům. Postavili jsem stany tam kde je nejméně komárů.

Urči počet vět v souvětích Chodím pomalu ulicemi a vzpomínám na doby, kdy jsem se tu procházel se svou láskou a kdy mi slibovala věčnou náklonnost. Zítra půjdeme na výstavu, kterou pořádají v městské knihovně a zastavíme se také v muzeu, abychom si prohlédli nové exponáty z našeho kraje. V některých krajích Afriky je velké sucho, lidé tam umírají hladem, ale nejvíce je mi líto bezbranných dětí, které umírají nejdříve. Říkal jsem, že tě rád poslouchám, ale nesmím.

Urči slovní druhy u všech slov (stačí číslicí) Kohout vstává časně zrána, když slunce vychází na oblohu. Včera byl velmi krásný den. Na koncerty se oblékáme střídmě a vkusně.

Urči druhy podstatných jmen: a) konkrétní a abstraktní třídní kniha, láska, zlo, myš, nenávist, motýl, trasa, vlas b) hromadná, pomnožná, látková sklo, mouka, nůžky, džíny, křoví, uhlí, stromoví, Hradčany

PÁDČÍSLORODVZOR ZEMĚDĚLCI VIDĚL STAROSTU ÚDOLÍM NA SÍTI

8. Doplň velká / malá písmena (k)---arel (č)---apek napsal hru (z)---e života hmyzu. Jeli jsme do (b)---řeclavi. Vystoupali jsme na (h)---oru (ř)---íp. Volali jsme do (k)---nihovny. Koupali jsme se v (j)---ezeře. Na (š)---umavu jsem si s sebou vzal kolo. V (i)---tálii bylo slunečno. Maminka zavolala sousedce (n)---vákové, aby odpoledne přišla k nám. Jana s (t)--- erezou bydlely v (d)---ružstevní (u)---lici u (p)---arku.

M ETODIKA : Nejprve vyložíme novou látku podle slidu. Pak vyvoláváme děti, aby psaly k příkladům otázek správné odpovědi. Zkoušíme dávat příklady otázek zpaměti – všechny děti prostřídáme ústně. Poté přejdeme k přípravě na zahajovací písemnou práci – děti vyplňují slidy na tabuli. Další hodinu zadáme písemné práce, které jsou přiložené k prezentaci i s řešením.