Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Advertisements

HARDWARE VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ. ROZDĚLĚNÍ HARDWARU VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ KLÁVESNICE MYŠ SCANNER WEBKAMERA VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ MONITOR TISKÁRNA REPRODUKTORY PLOTTER.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
ZAL – 5. cvičení Martin Tomášek Pole - opakování Základní datový typ. V poli držíme více elementů (jednoho typu) S elementy v poli můžeme manipulovat.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zdeňka Soprová, Bc. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_07 Informatika - MS Excel – Vkládání vzorců Autor:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Funkce Lineární funkce a její vlastnosti 2. Funkce − definice Funkce je předpis, který každému číslu z definičního oboru, který je podmnožinou množiny.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kritéria dotazů II Access (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Funkce Konstantní a Lineární
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
ArchiCAD nástroj Střecha 1
Lineární funkce - příklady
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
Název: Trojúhelník Autor:Fyrbachová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
CorelDRAW - dokument.
VY_32_INOVACE_10_Malování Windows I.
Excel – tabulkový procesor
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Nastavení jednotlivých položek programu S 2000
Ohyb světla na optické mřížce
Grafika Prostředí picture
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Zlomky Složené zlomky..
CorelDRAW – základní objekty
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Tabulky – další možnosti
Poměr v základním tvaru.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Formátování dokumentu
MATEMATIKA Poměr, úměra.
AutoCad 2012 Základy kreslení Elipsa
VY_32_INOVACE_09_16_malování
SÁRA ŠPAČKOVÁ MARKÉTA KOČÍBOVÁ MARCELA CHROMČÁKOVÁ LUKÁŠ BARTOŠ B3E1
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Vektorová grafika Vkládání a práce s objekty – text, kombinace textu a objektů.
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
MATEMATIKA Druhá písemná práce a její analýza.
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zlomky Sčítání zlomků..
Dvourozměrné geometrické útvary
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
C# konzole – Textový výstup
Poměr v základním tvaru.
Dvourozměrné geometrické útvary
Užití mocnin a odmocnin ve slovních úlohách II.
Lineární funkce a její vlastnosti
Informatika – Základní operace s buňkami
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
ZVUKY A TÓNY.
Transkript prezentace:

Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:

Prvním krokem je zadání prvního rohu (klikem myši nebo zadáním jeho souřadnic). Dále zadáme protilehlý roh (stejným způsobem). Příkaz: _rectang Určete první roh nebo [Zkosení/zDvih/zAoblení/Tloušťka/šířKa]: 0,0 Určete druhý roh nebo [Oblast/Rozměry/oTočení]: 200,100 (Rozdíl mezi obdélníkem nakresleným tímto nástrojem a úsečkami je ten, že při použití obdélníku se útvar chová jako jeden celek.)

Další parametry obdélníka Parametry zadáváme pomoci písmen, které vidíme zvýrazněné. Např. Zkosení – Z. Význam: Zkosení – ořízne rohy, lze zadat rozdílné rozměry v osy x a y zDvih – určí zdvih (pouze u 3D zAoblení – zaoblí všechny rohy Tloušťka – je viditelné při natočení ve 3D šířKa – určí šířku čáry

Př. Nakresli obdélník o rozměrech 200x80 a zkosením 20.

Příkaz: _rectang Určete první roh nebo [Zkosení/zDvih/zAoblení/Tloušťka/šířKa]: z Určete první vzdálenost zkosení pro obdélníky : 20 Určete druhou vzdálenost zkosení pro obdélníky : Určete první roh nebo [Zkosení/zDvih/zAoblení/Tloušťka/šířKa]: 0,0 Určete druhý roh nebo

Povšimněte si, že písmeno z použijeme hned na začátku, jestliže zkosení zadáme v jednom směru a v druhém je stejné, druhou výzvu můžeme přejít klávesou Enter. Př. Nakresli obdélník o rozměrech 200x80 a zaoblením 20.

Příkaz: _rectang Aktuální režim obdélníku: Zaoblení= Určete první roh nebo [Zkosení/zDvih/zAoblení/Tloušťka/šířKa]: a Určete poloměr zaoblení pro obdélníky : Určete první roh nebo [Zkosení/zDvih/zAoblení/Tloušťka/šířKa]: 0,0 Určete druhý roh nebo

Povšimněte si, že si program pamatuje hodnoty zadané v předchozím případě (zkosení není 0). V prvním řádku je aktuální režim. Když budeme chtít nastavit výchozí stav, budeme muset zadat zkosení na 0. Dále parametry lze zadávat i při zapnutém tlačítku DYN