Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Advertisements

Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.3 K. J. Erben Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11- 09_Národní divadlo TÉMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU: CZ.
Karlštejn VY_32_INOVACE_13_33 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Texty jsou vlastní.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_285_Náboženství v Evropě Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.
Město, které je ústavou určeno jako sídlo parlamentu, vlády, hlavy státu a dalších významných institucí. HLAVNÍ MĚSTO V České republice je podle článku.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
DUM I. / 1. Brno Bc. Zdeněk Klíma. Brno Vyberte správnou možnost Brno je menší/větší než Praha Brno má více/méně obyvatel než Praha Brno se nachází na.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_01_05_mapa.
Západočeské lázně Natalie Chvastková Anna Skrzypková CRO3
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Co víš o tom, jak to vypadalo na našem území ve středověku?
Karel IV. – Otec vlasti Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Texty jsou vlastní originální.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_30_Hádej_kdo_jsem _(1310 _1790)_šg2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Český jazyk 9. ročník RODIŠTĚ slavných.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Hudba a slovo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_18_HUDBA A SLOVO Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Dolmabahce Palace v tureckém Istanbulu, který se nachází na evropské straně
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
VY_32_INOVACE_15_Praha – hlavní město ČR
PRVNÍ ŘEKOVÉ KRÉTA.
Výtvarné umění starověkého Egypta
HRADČANY třetí pražské město založené kolem Hradčanského náměstí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
SAN MARINO VY_32_INOVACE_07
SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Britské impérium.
ŠABLONA III/2 CIVILIZACE ASIE, AFRIKY A AMERIKY Mgr. Lucie Opltová – 1
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_257_PRAHA
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Rusko v 17. století Označení materiálu:
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Československá republika-demokratický stát
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr
Photography & Presentation Jos Mic
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
První Habsburkové na českém trůnu
SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko
EVROPA 11. STOLETÍ.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Anotace Materiál obsahuje prezentaci posledních vládnoucích Přemyslovců. Seznamuje i se vznikem a rozvojem měst. Určeno 4.ročníku. Pilotáž: Prezentace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Třicetiletá válka
Transkript prezentace:

Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými místy.Níže jsou slavné zámky a paláce v Istanbulu.

Zámky: Geneoese Castle, Seven Towers Castle, Anadolu Fortress, Rumeli Fortress. Paláce: Topkapı Palace, Dolmabahçe Palace, Beylerbeyi Palace, Çırağan Palace.

GENOESE CASTLE

Genoese Castle Geneose Castle je zřícenina hradu nad Bosporem a Černým mořem. Jeho jméno je Genoese (Janovan), protože patřil Janovanům než převzala moc Osmanské říše.

Genoese Castle

SEVEN TOWERS CASTLE

Seven Towers Castle Seven Towers Zámek byl postaven v době Fatiha Sultana Mehmeta na ochranu pokladny. Za vlády Murata III., pokladnice na Seven Towers Castle byla přemístěna do Topkapi paláce a Seven Towers Castle začal být využíván jako hladomorna. Dnes je v pevnosti muzeum.

ANATOLIAN FORTRESS

Anatolian Fortress Pevnost (Rumelihisari) je umístěna na asijské (Rumeli) boční straně Bosporu. Byla postavena podle Sultanem Bayezidem Dnes je zde open- air museum.

RUMELI FORTRESS

Rumeli Fortress Pevnost Rumeli (Rumelihisari) je umístěna na evropském (Rumeli) boční straně Bosporu. Byla postavena podle Mehmeta Dobyvatele za dobu čtyř měsíců pro přípravu konečného útoku na Konstantinopol (Istanbul), která vedla k pádu Byzantské říše v 1453.

Rumeli Fortress

Pevnost Rumeli má jednu malou věž, tři hlavní věže a třináct malých strážných věží umístěných na zdech spojující hlavní věže.

Rumeli Fortress

Dnes je tvrz je využívána jako muzeum a Open-air divadlo pro mnoho koncertů v průběhu letních měsíců.

TOPKAPI PALACE

Topkapı Palace Topkapı Palace postavený Fatihem Sultanem Mehmetem (Dobyvatelem) roku 1478, byl oficiální sídlem Osmanských sultánů asi 380 let, až do výstavby paláce Dolmabahçe Sultánem Abdülmecidem.

Topkapı Palace

Je zde nádherný výhled na Bospor, Zlatý roh, Marmarského moře. V roce 1924 to byl proměněn v muzeum na Atatürkovu žádost.Je nyní využíván jako muzeum pro výstavu otomanských děl.

Topkapı Palace Palác je plný příkladů osmanské architektury a také obsahuje velké sbírky porcelánu, rouch, zbraní, štítů, brnění, otomanských miniatur, kaligrafických islámských rukopisů a nástěnných maleb, jakož i výstavu otomanských poklad a šperků.

Topkapı Palace

Na obrázku je císařský trůn. Je zde vystaveno mnoho trůnů patřících otomanským sultánům.

Topkapı Palace

Pokladnice v Topkapi Palace museu je nejbohatší sbírkou svého druhu na světě. Můžete zde nalézt 86-karátový diamand Spoone Maker. Je jedním z nejznámějších diamantů na světě.

Topkapı Palace

Olejomalby sultánů zdobily stěny balkónové galerie v hale.

DOLMABAHÇE PALACE

Dolmabahçe Palace byl postaven jako první v evropském stylu jako hlavní administrativní centrum otomanské říše v letech Konalo se zde mnoho významných konferencí. Dnes je otevřeno jako museum od roku 1952

Dolmabahçe Palace Největší Český křišťálový lustr na světě visí v hale paláce. Lustr má 750 lampiček a weváží 4.5t. Je zde největší sbírka křišťálových lustrů na světě.

Dolamabahçe Palace

Dolmabahçe Palace Dolmabahce Palace byl postaven na evropské straně Bosporu. Je největším palácem postaveným za osmanské říše s 285 pokoji,44 halami, 6 koupelnami (hamam) a 68 toaletami.

Dolmabahçe Palace

Toto místo bylo původně zálivem, který byl předurčen k tomu, aby zde vznikla císařská zahrada. Otomanští vládci měli velmi rádi zahrady a název tomu odpovídá: Dolma znamená plný a bahçe zahrada.

Dolmabahçe Palace

BEYLERBEYİ PALACE

Beylerbeyi Palace V Beylerbeyi Palace se nachází v sousedství Beylerbeyi v Istanbulu, na asijské straně Bosporu. Byl postaven podle Sultana Abdulazize mezi 1861 a 1865 jako letní sídlo a místo, kde se bavily hlavy států.

Beylerbeyi Palace

ÇIRAĞAN PALACE

Çırağan Palace Çırağan palác byl postaven Sultánem Abdulmecidem v 19. století. Je toposlední palác, který byl postavený pro královskou rodinu v Osmanské říše.

Çırağan Palace