Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Advertisements

Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Spoje potrubí-rozvod plynu-spoje u rozvodů z mědi1 VY_32_INOVACE_476.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Bc. Martina Chlumová Název:VY_32_INOVACE_ 01_HLINÍK Téma: Kovy.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
TRANSFORMÁTOR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_32.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Neboli můj život… Dominik Prok 2009/2010 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Pinkrová Název : VY_52_INOVACE_16_Význam.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základy automatického řízení 1
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
BRZDY Mgr. Martin Tichý. BRZDY Mgr. Martin Tichý.
„Řemesla s techniky začneme od píky“
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_17 Výkon Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Ot.2 - Na jaký typ střední školy jste ve školním roce 2008/2009 podával/a v prvním kole přijímacího řízení přihlášku? %; Báze: total, N=500.
ARCHIMÉDŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_04_29.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_18 Energie Šablona číslo: IX Sada číslo: I
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZKOUŠKY KAMENIVA jemné částice
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Úvodní a seznamovací hry
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
ZIMNÍ SPORTY VY_32_INOVACE_09_03
Procenta v „autařské“ praxi
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_27_Přídavná jména přivlastňovací.
Technické prostředky v požární ochraně
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Ruční obrábění plastu II
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Přídavná zařízení.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Klempířské práce Klempířské práce jsou nedílnou součástí každé kvalitní střechy. Aby střecha správně plnila svoji ochrannou funkci je potřeba klempířů.
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_19 Páka
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZKOUŠKY CEMENTU pevnost
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Modely obnovy stárnoucího zařízení
Geometrie řízení a uložení kol.
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
Základy chemických technologií
Transkript prezentace:

Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů

Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů In-line bruslení

In- line bruslení:  První historické zmínky o dřevěném prkénku s dřevěnými kolečky připevněnými k botám se datují již od roku 1700 v Holandsku, další zmínky jsou postupně z Belgie, od roku 1735 až 1818 z Berlína. První patent na brusle popisované jako boty s dřevěnou „ podrážkou “ a se dvěma až čtyřmi kolečky z mědi, dřeva nebo slonoviny, stejných rozměrů byl zaznamenán v roce 1819 M. Petitbledem v Paříži. Další si nechal na úřadě zaevidovat velkoobchodník s ovocem Robert John Tyers v Londýně. Jeho model bruslí byl popisován jako kolečka různých rozměrů, prostřední dvě měla největší průměr a v daný moment se netočila nikdy více než dvě kolečka zároveň. Následně se pokusil v obchodním domě Haymarket v Londýně uspořádat exibiční vystoupení, ale úspěch který očekával se bohužel nedostavil i přesto, že jeho “brusle” se používaly pro balet v Boreaux.

Postupně brusle prošly různými vývojovými stádii a úpravami a za dnešní předchůdce se dají počítat až ty z roku 1979, které začal používat hokejista Scott Olsen pro trénink hokeje v létě.

Typy bruslení, bruslí:  fitness bruslení – pro kondiční či rekreační jízdu  rychlobruslení – pro bruslaře, kteří mají závodní ambice  off-road bruslení – pro jízdu v terénu, například po lesních cestách, loukách nebo sjezdovkách  freestyle bruslení – pro freestyle slalom (slalom s triky), tanec na bruslích  agresivní bruslení – pro skoky přes překážky, skluzy po zábradlí, jízdu na u-rampě apod.  inline hokej  krasobruslení

Bota:  Většina fitness bruslí je označována jako softskates (softboots) a má tedy měkkou botu, která se zavazuje tkaničkami. V oblasti kotníku má většinou jednu přezku. Často je také pro dotažení boty používán pásek se suchým zipem. Někdy je tkanička nahrazena silonovou strunou s nějakým uživatelsky příjemným a rychlým utahováním.

 Rámy z plastů dobře tlumí otřesy, ale jsou relativně měkké a těžší bruslař je může svou hmostností deformovat. Nejsou také tak odolné proti poničení jako rámy z následujících materiálů.  Rámy z hliníkových slitin jsou velmi pevné a proto lépe přenáší energii bruslaře do odrazů. Otřesy ale tlumí malinko hůře. Kompozitové rámy jsou také pevné a navíc mají nízkou hmotnost. Mají však trošku vyšší cenu.  Mnoho výrobců umisťuje na rám informaci o maximální velikosti koleček, které se dají v rámu použít. Doporučujeme, aby tato velikost byla pro fitness brusle minimálně 80 mm. Pokud se těšíte na svižnou jízdu, doporučujeme rám pro kolečka o velikosti 90 mm. Rám:

Kolečka:  Běžné inline brusle mají na každé brusli čtyři kolečka v řadě za sebou (tedy in-line). Brusle pro rychlobruslení měly ještě nedávno většinou pět koleček. Se zvětšujícími se závodními kolečky se však přešlo na 4 kolečka (od průměru 90 mm). U koleček jsou důležité dva základní parametry: velikost a tvrdost.

Brzda:  Pro rekreační jízdu doporučujeme, aby byly brusle vybaveny patní brzdou, a aby se ji bruslař naučil dobře a efektivně používat. Většina fitness modelů brzdu má. Protože je brzdění patou nejefektivnější a nejlevnější metoda jak zastavit, nedoporučujeme demontáž brzdy.

Ochranné pomůcky:  Bezpodmínečně nutné je nosit přilbu (klidně i cyklistickou). Zranění hlavy na inline bruslích jsou poměrně častá. Dle lékařských průzkumů dochází ke smrtelnému zranění hlavy už při rychlosti 11 km/h!  Dále vřele doporučujeme kompletní sadu chráničů na kolena, lokty a zápěstí s dlaněmi. Kolena a dlaně jsou to první, na co dopadnete při pádu vpřed. Na lokty zase padáte při pádu vzad.

Zdroje:     