Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Eva Kubíková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_17 Zima – zimní sporty TEMA: Prvouka 2. ročník ČÍSLO PROJEKKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené.

2 ANOTACE Materiál slouží jako doplněk učiva v rámci tématu Člověk a jeho svět. Materiál slouží k doplnění učiva o zimních sportech. Vytvořeno jako DUM do předmětu Prvouka pro 2 . ročník . Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru. Klíčová slova – sport , krasobruslení, hokej , lyžování… Materiál byl vytvořen a pilotován v prvním pololetí školního roku 2012/2013. Žáci se seznámí s některými zimními sporty.

3 Když přijde zima Je zima, venku mrzne tak, že zamrzl
rybník, z okapů visí rampouchy. Máme jít ven? Ale ano. Pobyt v zimní přírodě je velmi zdravý.

4 V zimě je důležité se teple obléct.
Nezbytnou součástí jsou pevné, teplé boty, čepice, rukavice, šála …….? Zimní sportování nás otužuje.

5 Jaké zimní sporty známe ?
Běh na lyžích Sjezdové lyžování

6 Skok na lyžích Snowboard Lanovka nás dopraví na kopec.

7 Bruslení Krasobruslení Rychlobruslení

8 Lední hokej Závodní boby

9 Zásady pobytu v zimní přírodě
Nechodit sám , hlavně na horách musíme nahlásit, kam jdeme. Na túru jdeme jen za příznivého počasí, vhodně oblečení, s sebou svačinu, čaj, čokoládu. Nepřeceňujeme své síly a schopnosti!

10 SPRÁVNĚ PŘIŘAĎ : Běh na lyžích Rychlobruslení Sjezdové lyžování Lední hokej Krasobruslení Snowboard

11 Citace AUTOR NEZNÁMÝ. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: /Soubor:Airforce_skiing_at_keystone_colorado.jpg BERNET, Markus. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: /wiki/Soubor:Cross-country_skiing_Schwedentritt.jpg NOTMAN & SON/LIBRARY AND ARCHIVES CANADA/C Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Notman & Son/Library and Archives Canada/C-09047 MCSMIT. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: kipedia.org/wiki/Soubor:Martina_Sablikova_(2006).jpg W. CARMICHAEL, David. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: org/wiki/Soubor:Kim_094cc_by_Carmichael.jpg ORIGINAL UPLOADER WAS CANADAOLYMPIC989 AT EN.WIKIPEDIA. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: /Soubor:Nagano_1998-Russia_vs_Czech_Republic.jpg PCBOBSLEDDER. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kliparty Archiv autora Text-autor, učebnice prvouky pro2.r.(Nová škola)


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková"

Podobné prezentace


Reklamy Google