HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Péče o seniory, nemocné a umírající v domácím prostředí
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Fakultní nemocnice Ostrava
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE

Základním úkolem hospicové a paliativní péče je zmírňovat bolest a utrpení pacientů trpících nevyléčitelnou nemocí, jejichž zdravotní stav již nedává žádnou naději na plné uzdravení. Hospicovou péči je třeba chápat jako tlumení bolesti a zajištění okolního prostředí, aby pacient nestrádal fyzicky, ani psychicky, aby se v hospici cítil co nejvíce jako v domácím prostředí a aby nebyla snižována jeho lidská důstojnost. Hospicová péče řeší nejen bolest a utrpení samotných pacientů, ale zároveň pomáhá jejich blízkým zvládat nadměrnou psychickou a fyzickou zátěž při intenzivní péči o svého blízkého.

Postupné kroky k výstavbě kamenného hospice Vznik Poradního orgánu pro hospic – Usnesením RK č. 633/09 ze dne Schválen Koncept paliativní péče v Libereckém kraji – Usnesením RK č. 873/09 ze dne Usnesením RK č. 873/09 ze dne byly přesunuty finanční prostředky ve výši ,-Kč na podporu paliativní a hospicové péče Získávání poznatků o Hospicích v ČR – návštěvy zařízení, prezentace odborníků Odbor sociálních věcí KÚLK připravil v Liberci Celorepublikovou konferenci paliativnía a hospicové péče ve spolupráci s APHPP Vyhlášena výzva k předkládání žádostí o dotaci z Grantového fondu LK pro rok 2010, název programu: G-27-program podpory paliativní a hospicové péče

Organizační formy paliativní péče byla zaregistrována první služba hospicové péče poskytované v terénu – Hospicová péče sv. Zdislavy o.p.s. Poskytuje tyto služby – domácí hospicovou péči, odlehčovací terénní službu, odborné sociální poradenství LK poskytl Hospicové péči sv. Zdislavy z rozpočtu kraje neinvestiční dotaci ve výši ,-Kč Vznik tzv. Rodinných pokojů – předstupeň hospicového lůžka v nemocnici jako odlehčovací služby. Rodinný pokoj je speciálně upravený pokoj, ve kterém může trávit poslední chvíle života umírající pacient se svým rodinným příslušníkem. Fungují v nemocnici v Liberci, Semilech, České Lípě.

Smlouva o spolupráci Usnesením č. 1049/10/RK dne v rámci postupných kroků směřujících k výstavbě kamenného hospice odsouhlasila uzavření Smlouvy o spolupráci s Hospicovou péčí sv. Zdislavy o.p.s. ve Smlouvě jsou stanoveny: - termíny přípravy projektové dokumentace - finanční podpora LK: ve výši 2 mil. Kč na projektovou dokumentaci, 5 mil. Kč na provoz hospice - iniciace založení subjektu, jehož členy bude LK, Hospicová péče sv. Zdislavy a města a obce LK, která se budou podílet na výstavbě a provozu hospice - stavební práce započnou v roce

POZEMEK PRO VÝSTAVBU HOSPICE Dne schválilo Zastupitelstvo města v Jablonci nad Nisou usnesením č. 902/2010/A14 darování p.p.č. 2609/11 o výměře 6 500m² v k.ú. Jablonec nad Nisou za účelem vybudování kamenného hospice v Libereckém kraji, se sídlem U Jezu 642/2a, Liberec 2 Výhody pozemku: - není třeba změny územního plánu - existence rozvodů elektřiny, plynu, příjezdové silnice, snadný dojezd do nemocnice Náklady na výstavbu: 60mil. Kč na roční provoz: 15-20mil.Kč