Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Planety sluneční soustavy
Advertisements

ZEMĚ A PLANETY.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Sluneční soustava 5. ročník
Planety sluneční soustavy 5. ročník
Vesmír.
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Sluneční soustava – 5. ročník
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Podmínky života na Zemi
Planety sluneční soustavy – Malé planety
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Planety sluneční soustavy
Planety sluneční soustavy – Malé planety Pří_114_Rozmanitost přírody_Planety sluneční soustavy – Malé planety Autor: Mgr. Helena Koždoňová Škola: Základní.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava.
Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
ANOTACE Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o Sluneční soustavě. Materiál rozvíjí čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je inovativní.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Přírodopis – Vesmír Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o vesmíru. Jsou zde uvedené základní vlastnosti planet sluneční soustavy včetně.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Slunce a sluneční soustava
VY_32_INOVACE_18_obvodtrojúhelníku
Sluneční soustava.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Název : VY_32_inovace_08 - PŘ – SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Název školy: ZŠ Netvořice
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA ZÁCHRANNÁ SLUŽBA
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_07_Mapy
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
POLE VY_32_INOVACE_01_pole
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Planeta Země VY_32_INOVACE_ 27_Zeme vlastivěda, 4.,5. ročník
LES VY_32_INOVACE_08_les Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk Vlastní jména, abecední řazení Mgr. Iva Štancíková VY_32_INOVACE_14_vlastni_jmena OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
NEŽIVÁ PŘÍRODA voda vzduch teplo a světlo horniny a nerosty půda.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace Materiál slouží k seznámení se základy o sluneční soustavě.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sluneční soustava.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_15_Atmosféra
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
A) hvězda B) planeta C) galaxie
ZELENINA TEST POZNÁŠ VŠECHNY DRUHY ZELENINY ?
Transkript prezentace:

Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

NEŽIVÁ PŘÍRODA Planety sluneční soustavy

Sluneční soustavu tvoří Slunce, planety, planetky, komety, meteoroidy.

Slunce Slunce je hlavním, největším a nejtěžším tělesem sluneční soustavy. Je to hvězda. Slunce je obrovským zdrojem tepla a světla. Je to žhavá koule složená z plynů.

Planety sluneční soustavy MERKURVENUŠEZEMĚMARSJUPITERSATURNURANNEPTUN

Merkur Merkur je nejblíže k Slunci a nejmenší planeta. Má krajinu posetou kulatými jámami – krátery. Obíhá kolem Slunce ze všech planet nejrychleji.

Venuše Má horkou a pustou krajinu zahalenou do jedovatých mraků. Je zde silná sopečná činnost. Z večera bývá vidět jako Večernice a ráno jako Jitřenka.

Země Země má dostatek vody, vhodnou teplotu i kyslík v ovzduší. Jediná známá planeta, na které je život. Je označována za modrou planetu.

Mars Na Marsu jsou sopky, písečné pouště, kopce i údolí. Chybí mu tekoucí voda a vzduch.

Jupiter Největší planeta sluneční soustavy. Má též tenký prstenec, ze Země hůře viditelný.

Saturn Druhá největší planeta sluneční soustavy. Má kolem sebe mnoho prstenců, které jsou tvořeny z prachu, kamenů a kamínků potažených ledem.

Uran Velmi chladná planeta sluneční soustavy, řadí se mezi ledové obry.

Neptun Nejchladnější a nejvzdálenější planeta od Slunce. Má charakteristicky modrou barvu.

ZÁKLADNÍ ÚDAJE DUM: Autor DUM : Radka Smetanová, ZŠ a MŠ Klášter Hradiště nad Jizerou 81 Období vytvoření DUM : 1. pololetí školního roku 2011/2012 Ročník : třetí Vzdělávací oblast : Člověk a jeho svět Vzdělávací obor : Prvouka Tématický okruh : Rozmanitost přírody Téma : Planety sluneční soustavy DUM byl vytvořen jako doprovodný materiál pro výklad v předmětu prvouka ve třetím ročníku ZŠ. Je určen k prezentaci pomocí datového projektoru nebo předvedení na monitorech žáků.

Použité zdroje In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:.

In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, , last modified on [cit ]. Dostupné z WWW:.

Použité obrázky jsou screeny z MS Office Použité obrázky pocházejí z databáze obrázků MS Office