GPS souřadnice Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Advertisements

Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
ZÁKLADY PRÁCE S PC PRÁCE S MYŠÍ. Ovládání tlačítek na myši.
X EXEL.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Obrázek v prostředí MS-WORD
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Základní pojmy v informatice –II.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Excel – editace ( formát ) buněk
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Práce s myší Druhy počítačových myší
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Hynek Černý 1 EVIDENCE A NAHLAŠOVÁNÍ PÁLENÍ Návod na použití HZS STŘEDOČESKÉHO KRAJE STANICE HOŘOVICE.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Jméno autora Zdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Výstupní zařízení počítače monitor Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Geocaching Marek Bešta, , OV3-TE3. Geocaching hra na pomezí sportu a turistiky hledání schránky (cache) za použití GPS schránky jsou situovány na.
Navigační technologie Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Využití moderních technologií v rámci zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Projekt OP VK – Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Staň se virtuálním turistou
Pracovní plocha, okno, schránka
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Movie Maker program pro tvorbu filmů
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
Převody minuty, stupně. Převody minuty, stupně.
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Informatika – Práce s grafy
Informační a komunikační technologie
Transkript prezentace:

GPS souřadnice Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh

Jak zjistit GPS souřadnice? Potřebujete někomu dát přesné souřadnice místa, ideálně i s odkazem na mapu? Otevřete si webové stránky a najděte místo, jehož souřadnice potřebujete zjistit. Jakmile se vám podaří na obrazovce lokalizovat místo svého zájmu, klikneme na pravé straně pod ovládáním zoomu na tlačítko GPS. Tím aktivujeme funkci zjišťování GPS souřadnic. Od této chvíle dojde při každém kliknutí na mapu k přenesení souřadnic do okénka v levém horním rohu obrazovky. Nyní stačí souřadnice označit myší, pomocí klávesové zkratky Ctrl+C zkopírovat do schránky a pomocí Ctrl+V vložit do odkazu.

Jak postupovat, když vám někdo pošle GPS souřadnice? otevřete si mapy.cz souřadnice zadáte do vyhledávacího políčka nad mapou. po stisknutí tlačítka „Hledej“ dojde k vyhledání zadaných souřadnic a jejich zobrazení uprostřed mapy

Formáty GPS souřadnic Formát souřadnice určuje způsob zápisu číselných údajů. Vždy se jedná o ten samý údaj, jen zapsaný jiným způsobem. Zápisy mohou mít následující podobu Stupně° (50,25345°) - v GPS jako formát DD.ddddd Stupně° Minuty' (50° 14,326') - v GPS jako formát DD MM.mmm - právě tento formát je primárně využíván v Geocachingu Stupně° Minuty' Vteřiny" (50° 14' ") - v GPS jako formát DD MM SS.sss

Převodník GPS

Zajímavé stránky s odkazy

Zdroje: Wikipedie, otevřená encyklopedie. [online]. [cit ]. Dostupný z URL: Obrázky: Soukromý archív Černá Wikipedie – volná díla, GPU licence