Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procvičování zdravého životního stylu Dagmar Šťastná.
Advertisements

1)Zdravý životní styl 2)Zdravá výživa 3)Výživová doporučení.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět PŘÍRODOPIS.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Zdravá výživa Vypracoval: Lukáš Karlík.
VY_32_INOVACE_02_20_zdravá výživa. Co by měla obsahovat?
Zdravá výživa Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
STUDIE A ANALÝZA ŽIVOTNÍHO STYLU A ZDRAVÍ MLÁDEŽE V KRAJI VYSOČINA MUDr. Stanislav Wasserbauer Zdravá vysočina, o.s. a Státní zdravotní ústav ve spolupráci.
Anotace Ročník8. Druh materiáluPrezentace Pomůcky Cíl (inovace)Prezentace slouží k učivu o vitaminech, k zápisu do sešitu a k aktivnímu ověření znalostí.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_21_01_složky potravy.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablony VY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
14 Kilogram – jednotka hmotnosti VY_32_INOVACE_14 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B2- 14 třída:2. předmět:M anotace:Seznámení s jednotkou hmotnosti.
Energetická hodnota potravin (EH)
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Suroviny pro cukráře I. ročník
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Karolína Konečná 8.třída
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Filip Luňák Zš a Mš Stonava 9tř.
VY_32_INOVACE_O3_20_Výpočet hmotnostního zlomku
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Diferencované stravování
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ZDRAVÁ VÝŽIVA PREZENTACE SLOUŽÍ K VÝKLADU NOVÉ LÁTKY.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
Zásady zdravé výživy VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_2_ZÁSADY ZDRAVÉ VÝŽIVY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Prezentace – výklad učiva
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Př - 8
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Vypracoval:Vojtěch Szoltys
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Prezentace – výklad učiva
Jarmila Kašparová nutriční terapeutka
Energetická hodnota dětské výživy
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_33_ ZDRAVÁ VÝŽIVA
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Diferencované stravování
KOSTRA.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída

Obsah: I.Pohyb, sport II.Výživa, potraviny III.Pitný režim

Pohyb, sport Jak dlouho by jsme se mněli hýbat? - Dospělí alespoň 30 minut denně,děti 60minut.

Pravidelný pohyb může pomoci u těchto obtíží: únava, ztráta energie, sil studené končetiny, ruce, nohy bolest, křeče svalů bolest krční páteře, bolest zad nadváha, obezita ranní ztuhlost, bolest kyčlí křeče lýtek, nohou snížená imunita nespavost poruchy soustředění, paměti celulitida krevní tlak Sportů je dostatek Fotbal Lední hokej Lyžování Běh Tanec Judo Plavání Tenis Volejbal Gymnastika

Výživa, potraviny Pět hlavních zásad pro správné stravování Stručně je lze shrnout do 5 slov – pestrost, přiměřenost, vyváženost, pravidelnost a výhodnost. Snídaně by měla tvořit 20% - základ dne 1.Svačina by měla tvořit 10% Oběd by měl tvořit 35% 2.Svačina by měla tvořit 10% Večeře by měla tvořit 25%

Průměrný český člověk během svého života Vypije přibližně litrů vody Zkonzumuje téměř 6,4 t masa a masných výrobků, Asi 1,8 t mléčných výrobků Přibližně 1,6 t cukru, 7,3 t škrobů, Přibližně 1,4 t tuků Přes 2 t zeleniny a ovoce.

Pitný režim Naše tělo potřebuje pro svou správnou funkci přijmout přibližně 1,5-2,5 litrů vody denně. Dostatečný pitný režim, složený z vhodných nápojů, nedodává tělu pouze potřebné množství tekutin, ale i velice důležité minerální látky a stopové prvky. Bez vody jsme většinou schopni přežít 2-4 dny. Krátkodobý nedostatek tekutin způsobuje bolest hlavy, zhoršené soustředění a únavu. Dlouhodobý deficit zase může za předčasné stárnutí tkání i potíže s klouby a páteří.

Vhodnými nápoji jsou pitná voda, pramenitá voda, stolní vody bez příchuti, ovocné hořké čaje, slabý hořký černý čaj, slabý hořký zelený čaj. Do příjmu tekutin lze též zahrnout polévky (nesmí být přesolené, sůl váže vodu v těle), přírodní (nepřislazované) ovocné a zeleninové šťávy konzumace zeleniny a ovoce bohatého na vodu. Ze zeleniny je to např. mrkev, hlávkové zelí, okurky, rajčata, všechny druhy salátů, špenát (ne mražený). Z ovoce jsou to např. jahody, hrušky, jablka, hroznové víno, vodní melouny, broskve, meruňky, grapefruity, pomeranče. NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!

Kolik cukru co obsahuje?