II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Mgr. Libuše Přikrylová, manažer pracovní skupiny.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Cíl a identifikace výzvy
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plán vzdělávacích aktivit
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Rozvoj výuky cizích jazyků
CLIL Název operačního programu: OP VK
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Výzva k předkládání žádostí
Název projektu: Ve škole po škole
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

II. Metodický výklad výzvy

Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je zaměřena na zapojení rodilých mluvčích do výuky, metodickou podporu zavádění metody CLIL do výuky a podporu v přípravě mezinárodních projektů. Doprovodnou aktivitou je jazykové vzdělávání pedagogů. 2

Popis aktivit I Aktivita A) Podpora zapojení rodilých mluvčích ze zemí EU s odbornou kvalifikací pro výuku cizích jazyků a/nebo zapojení rodilých mluvčích bez odborné kvalifikace 1)pokud má rodilý mluvčí pedagogickou kvalifikaci: zapojení rodilých mluvčích do výuky cizích jazyků, popř. do výuky metodou CLIL; 2) pokud nemá rodilý mluvčí pedagogickou kvalifikaci: podpora vzdělávání žáků v cizích jazycích jako školní asistent (nejedná se o asistenta pedagoga). Informace k pozici školní asistent je možné čerpat zde: v části Vzdělávání. 3

Popis aktivit II Aktivita B) Příprava projektů internacionalizace škol a zavádění metody CLIL Podpora přípravy projektů internacionalizace škol (například příprava projektů pro Erasmus+), komunikace a navazování spolupráce se zahraničím. Žadatel/příjemce nebude zapojeným školám připravovat projekty, ale bude školy metodicky podporovat, poskytovat informace a návody, dělat supervizi těchto aktivit. Výstupem projektu budou připravené mezinárodní projekty škol nebo výstupy z mezinárodní spolupráce. 4

Popis aktivit III Zavádění metody CLIL do výuky. Výstupem budou vytvořené a ve výuce ověřené vzdělávací materiály. Podpora a vzdělávání učitelů –cizích jazyků formou prohlubování jejich cizojazyčných kompetencí (zvyšování úrovně jazykových znalostí dle SERRJ) a didaktických kompetencí k výuce cizích jazyků –nejazykových předmětů a jejich příprava na zavádění metody CLIL do výuky V rámci těchto podporovaných aktivit není povolena tvorba obecných metodik! Materiály musí vždy obsahovat konkrétní náměty do výuky. 5

Doplňující informace Rodilí mluvčí ze zemí EU nemusejí mít pracovní povolení Rodilí mluvčí mimo zemí EU – nutnost pracovního povolení – pracovní povolení musí být již před zahájením realizace projektu – nezařizuje žadatel Rodilí mluvčí – pedagogická kvalifikace v souladu se zákonem 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, § 9 a §12. V projektu musí být realizovány všechny aktivity, nemusí být však realizovány na všech zapojených školách. 6

Specifická kritéria 7 NázevMax. počet bodů Zapojení malých základních škol 14 Synergická vazba na projekty jiných operačních programů. 1 CELKEM15

Specifická kritéria Zapojení malých základních škol Projekt získá 7 bodů, pokud z celkového plánovaného počtu zapojených základních škol bude minimálně 20 % ZŠ s počtem žáků do 200 (stav k ) – žadatel toto uvede v projektové žádosti v části popis cílové skupiny. Projekt získá 14 bodů, pokud z celkového plánovaného počtu zapojených základních škol bude minimálně 30 % ZŠ s počtem žáků do 200 (stav k ) – žadatel toto uvede v projektové žádosti v části popis cílové skupiny. 8