Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 HYDROSFÉRA  created by: Wolf & Pipes ®.
Advertisements

HYDROSFÉRA.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo a název šablony klíčové aktivity
HYDROSFÉRA.
Oceány a moře.
Činnost vody.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Voda a vzduch = základ života
Světadíly a kontinenty + oceány
HYDROSFÉRA - Vodní obal.
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
VODA Kateřina Beranová.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Hydrosféra Filip Bordovský.
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Hydrosféra oceánská voda
Co je to vlastně voda? Klára Boháčová.
Hydrosféra 23. ledna Co budu umět ? orientovat se v objektech, jevech a procesech a rozložení prvků v hydrosféře, pracovat s porozuměním s pojmy:
HYDROSFÉRA MOŘÍ A OCEÁNŮ
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Moře a oceány Julie Zlámalová, 1.H.
Život v oceánech a mořích.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
+. Adam Mach 12 let, 7.A Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
PLANETA ZEMĚ. Země ve vesmíru Vesmír vznikl asi před 15 miliardami let, kdy nastal tvz. "Velký třesk''. Stáří sluneční soustavy se odhaduje na 5,7 mld.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
PLANETA ZEMĚ SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY.
Tematická oblast: Život na Zemi Téma: Oceány Předmět: Přírodověda Ročník: 5. Autor: Mgr. Alena Hrušková Datum: Druh výstupu: prezentace, animace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Oceány a moře HYDROSFÉRA
VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra
Světové oceány ČLOVĚK A PŘÍRODA/ ZEMĚPIS/ 2012
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_32_INOVACE_ZE6-08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Hydrosféra – vodní obal země.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Voda na pevnině 2. února 2005.
Transkript prezentace:

Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.

Voda je tekutina, která je základní podmínkou života. Ve vodě vznikl život. Lidské tělo obsahuje 70% a rostliny až 90 % vody. Ztráta 20 % tělesné vody může být smrtelná. Voda je základním zdrojem obživy v přímořských státech. Vodní toky (řeky) a vodní plochy (oceány, moře a jezera) hrají výraznou roli v dopravě. Vodní plochy podstatně ovlivňují klima krajiny. Důležitou roli hraje voda i při rekreaci a sportu, minerální voda má i své léčivé účinky.

Moře Moře jsou menší části oceánů. Dělí se na vnitřní a okrajová. Vnitřní moře jsou obklopená pevninou. Okrajová moře jsou s oceánem spojená široce a volně.

Oceány Oceány pokrývají 71% Země. oceány:  Tichý oceán  Atlantský oceán  Indický oceán  Severní ledový oceán Dohromady tvoří jeden světový oceán.

Autoři: Klára Uřičářová Adéla Břečková Děkujeme za pozornost