Rozsah, podoby a řešení bytové nouze v ČR Štěpán Ripka Platforma pro sociální bydlení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Valachová Kancelář veřejného ochránce práv
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Farní charita Prachatice
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Praha, 26. – 27. listopadu Obsah pojmu prevence Řada na sebe navazujících opatření Nutná spolupráce všech relevantních subjektů V ČR je obcí.
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Co znamená pro společnost bezdomovství?
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
SOS dětské vesničky.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Chudoba jako sociální problém
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Ukončování bezdomovectví rodin a pilot rapid rehousing ve městě Brně Dr.phil Štěpán Ripka, Ph.D. Platforma pro sociální bydlení.
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Systém nepojistných sociálních dávek Mgr. Kateřina Jirková Ředitelka odboru sociální a rodinné politiky, MPSV.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
13. jednání PS bydlení Brno Téma: Novinky v oblasti bydlení a výhled na nadcházející období 24. května 2016.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
Náčrt řešení problematiky ubytoven: inspirace ze zahraničí Štěpán Ripka, Ph. D. Platforma pro sociální bydlení
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Sociální práce s osobami v hmotné nouzi se zaměřením na dávky mimořádné okamžité pomoci Městský úřad Lovosice.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Vybrané trendy v řešení bytové nouze v zahraničí
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
RNDr. Roman Matoušek, Ph.D.
Sociální bydlení v České republice Petr Krčál.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Státní sociální podpora
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Rozsah, podoby a řešení bytové nouze v ČR Štěpán Ripka Platforma pro sociální bydlení

PROBLÉM – bytová nouze v ČR Roste počet lidí v bytové nouzi, mezi lety 2010 – 2015 se jejich počet ZTROJNÁSOBIL. Aktuálně jde o osob. Z bytové nouze prakticky nevede cesta zpět Politika bydlení nereaguje na reálné problémy a potřeby těch nejzranitelnějších V letech 1993 – 2009 bylo prodáno 70-75% bytového fondu obcí Stát vydává 80% financí ve prospěch vlastnického bydlení Dosavadní přístup státu k řešení sociálního bydlení byl založen téměř výhradně na finančních příspěvcích ke zvládnutí nákladů na bydlení, neřešena zůstávala situace lidí vyloučených z bydlení. Existuje silný politický tlak na omezení státních výdajů na dávky na bydlení pro lidi v substandardním bydlení.

PROBLÉM – rodiny v bytové nouzi Výsledky Registračního týdne, Brno, duben rodin v bytové nouzi 66% matky samoživitelky (-11% možný návrat partnera) 19% dětí žije mimo rodinu 40% rodin s dítětem mladším 3 let 50 % má k dispozici méně než 7 m²/os (průměrná obytná plocha na osobu je v ČR 19 m²) 47% mírně ohrožených, 48% středně ohrožených, 5%velmi ohrožených 3,1 dětí každý den neví, kde bude večer spát

Kompetence a motivace pro samostatné bydlení Tzv. kompetence k bydlení Armáda spásy 2016: „2/3 klientů azylových domů by zvládlo samostatné bydlení v sociálním či dostupném bytě“ Poslední bydlení před ubytovnou: 47% v nájemním bytě, 17% u rodičů, 8% ve vlastním bytě (Deloitte 2014) Tzv. motivace pro opuštění ubytovny 100% rodin v bytové nouzi v Brně akceptovalo nabídku sociálního bytu, to znamená, že motivace je, chybí však realistická šance 91% osob nemůže opustit ubytovnu z finančních důvodů (Deloitte 2014)

Zahraniční zkušenost Culhane et al. (2007): Testing a Typology of Family Homelessness: Více než polovina prostředků na AD byla využita pro 20% rodin, které v azylových domech zůstávaly dlouhodobě. Tyto rodiny přitom neměly o nic vyšší potřeby služeb, než průměrná chudá domácnost v USA, která bydlí v nájemním bytě. Velmi malá skupina rodin (2 – 8%) s velkými bariérami a potřebami, se opakovaně vracela a neplnila podmínky  nedostali podporu. Bezdomovectví se pro ně stalo vzorcem, více se objevuje ústavní péče a postižení. Pro přerušení cyklu bezdomovectví nestačí příspěvky na bydlení, je třeba intenzivnější podpora. Závěr: Za dlouhodobé pobyty rodin s dětmi v azylových domech může daleko spíše samotný systém poskytování služeb lidem bez domova, než objektivní charakteristiky těchto rodin.

Potřeba změny v perspektivě Přidělení finančně dostupného bydlení je dlouhodobě 20,6x účinnější v řešení bytové nouze, než cokoliv jiného. Neexistuje žádný spolehlivý způsob, jak předpovědět úspěšnost člověka v samostatném bydlení. Udržování rodin a jednotlivců v přechodném ubytování je nákladnější a méně efektivní. Některé rodiny a jednotlivci potřebují jen bydlení; není třeba je „napravovat“. Zajištění bydlení pomáhá těm, co potřebují větší pomoc, aby mohli dosáhnout dalších změn. Poskytnutí podpory, jakou rodiny a jednotlivci chtějí. Spolupráce s poskytovatelem služeb není cíl; cílem je bydlení.

A co motivace? Pokud nejsou naplněny ty nejzákladnější potřeby, přichází stres. Pokud je stres dlouhodobý, přichází úzkost, deprese a ztráta koncentrace. Tyto a další projevy nejsou zpravidla osobnostními charakteristikami, ale reakcí na dlouhodobý stres Nastěhování do bytu, naplnění základní ontologické jistoty okamžitě redukuje stres. Jakmile mají lidé naplněny základní potřeby, mohou se postupně začít soustředit na další věci. Maslowova pyramida potřeb

CÍLE Bytová nouze se objevuje pouze velmi zřídka; a pokud se do bytové nouze už někdo dostane, bude se jednat o co nejkratší epizodu jeho života, která se pokud možno nebude opakovat. Česká republika ukončí bytovou nouzi rodin z ubytoven a azylových domů do roku 2020 a dosáhne funkční nuly v bytové nouzi rodin. UKONČENÍ BYTOVÉ NOUZE: Každá obec spočítala domácnosti v bytové nouzi, odhadla měsíční přírůstek a realizovala plán pro ukončení bytové nouze – určila, kolik domácností měsíčně musí zabydlet, aby ukončila bytovou nouzi do roku Postupně všem nabídne bydlení s flexibilní podporou. FUNKČNÍ NULA: Pokud se v obci objeví další lidé v bytové nouzi, obec je schopna je nejpozději do měsíce ubytovat.

Sociální bydlení jako řešení bytové nouze v ČR se ZTROJNÁSOBIL počet lidí v bytové nouzi. Aktuálně osob. Pokud chceme zastavit nárůst či snížit počet osob v bytové nouzi, je třeba Zákon o sociálním bydlení, který bude pomáhat osobám v bytové nouzi. Veřejné finance je potřeba nasměrovat efektivně. Pro řešení bytové nouze je nejefektivnější sociální bydlení. Zákon jasně určuje, které domácnosti mají nárok na nějakou formu podpory. Cílem není co nejvíce lidí vyčlenit, ale naopak navrátit do bydlení a společnosti.