ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Houbový koláč s parmezánem
Advertisements

Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Návod k přípravě štřůdlu
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Bramboráky.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Vložky a zavářky do polévek
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Pala č inky MENU. Menu P ř íprava -> P ř íprava -> T ě sto -> T ě sto -> Sma ž ení -> Sma ž ení -> Nápl ň -> Nápl ň -> Dozdobení -> Dozdobení -> Autor.
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
NEPEČENÉ DESERTY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nepečené, deserty, příprava Autor: Bc. Jana.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
DUM - Digitální Učební Materiál
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
DUM - Digitální Učební Materiál
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Lité těsto.
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko

ČEPAUGŠ (ANITA A ZULAJ) Čepaugš neboli čepalgaš jsou typické čečenské placky. Pokud se do tohoto náročnějšího receptu pustíte, těšit se můžete nejen na velké množství vytváření důlků téměř ve všech fázích přípravy receptu, ale také na lahodný pokrm, který zasytí všechny hladové krky v rodině. Čepaugš doporučujeme podávat za tepla a vylepšit si ho můžete zakysanou smetanou. Doba přípravy: 3 hod Nasytí: 5 osob

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: TĚSTO: NÁPLŇ : ½ - 1 L KEFÍRU3 TVAROHY (DOMA UDĚLANÝ NEBO KOUPENÝ VE VANIČCE, KOSTKA NENÍ VHODNÁ) 1 ROVNÁ LŽIČKA JEDLÉ SODY2 VEJCE 1 KG HLADKÉ MOUKYSŮL 1 LŽIČKA SOLIZELENÉ KOŘENÍ DLE CHUTI (NAŤ CIBULE, KOPR,…) MÁSLO ZAKYSANÁ SMETANA Postup: T ě sto: Do mísy nasypeme mouku se sodou a solí, uprost ř ed vytvo ř íme d ů lek a do n ě ho postupn ě p ř iléváme kefír a hmotu zpracováváme, a ž vznikne vlá č né, m ě kké t ě sto. Nápl ň : V míse smícháme tvaroh s vejci. Do sm ě si m ůž eme p ř idat najemno nasekanou na ť cibule č i kopr. Z t ě sta pak vytvo ř íme malé bochánky o velikosti menší p ě sti. Do ka ž dého bochánku ud ě láme d ů lek, vlo ž íme do n ě j trochu nápln ě a d ů lek uzav ř eme tak, aby nápl ň byla obalená t ě stem. Takto necháme bochánky asi p ů l hodiny odpo č ívat. Poté je rozválíme na tenké placky a p ř itom se sna ž íme, aby nápl ň z ů stala mezi t ě stem a vytvo ř ila prost ř ední vrstvu. Placky jemn ě obalíme v mouce a sma ž íme je na prudkém ohni na pánvi bez tuku. V okam ž iku, kdy placku pokládáme na pánev, ud ě láme doprost ř ed prstem díru, aby se placka „nenafukovala“. Kdy ž jsou všechny placky hotové, vymácháme je postupn ě v co nejvíce horké vod ě, aby byly m ě kké, a ka ž dou hodn ě pot ř eme máslem. Polo ž íme je na sebe, a ž vznikne komínek a ten roz ř ízneme odshora dol ů dvakrát nap ů l tak, ž e ka ž dá placka je na č ty ř i kusy.

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016