Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Elektronická tržiště veřejné správy dle Usnesení Vlády ČR 343/2010
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
TENDERMARKET Elektronické tržiště jako součást komplexního řešení pro administraci veškerých veřejných zakázek. © Tender systems s.r.o
Elektronizace veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let Ministerstvo.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Hospodářská komora ČR , Praha Vývojové tendence trhu veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronizace postupů při zadávání veřejných zakázek v ČR Úvodní slovo ředitele Odboru veřejného investování RNDr. Jiří.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
2. Životní cyklus a procesy projektu
Elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří Svoboda ISSS 2008, Hradec Králové.
Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Aktuální projekty vlády ČR: Resortní systémy centralizovaného zadávaní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Workshop 3. června 2008, Praha Informace o novele zákona o veřejných zakázkách (ZVZ) a o novele koncesního zákona (KZ) včetně poznatků z hodnocení dopadů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Minimální požadavky na vytvoření a.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ Mgr. Martin Grill Konference „e-government 20:10“, Mikulov, 5.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Elektronické zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Konference Praha 2014.
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování

2 Proč NIPEZ Zadávání veřejných zakázek (VZ) patří podle Protikorupční strategie mezi hlavní problematické oblasti Značný podíl na tom má především: >nedostatečná transparentnost >manipulace s předmětem zadávacího řízení a kvalifikačními podmínkami >riziko korupce >nehospodárné nakládání s veřejnými prostředky

3 Proč NIPEZ Cíl vládní strategie elektronizace zadávání veřejných zakázek: 100 % zadavatelů má do konce roku 2015 k dispozici elektronický nástroj umožňující komplexní podporu celého životního cyklu veřejné zakázky. >>> zavedení jednotlivých modulů Národní infrastruktury pro elektronické zadávání veřejných zakázek - NIPEZ NIPEZ >je modulárně členěná soustava informačních systémů podporujících procesy elektronizace zadávání veřejných zakázek >obsahuje komplexní funkcionalitu pro fáze životního cyklu veřejné zakázky od plánování po uzavření smlouvy

4 Součásti NIPEZ NIPEZ zahrnuje: >Jednotný uveřejňovací systém v podobě Věstníku veřejných zakázek > Elektronická tržiště (e-tržiště) pro rychlé a operativní nákupy > Národní elektronický nástroj (NEN) pro strategické nákupy obtížně standardizovatelných komodit > Individuální elektronické nástroje (IEN) Významným nástrojem je také číselník komodit tzv. Číselník NIPEZ, který tvoří základ standardizace popisu předmětů.

5 Schéma NIPEZ Věstník veřejných zakázek

6 Zacílení NIPEZ Na koho je NIPEZ zacílen? Trh veřejných zakázek v ČR >představuje 17,5 % HDP >je velmi koncentrován >1. kvartil zadavatelů tvoří 496 zadavatelů, kteří však zadávají 93 % z celkového objemu všech VZ v ČR Zadávací moduly NIPEZ jsou zaměřeny hlavně na tento 1. kvartil >>> podchycení klíčového objemu VZ zadávaných v ČR >>> významné úspory v procesu zadávání VZ >ostatní zadavatelé se mohou dobrovolně zapojit

Národní elektronický nástroj NEN

8 Co je NEN NEN - Národní elektronický nástroj >zadávací modul NIPEZ >určený pro zadávání >veřejných zakázek na obtížně standardizovatelné komodity >nadlimitních veřejných zakázek >podpoří zadavatele při administraci  zadávacích postupů veřejných zakázek  soutěží o návrh  koncesních řízení  výběru subdodavatele podle obranné směrnice  výběru subdodavatele podle koncesního zákona

9 Cíle NEN >přispět ke zkvalitnění postupů zadávání VZ v organizacích zadavatelů >podpořit dodržování principů ZVZ a principů 3E  hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti >zajištění proveditelnosti centralizovaného zadávání VZ ve veřejné správě ČR

10 Určení NEN Komu je NEN určen? Nasazení ve dvou etapách: První fáze >všechny ÚOSS a jejich vyjmenované podřízené organizace Druhá fáze >po vyhodnocení provozu NEN pravděpodobné rozšíření povinnosti na další kategorie zadavatelů (dle ustanovení § 2 ZVZ)

11 Současný stav Současný stav NEN >fáze rozpracovanosti >březen 2012: výběr systémového integrátora (softwarová realizace NEN) >duben až květen 2012: zadávací řízení na výběr provozovatele NEN >říjen 2012: uzavření smlouvy s provozovatelem NEN >III. Q / 2012: akceptační testy >závěr roku 2012: zahájení pilotního provozu NEN >I. Q / 2013: zahájení běžného provozu NEN Vytvoření a provoz NEN zajišťuje MMR ČR.

12 Použití NEN Konkrétní využití NEN závisí na: >funkcionalitě NEN, >legislat. rámci používání NEN daným politickým rozhodnutím vlády ČR, >rozhodnutí vedoucího pracovníka příslušného zadavatele. Politickým rozhodnutím bude dána míra: >centralizace používání NEN, >povinného rozsahu komodit a kategorií zadavatelů, >povinná míra evidence informací o VZ, >míra elektronizace zadávacích řízení atd. Cílem NEN není nahradit e-tržiště!

13 Funkce NEN >ucelená funkcionalita pro zadávání VZ >zcela samostatný (tj. samostatně provozuschopný) informační systém >nutné napojení na řadu informačních systémů (viz. Rozhraní NEN) Funkce NEN: >podpora zadávacích postupů >postupy pro všechny kategorie zadavatelů včetně sektorových >procesní podpora zadavatele při zadávacím řízení, ucelené evidenci >možnost zadávat veškeré komodity, včetně těch bez možnosti použití automatizované metody hodnocení (např. stavební práce) >kombinovaná zadávací řízení (částečně elektronicky / v listinné podobě) >podpora plánovacích aktivit >komplexní funkcionalita pro centralizované zadávání VZ

14 Rozhraní NEN Rozhraní lze kategorizovat do tří základních skupin: >vazby NEN na ostatní moduly NIPEZ, především na již funkční IS VZ a Věstník veřejných zakázek, e-tržiště pro veřejnou správu a na individuální elektronické nástroje (IEN). >vazby NEN na systémy eGovernmentu (základní registry, informační systém státní pokladny, datové schránky atd.). >vazby NEN na vnitřní systémy zadavatelů a dodavatelů (zejména spisové služby).

15 IEN Individuální elektronické nástroje >zadavatelé či resorty, kteří nechtějí využívat NEN u komodit a zadávacích postupů, kde je používání NEN povinné >>> možnost vytvořit si svůj vlastní IEN IEN: >musí splňovat minimální požadavky vyplývající z technické specifikace >musí požádat vládu ČR o výjimku >náklady spojené s vytvořením a provozováním IEN nese každý ze zadavatelů/resortů samostatně

Závěrem Děkuji za pozornost. RNDr. Jiří Svoboda Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Praha 1, Na Příkopě 3 Tel.: Mail: