MINISTERSTVO OBRANY ČR CENTRÁLNÍ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V REZORTU MO SSM MO – OSMAP MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Národní elektronický nástroj (NEN)
Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
KATALOGIZACE MAJETKU V ČESKÉ REPUBLICE
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Facility management ČSN EN
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Resort obrany Ideální prostředí pro outsourcing. Objektivní podmínky Profesionalizace armády –Specializace příslušníků ozbrojených sil –Zvýšené nároky.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Realizační tým ICZ duben 2005
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Veřejná správa Ing. Jaroslava Syrovátková Financování obcí II.
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Tisková konference ministra obrany
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu. Ministerstvo práce a sociálních věcí, sekce náměstka ministyrně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hospodaření s majetkem státu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MINISTERSTVO OBRANY ČR. Změny v akvizičním systému MO ČR V Praze
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
UNINFOS 2011, Prešov, Dynamické nákupní systémy −−− Řešení pro veřejné zakázky v operačních programech J. Kohoutková, Z. Machač.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Kalamitní situace - opatření
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
TIS – technický informační systém
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Trendy rozpočtu Ministerstva obrany
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO OBRANY ČR CENTRÁLNÍ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V REZORTU MO SSM MO – OSMAP MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY

MINISTERSTVO OBRANY ČR MINULOST (1) 2 ROK 2001:  V rezortu MO působilo 17 akvizičních pracovišť (zadavatelů) pro centrální zadávání veřejných: 10 AP pro oblast movitého majetku a služeb, podle jejich začlenění v rámci organizační struktury MO 7 AP pro nemovitou infrastrukturu, podle teritoriální působnosti  Tato AP realizovala VZ v režimu platného zákona o VZ  Tento stav z hlediska roztříštěnosti VZ (stejnou komoditu realizovalo více AP) byl neúnosný  Realizaci zakázek malého rozsahu prováděli vedoucí organizačních celků

MINISTERSTVO OBRANY ČR 3 ROK 2004  Došlo k dílčí centralizaci v oblasti nákupu movitého majetku a služeb: Nový stav: 7 AP pro oblast movitého majetku a služeb (sníženo z 10 na 7 AP) 7 AP pro nemovitou infrastrukturu (NI)  V rámci movitého majetku bylo vytvořeno:  akviziční pracoviště (AP), které průřezově pro celý rezort zabezpečovalo VZ u vybraného majetku a služeb (automobily, PC+příslušenství, komerční SW, radiostanice, PHM, výstroj, pojištění vozidel..)  AP pro realizaci VZ strategického charakteru, rozvojových projektů a pro nákupy majetku do rezortu nezavedeného (CADS, L-159, IS /ISL,FIS, SEPO, ŠIS../, modernizace T-72, modernizace vrtulníků….)  Ostatní AP pro movitý majetek zabezpečovali realizaci VZ v rámci organizační struktury MO.  Realizaci zakázek malého rozsahu prováděli vedoucí organizačních celků, (od roku 2006 za využití SEPO). MINULOST (2)

MINISTERSTVO OBRANY ČR 4 ROK 2007  Došlo k další redukci akvizičních pracovišť (AP) v oblasti nemovité infrastruktury: 7 AP pro oblast movitého majetku a služeb (MM) 4 AP pro nemovitou infrastrukturu (NI)  Bylo vytvořeno centrální akviziční pracoviště - pro realizaci VZ v oblasti NI (investice, rekonstrukce a významné služby v rámci celého rezortu).  Byl snížen počet regionálních akvizičních pracovišť (VUSS), která zabezpečovala zejména realizaci VZ v oblasti oprav a údržby v rámci svého teritoria.  Realizaci veřejných zakázek malého rozsahu v oblasti movitého zabezpečovali vedoucí organizačních celků zejména za využití SEPO. MINULOST (3)

MINISTERSTVO OBRANY ČR PŘÍTOMNOST akviziční pracoviště - 1  V současné době existuje 5 akvizičních pracovišť pro centrální zadávání veřejných zakázek:  Čtyři pro oblast movitého majetku z toho dvě nosná:  akviziční pracoviště (AP), které průřezově pro celý rezort zabezpečuje VZ u vybraného majetku a služeb (telekomunikační služby, ekologická likvidace, přeprava, náhradní díly: pro KIS, zbraně, techniku, dále výstroj, PHM, výstroj, revize munice, apod).  AP pro realizaci VZ strategického charakteru, rozvojových projektů a pro nákupy majetku do rezortu nezavedeného (informační a kryptografické systémy, munice, zbraně, LOV, modernizace KIS, taktický transportní letoun, nadzvukový letoun, apod) Ostatní (dvě) pro vybrané organizační celky MO  Jedno pro realizaci veřejných zakázek v oblasti NI (investice, rekonstrukce, nákupu služeb a provádění oprav). 5

MINISTERSTVO OBRANY ČR PŘÍTOMNOST akviziční pracoviště - 2  VZ malého rozsahu realizují vedoucí organizačních celků za využití SEPO.  V rámci vybraných organizačních celků MO jsou VZ malého rozsahu zabezpečovány jedním organizačním celkem (Úřadem služeb). 6

MINISTERSTVO OBRANY ČR 7 Kalkulace, rozpočtování APDD Zpracování specifikací Realizace VZ Akvizičními pracovišti U vybraných komodit zpracování souhrnných specifikací Centrálním způsobem je v současnosti zadáváno cca 70% objemu finančních prostředků. PŘÍTOMNOST proces APCD Realizace VZMR

MINISTERSTVO OBRANY ČR BUDOUCNOST akviziční pracoviště - 1 ROK 2013  Další centralizací zadávání VZ (za využití SEPO, aukcí, dlouhodobých smluv a rámcových smluv)  Budou pouze dvě centrální akviziční pracoviště:  v rámci Národního úřadu pro vyzbrojování: Nákup zbraní a speciální nákupy vojenského materiálu, tj. vojenská výstroj, vojenská výzbroj, vojenská technika a určená technická zařízení k plnění nebo zabezpečení úkolů ozbrojených sil, a to jak prvotní, tak opakované nákupy, které jsou zpravidla spojené s technickým zhodnocením původních dodávek materiálu; Výstavba a služby provozu komunikačních a informačních systémů (KIS), které bezprostředně ovlivňují realizaci schopnosti velení a řízení ozbrojených sil; nákup materiálu a služeb k zajištění užívání vojenského materiálu po celou dobu životního cyklu (nelze rozdělovat prvotní a opakované nákupy od následných akvizic k zajištění užívání materiálu po celou dobu životnosti); nákup materiálu a služeb na základě vládních dohod a podle působnosti mezinárodních organizací, kterých se ČR účastní; bezpečnostní projekty NATO-NSIP, které jsou úzce svázány s koncepcí a realizací systému vyzbrojování a nelze je ze systému vyzbrojování vydělovat; mezinárodní vojenská přeprava.  8

MINISTERSTVO OBRANY ČR 9  Centrální nákupní úřad: Investiční výstavba nemovité infrastruktury včetně souvisejícího majetku, nákup služeb pro nemovitou infrastrukturu (NI); údržba a opravy nemovité infrastruktury realizovaných z běžných výdajů, kde předpokládaná hodnota zakázky přesáhne hodnotu veřejné zakázky malého rozsahu; nákup majetku komerčního charakteru (výstroj, kancelářské potřeby, nábytek, provozní a spotřební materiál KIS, PHM kuchyňská zařízení, zdravotnický materiál, léčiva, apod.); nákup průřezových služeb v rámci MO (energie, pojištění, stravování, poštovní služby, pronájem osobních vozidel, atd.); nákup majetku a služeb podle plánu necentrálních výdajů ve prospěch organizačních celků rezortu Ministerstva obrany.  Určené VZMR budou realizovat vedoucí organizačního celku cestou SEPO, které bude splňovat podmínky NIPEZ  Je předpoklad, že centrálním způsobem bude zadáváno cca 85% objemu finančních prostředků BUDOUCNOST akviziční pracoviště - 2

MINISTERSTVO OBRANY ČR 10 BUDOUCNOST proces - 1 Zpracování prvotních specifikací a sestavení Plánu věcných potřeb Dopracování specifikací a sestavení Akvizičního plánu Balancování na možnosti státního rozpočtu Předání specifikace pro realizaci VZ na AP Realizace VZ akvizičním pracovištěm Zveřejňování, (Rodný list VZ)

MINISTERSTVO OBRANY ČR 11 BUDOUCNOST proces 2 Schéma nákupu majetku v případě dlouhodobé centrální smlouvy CNÚř DODAVATEL UŽIVATEL Dodávka AKCEPTACE ÚHRADA Požadavek (prvotní specifikace) MAJETKOVÝ HOSPODÁŘ Souhrnná specifikace Dlouhodobá smlouva Objednávka dle DCS Požadavek

MINISTERSTVO OBRANY ČR ELEKTRONICKÁ PODPORA Akvizice budou (jsou) podporovány zejména Infomačními systémy: 1) Informační systém logistiky (ISL)  definování potřeb na pořízení majetku a služeb  zpracování a předložení specifikací  Jednotný katalog majetku a služeb pro plánování, kalkulace a realizaci VZ 2) Finanční informační systém (FIS)  sestavení akvizičního plánu, včetně rozpočtu  evidence průběhu realizace akvizičního plánu VZ, smluv a fakturace  výstupy pro zveřejňování informací o VZ 3)Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)  zadávání VZ v souladu s NIPEZ 4) Internet MO  Internetové stránky pro zveřejňování informací o realizaci VZ, včetně odkazů na IS VZ. Tyto systémy budou (z velké části již jsou) vzájemně propojeny. 12

MINISTERSTVO OBRANY ČR ZÁVĚR DĚKUJI ZA POZORNOST 13