Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
ministryně pro místní rozvoj
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupina MAS Brána Brněnska, o.s.. Spolupráce veřejného sektoru, neziskového a podnikatelského za účelem partnerství a spolupráce v oblasti.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Informace o výzvě pro školy
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová

Opatření: 2.1. Posílení přizpůsobivosti a rozvoje venkovských oblastí Rozvoj venkova (LEADER+) Priorita: II. Rozvoj venkova, rybářství a odborné vzdělávání Podopatření: Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+)

Rozvoj venkova (LEADER+) - administrace a)1. skupina – realizace strategie – MAS b)1. skupina – realizace strategie – předkladatel projektu c) 2. skupina – osvojování schopností Investiční záměry u podopatření : ► registrace na CP SZIF ► registrace na MAS, následně na RO SZIF ► registrace na RO SZIF

Rozvoj venkova (LEADER+)–příjemce podpory a její výše 1. skupina – realizace strategie: MAS/STRATEGIE PROJEKT základní výše podpory € + bonus (podle počtu obyvatel) na období 2004 – 2006 !pouze fiktivně, nevyplácí se MAS! MAS může nárokovat část na pokrytí režijních nákladů –max. 12% z celkové schválené částky pro MAS ! výše podpory pro konečné žadatele, tj. předkladatele projektu určí MAS (50% přijatelných výdajů u ziskových projektů, 100% přijatelných výdajů u neziskových projektů)

Definice žadatele: 1. skupina - předkladatel strategie = Místní akční skupina ( MAS ), která předloží Strategii v souladu s Pravidly PRINCIP PARTNERSTVÍ: - místní partneři min. 50% (ekonomičtí a sociální partneři, organizace) a zástupci veřejného sektoru max. 50%; Rozvoj venkova (LEADER+) – investiční záměr a) Příklady žadatelů: - obecně prospěšná společnost - občanské sdružení - zájmové sdružení právnických osob

Rozvoj venkova (LEADER+) - MAS Vybrané MAS k realizaci Strategie v rámci podopatření – investiční záměr a): Název MASSídlo MAS (NUTS 2) Téma Strategie1 RÝMAŘOVSKO o.p.s.Moravskoslezsko2 MAS Sdružení RůžeJihozápad2 Posázaví o.p.s.Střední Čechy2 MAS Pobeskydí – z.s.p.o.Moravskoslezsko2 Český západ – Místní partnerstvíJihozápad4 Občanské sdružení „CHANCE IN NATURE- LOCAL ACTION GROUP“ Jihozápad1 MAS HornolidečskaStřední Morava2 LAG PodralskoSeverovýchod4 Region HANÁStřední Morava4 Kyjovské Slovácko v pohybuJihovýchod2

Rozvoj venkova (LEADER+) – kritéria přijatelnosti 1. využívání nového know-how a nových technologií ke zvýšení konkurenceschopnosti místních produktů a služeb, 2. zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech, 3. zvyšování přidané hodnoty místních produktů, lepší přístup na trh a lepší marketing pro místní produkty malých výrobců, 4. efektivní využívání přírodního a kulturního dědictví; MAS musí připravit strategii, která bude zaměřena na jednu z následujících oblastí („témat“):

Investiční záměr b) 1. skupina – realizace strategie – předkladatel projektu Příjemcem podpory je předkladatel dílčího projektu v rámci schválené Strategie pro realizaci za podpory OP Zemědělství Rozvoj venkova (LEADER+) – investiční záměr b) Definice žadatele: - fyzická nebo právnická osoba, obec, svazek obcí, podnikatelský subjekt, nestátní nezisková organizace za podmínky, že působí v území, pro které je Strategie připravena.

Rozvoj venkova (LEADER+) – osvojování schopností Investiční záměr c) 2.skupina – osvojování schopností: Podporu lze poskytovat na projekty, které mají vztah k osvojování schopností nezbytných pro přípravu venkovských komunit na přípravu a realizaci lokálních strategií rozvoje venkova. 1 žadatel = 1 projekt 10 tis. € – 20 tis. € na jeden projekt (kurz 31,805 Kč/ €) max. výše podpory v období je € pro jednoho příjemce

Rozvoj venkova (LEADER+) – osvojování schopností Definice žadatele pro 2. skupinu - osvojování schopností: Žadatelem může být MAS nebo subjekty, spojující se za účelem založení MAS a přípravy Strategie (zastupuje je určený zástupce s právní subjektivitou). Žadatelem nemůže být: - sdružení dle § 829 zákona č.40/1964 Sb., Občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů - zahraniční fyzická/právnická osoba, která nemá trvalé bydliště/sídlo na území ČR - příspěvková organizace, organizační složka státu, subjekt v působnosti některého Ministerstva

Rozvoj venkova (LEADER+) – osvojování schopností Přijatelné výdaje pro 2. skupinu: - technická pomoc pro studie lokální oblasti, -analýza území, -informování a vzdělávání populace pro podporu aktivní účasti v procesu rozvoje, -zakládání vhodných a schopných MAS v souladu s principem partnerství, -vypracování integrovaných rozvojových strategií území, -bankovní poplatky za účet pro OP Zemědělství, odpisy nemovitého majetku nebo zařízení, náklady na technický a finanční odborný posudek, náklady na účetnictví projektu, daň z přidané hodnoty.

Rozvoj venkova (LEADER+) – osvojování schopností Možnosti v současné době investiční záměr b) – v rámci Strategie MAS Posázaví, o.p.s. investiční záměr c) - žádost při vyhlášení příjmu žádostí v roce 2005 nebo ve výzvě v roce 2006

OP ZEMĚDĚLSTVÍ Další informace (Operační program RVMZ – Priorita II. – 2.skupina-osvojování schopností) Kontakty: