Přírodní zahrada RUDOLFOV. Přírodní zahrada roce 2010 získala zahrada plaketu "Ukázková přírodní zahrada“ Bylinky Okrasné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

Bezpečnost při práci s elektřinou
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Čínská filozofie Konfucianismus, Taoismus, nauka o Jin a Jang
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Polidšti ovoce a zeleninu … Určitě už jste si někdy všimli, že některé ovoce či zelenina připomínají lidské orgány. Zkusme tedy najít několik takových.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Zdravý životní styl základní principy.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Mozek Aleš Jůn, Dominik Šíba.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
a jeho využití u klientů po CMP
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
PILOTNÍ PROGRAM EKOŠKOLKY MATEŘSKÁ ŠKOLA E. BENEŠE MARTINA MOKROŠOVÁ.
Poradkyně pro přírodní metody léčení
VZTAHY ORGANISMŮ.
TĚLESNÁ TEPLOTA.
POHYBOVÁ SOUSTAVA Svaly tvoří zhruba 40 % váhy těla
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
1 MÁM SVÉ TĚLO RÁDA Projekt „Zdravě jíst, zdravě žít II.“
VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
Lidské zdraví a potrava
VY_32_INOVACE_PSYPS15060ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
PLNÝ DECH.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
STAVBA KOSTI Anorganické látky Kost Sloučeniny vápníku a fosforu
Domorodý kmen. Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… Sedmáci si zkusili představit,
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 01
Čínská kultura.
SVALOVÁ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Autor výukového materiálu:
Životní prostředí Petr Machala.
VY_52_inovace_PRV.5.26 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.26 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
Průřezová témata.
Právo životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Organizační struktura Zakladatel o.p.s. Správní rada Ředitel o.p.s. Dozorčí rada.
spracoval: Nguyen Thanh Binh
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
6. Taoismus PhDr. Irena Martínková, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název DUM: VY_32_INOVACE_XII_3_15_VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Šablona číslo: XII Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 15 Autor: Mgr. Kateřina Zikmundová.
Kojetice u Prahy Jaroslava Doktorová. Od roku 2010 žiji v rodinném domku v Kojeticích u Prahy.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Kožní soustava VY_32_INOVACE_06-08 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Člověk a jeho zdraví.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
NERVOVÁ SOUSTAVA.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Potraviny rostlinného původu
náboženství staré Číny a Japonska
BUŇKA – základ všech živých organismů
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Taoismus, VY_32_INOVACE_ Autor Mgr. Lenka Šulcová
DUM - Digitální Učební Materiál
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Somatologie zkoumá vlastnosti nejdokonalejšího a nejsložitějšího organismu, lidské bytosti zahrnuje mnoho vědních oborů.
Kožní soustava.
Marie Duchečková.
ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Rekreace a věk Miroslav Kyselý.
Transkript prezentace:

Přírodní zahrada RUDOLFOV

Přírodní zahrada roce 2010 získala zahrada plaketu "Ukázková přírodní zahrada“ Bylinky Okrasné květiny Zelenina Zajímavost: klanopraška (schizandra chinesis)

Klanopraška ovocesemenabobule

ARCHKLUB Přednášky, kurzy, besedy …

Archklub přednášky, besedy, kurzy, výstavy a realizace v oborech architektura, urbanismus (=je disciplína, jejímž cílem je utvářet a rozvíjet sídelní útvary), ekologie, interiéry a zahrady.

Feng-šuej Čakry Energie jin a jang Energie čchi (čhi) Energie vnitřní

Staré učení o harmonii lidského života.

Podle jogínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo i prostor mimo něj.

V lidském těle se JIN vztahuje k anatomické struktuře – k buňkám, tkáním a orgánům, zatímco JANG k tělesné energii, životní síle a dynamickému fungování. JIN je živící „nitro“, JANG ochranným „vnějškem“.

Aby mohl člověk zůstat zdravý, musí celým tělem správným způsobem protékat energie ‚čchi'. Toho lze dosáhnout pouze tehdy, jsou-li protikladné principy Yin a Yang v rovnováze. Energie ‚čchi', nebo také životní síla koluje volně v lidském těle, ale je blokována v těle nemocném.

Léčebná pyramida

Meditační jeskyně muzikoterapie

ZAJÍMAVOSTI Masaru Emoto Jo Jo Bronnikovo přímé vidění GsU GsU k-jsem-se-vydal-po-stopach-ruskeho- fenomenu.html k-jsem-se-vydal-po-stopach-ruskeho- fenomenu.html