VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM 03. 01. 2013 Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 08_ Rozmanitost přírody Domácí zvířata (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Domácí zvířata – druhy, chov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
OPAKOVÁNÍ IV. Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_698_2TR_PRV Autor: Mgr.
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_229_2TR_ČJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.

Chov hlodavců Michaela Kizurová
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Co máme společného Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Příroda a já.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
VY__III/2__INOVACE__214 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
VY__III/2__INOVACE__213 FYZIKA Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
FYZIKA VY__III/2__INOVACE__216. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 7. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
FYZIKA VY__III/2__ INOVACE__208. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy7. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
VY __III/2__ INOVACE __237. Autor DUMAlena Kopřivová Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy6. ročník základní školy praktické ŠVP„Učíme.
Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
VY__III/2__ INOVACE__108 Dějepis Pravěk na území Čech a Moravy.
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY__III/2__INOVACE __215 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 7. – 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Rozumová výchova Č. DUMu: VY_32_INOVACE_15_domácí zvířata Jméno autora:Elena Guryčová.
Váza ze sklenice od kávy
VY__III/2__INOVACE__210 FYZIKA SPEKTRUM BAREV.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY__III/2__INOVACE__198 Pracovní činnosti Ubrousková technika 1.
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
VY__III/2__INOVACE__194 Pracovní činnosti KYTIČKY Z PAPÍRU.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VY__III/2__INOVACE__206 FYZIKA METEOROID METEOR METEORIT.
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
VY__III/2__INOVACE__192 Pracovní činnosti Tea Bag Folding Kytička.
VY__III/2__INOVACE__205 FYZIKA MĚSÍC.
VY__III/2__INOVACE__127 Prvouka Podzim, zima – charakteristické znaky
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
VY__III/2__INOVACE__207 FYZIKA Tepelná elektrárna.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
VY__III/2__INOVACE__163 Voda a kov.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Bez vody by nebyl život na Zemi
VY__ III/2__INOVACE__201 FYZIKA MAGNETY
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
KRÁLÍČEK péče o králíka.
VY__III/2__INOVACE__144 Geometrické tvary.
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
VY__III/2__INOVACE__127 Prvouka Podzim, zima – charakteristické znaky
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Metodický list: Slovní druhy 1. část
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Matematika s domácími mazlíčky
VY__III/2__INOVACE__196 Pracovní činnosti Stromeček z korálků.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
POVRCH EVROPY – POHOŘÍ A NÍŽINY
VY__III/ 2__INOVACE__199 Pracovní činnosti Window color - MANDALA.
Transkript prezentace:

VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA

Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme se pro život“, č.j. 580/07, RVP pro ZV, příloha pro LMP Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Vzdělávací oborČlověk a jeho svět Vyučovací předmět Prvouka Téma (klíčová slova) Zvířata, krmení, venčení, starost aj. Očekávaný výstup Žák si uvědomí, že pořídit si zvíře je velká zodpovědnost, zjistí některá fakta o chovu domácích mazlíčků. Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Anotace (popis způsobu použití) Žák sleduje prezentaci učitele předváděnou na interaktivní tabuli, poslouchá výklad, zapojuje se do diskuze, odpovídá na otázky související s prezentací. Žákům lze prezentaci poslat na jednotlivé počítače - na jejich školní y. Velikost 2,60 MB

ZVÍ Ř ATA DOMÁCÍ MAZLÍ Č CI

Ah oj, jsem psí holčička, jmenuji se Agátka a mám moc ráda děti!

PES  Pes je nejlepší přítel člověka.  Pokud se o něj dobře staráme, odmění se nám přítulností a věrností.  Pejska je nutné denně venčit a krmit.  Pes musí mít stále čerstvou vodu, krmíme ho masem nebo granulemi.  Pes musí mít svůj pelíšek.  Samičce pejska říkáme fenka a mláďatům štěňátka.

Jsem koťátko a jsou mi teprve tři dny. Zatím jenom jím a spím. Víte, čím mě moje maminka kočka krmí?

KOČKA  Kočka je oblíbený domácí mazlíček a uklidňující společník pro člověka.  Kočku krmíme granulemi nebo masem.  Kočka je výborný lovec, je využívána k lovu hlodavců – myší.  Kočička se ráda lísá a když je spokojená – přede.  I když je kočička oblíbený domácí mazlíček, nedá se ochočit jako pes, má svou hlavu.  Sameček kočičky je kocour a mláďata koťátka.

Nejraději mlsáme pampeliškové listy.

MORČE  Morče je veselé a na péči nenáročné zvířátko.  Při dobré péči se snadno ochočí.  Morčátko krmíme obilím, zeleninou, trávou a senem, musí mít dostatek vody.  Morčátkům se musí kartáčovat srst a stříhat drápky, musí mít v kotci větvičku na broušení zubů.  Morče chováme doma nebo venku v kotci, jako králíka.  Když mají morčata hlad nebo si chtějí hrát, vydávají různé zvuky.

V kleci máme rády různé hračky, nejlepší je zrcátko se zvonečkem a houpačka.

PAPOUŠEK  Doma nejčastěji chováme andulku nebo korelu.  Papoušek je velmi společenský, když se mu věnujeme, naučí se i mluvit.  Aby si na nás papoušek zvykl, hodně na něj mluvíme a voláme na něj jeho jménem.  Papoušek musí mít vodu a zobe zrní, má rád ovoce, zeleninu a listy jetele a pampelišky.  Papouška chováme v kleci, každý den ho necháme proletět po bytě, aby měl pohyb.  Papoušek se dožívá i 20 let, proto si dobře rozmyslíme, zda se o něj můžeme tak dlouho starat.

 Je ještě spousta zvířátek, která můžeme doma chovat - rybičky, želvy, křečky.....  Není důležité jaké doma máme zvířátko, ale jestli jsme schopní se o něj starat.  Některá zvířátka se dožívají 20 let i více.  Je mnoho lidí, kteří si pořídí zvíře a potom se o něj nestarají, ubližují mu nebo se ho zbaví.  Zvíře se neumí bránit! Zvíře potřebuje péči a lásku jako my, lidé!!! Zvíře potřebuje péči a lásku jako my, lidé!!!

SEZNAM POUŽITÝCH ZDROJŮ Dcoetzee, [cit ]. Dostupný na Wikimedia Commons na www: Laitche, [cit ]. Dostupný na Wikimedia Commons na www: Tim Avatar Bartel, [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Sandos, [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Karelj, [cit ]. Dostupný na Wikimedia Commons na www: Amos T Fairchild, [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Kirk, [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Me, [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Pleple2000, [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Ostatní prezentované obrázky jsou výhradním vlastnictvím autorky DUM Mgr. Petry Válkové