Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POVRCH EVROPY – POHOŘÍ A NÍŽINY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POVRCH EVROPY – POHOŘÍ A NÍŽINY"— Transkript prezentace:

1 POVRCH EVROPY – POHOŘÍ A NÍŽINY
VY __III/2__ INOVACE __238 POVRCH EVROPY – POHOŘÍ A NÍŽINY

2 Datum (období) vzniku DUM 25.3.2013
Autor DUM Alena Kopřivová Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy ročník základní školy praktické ŠVP „Učíme se pro život“ , č. j. 580/07 RVP pro ZV, příloha pro LMP Vzdělávací oblast Člověk a příroda Vzdělávací obor Zeměpis Vyučovací předmět Téma (klíčová slova) Mapa Evropy, nejdůležitější nížiny a pohoří Evropy Očekávaný výstup Pomocí učebního materiálu získá žák představu o povrchu Evropy. Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Anotace (popis způsobu použití) Žák si pouští prezentaci na svém počítači, nebo ji sleduje na interaktivní tabuli, poslouchá výklad, zapojuje se do diskuze, odpovídá na otázky a plní úkoly související s prezentací Celková velikost 7,85 MB

3 Evropa má pestrý reliéf. Většinu území zaujímají nížiny.
Jsou to Východoevropská rovina a Středoevropská nížina. Významná pohoří jsou Ural, Skandinávské pohoří, Český masiv, Francouzské středohoří, Alpy, Karpaty, Pyreneje, Apeniny. V jižní Evropě se setkáváme i s vulkanismem a zemětřesením. Na Sicílii se tyčí nejvyšší činná sopka Evropy Etna. Dalším známým vulkánem je Vesuv.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Pokus se ukázat, kam obrázek patří, zkontroluj si řešení kliknutím myši.

15 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST
POUŽITÉ ZDROJE“ JOSE, San. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: SCHUROV, Iiya. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FILIPPOV, Petr. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DRÁPALÍK, Petr. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FABRICIUS, Neznámý. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NASA, Nasa. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PASTORIUS, Neznámý. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: OHANSON, Jack. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ROUZET, Patric. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: UGRALAND, Neznámý. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LUCIODEM, Luciodem. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "POVRCH EVROPY – POHOŘÍ A NÍŽINY"

Podobné prezentace


Reklamy Google