Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_52_INOVACE_03/2/24_ZEMĚPIS

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_52_INOVACE_03/2/24_ZEMĚPIS"— Transkript prezentace:

1 VY_52_INOVACE_03/2/24_ZEMĚPIS
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_52_INOVACE_03/2/24_ZEMĚPIS Evropa I. Anotace Seznamuje žáky s daným kontinentem z přírodních a společensko - hospodářských hledisek. Žáci si rozvíjí komunikativní kompetence, kompetence k učení, kompetence k řešení problémů a kompetence pracovní. Žáci pracují s atlasem, textem. Prezentace je určena pro žáky 6. ročníků. Vypracoval Mgr. Vladan Chlumský Oblast Člověk a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský

2 Evropa 1.

3 Evropa – poloha, rozloha členitost
2. nejmenší světadíl - 10,4 mil. km2 - představuje 7% z rozlohy pevniny. Nejnižší průměrná nadmořská výška a nejčlenitější pobřeží, největší hustota zalidnění. Zakreslete nultý poledník (kterými státy prochází) a severní polární kruh. Do mapy zakreslete hranici mezi Evropou a Asií. Písmeny označ poloostrovy: Apeninský, Balkánský, Pyrenejský, Skandinávský, Jutský, Kola, Kanin. Čísly označ ostrovy: Island, Britské ostrovy, Korsika, Sardinie, Sicílie, Kréta, Baleáry. 1.

4 Evropa - povrch Najdi a zakresli (hnědě) v mapě tyto pohoří:
Alpy, Karpaty, Pyreneje, Sierra Nevada (a zjistěte jejich vrchol), dále Skandinávské pohoří, Apeniny, Pindos, Dinárské hory a Ural. Najděte a zakresli tyto sopky, urči nadm. výšku: Vesuv, Stromboli, Hekla, Etna, Théra. Najděte a zakreslete (zeleně) na mapě tyto nížiny: Francouzská, Severoněmecká, Středopolské nížiny, Baltská, Východoevropská rovina, Kaspická nížina (nejnižší bod Evropy), Velká uherská rovina, Rumunská nížina, Pádská nížina, Finská jezerní plošina 2. 3.

5 Použité obrázky dostupné pod licencí Creative Commons na http://commons.wikipedia.org/:
[cit ] < [cit ] < [cit ] <


Stáhnout ppt "VY_52_INOVACE_03/2/24_ZEMĚPIS"

Podobné prezentace


Reklamy Google