Jihovýchodně od Serra da Estrela je okouzlující Monsanto, starobyl á opevněné vesnice na svahu hory. Na domy uchycené mezi obrovskými balvany je impozantní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Výprava – Radotínské údolí
Advertisements

VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE ZVĚTRÁVÁNÍ
Znojmo
GOTICKÁ KULTURA.
Kultura raného středověku
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
sloveso BÝT ve španělštině
Reims Cathedral Cathédrale Notre-Dame de Reims.
Amatciems je unikátní koncept bydlení, který spojuje klid panenské přírody s komfortem. Celá oblast je národním přírodním parkem, ležícím pouhých.
Šmídová, Křečková, Medková
Portugalsko Dobrý den, mé jméno je Viktorie Žuganová a připravila jsem si pro vás prezentaci o Portugalsku.
OD STŘEDOVĚKU PO RENESANCI
ROMÁNSKÁ KULTURA ARCHITEKTURA.
Andalucía Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Socha Krista Spasitele
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Olivetská hora V Jeruzalémě
VY_12_INOVACE_91 Pro žáky 7. ročníku ZŠ Člověk a společnost – Dějepis – Křesťanství a středověká Evropa Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová.
Kulturně historické objekty Slovenska
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L ROZLIŠUJEME
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
PAMÁTKY PRAHA.
Ronda je asi nejhezčím městským celkem, jaký
Španělsko. Oropesa del Mar  město v oblasti Valencie  Kaple Panny Marie Boží Trpělivosti  Castillo de Oropesa  Torre del Rey (Královská věž)  Staré.
PORTUGALSKO.
6. ročník Pravěk.
Lipany.  Lipany leží 4 km západně od Kouřimi.  První záznam o vesnici je z roku  Do české historie se zapsala bratrovražednou bitvou.  30.května.
YAZD Yazd a veces transliterada como Yezd, es una de las ciudades más antiguas y de mayor importancia histórica de Irán. Es capital de la provincia.

Neptun.

Region – Jižní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou tvoří výraznou dominantu města Krnova. Místo je osídleno již od.
Zlatá ulička (Zlatá ulička u Daliborky)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Kateřina Průšová Název materiálu:
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_351.ŠPJ.34 ¿Qué hora es ?- prezentace.
ZA PRAMENEM VOLYŇKY Putování Akademie třetího věku obor Historie a místopis Totem-rdc Plzeň. Vyšli jsme z Kubovo Huti a došli přes Lipku do Vimperku,
Alberobello, známá vesnička s bílými kamennými domky „trulli“ je zapsána na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. V Apulii, na.
Cestov á ní Kateřina Snopková IX.B ZŠ Řevnice 2014/2015 vedoucí absolventské práce : Mgr. Jana Tučková.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Vlakem do Zbečna a dále pěšky k vodní nádrži Klíčava a křivoklátskými lesy na Křivoklát.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Markéta Hanzalová Náprstková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ N_05_Románské umění TEMA: Dějepis.
MÍSTA Locative sg NÁMĚSTÍ-NA NÁMĚSTÍ NA NÁDRAŽÍ NÁDRAŽÍ.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_141_ Horniny vyvřelé TEMA:
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Putování po českých krajích.
st.p.č. 796, součástí je stavba Kyjov, č.p. 759
Helfštýn Petra Fofonková 3MCR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
CHŘIBY.
Monsanto “la aldea de piedra”.
Zajímavé kostely.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Sportovně turistický kurz
Obrázky z fotogalerie 4 Autor prezentace : Herbert Novotný.
SVÉDSKO 1.
Obrázky z fotogalerie 4 Autor prezentace : Herbert Novotný.
Šípková Růženka Trochu jinak.
Transkript prezentace:

Jihovýchodně od Serra da Estrela je okouzlující Monsanto, starobyl á opevněné vesnice na svahu hory. Na domy uchycené mezi obrovskými balvany je impozantní pohled. Autentická portugalská vesnice postavená mezi obří kameny.

Shluk domů postavených do kopce, s použitím žulových balvanů na stěny a v některých případech z jednoho bloku kamene.

Entre las casas sobresale la Torre de Lucano (siglo XIV) rematada por un gallo de plata, trofeo atribuido a Monsanto en un concurso nacional celebrado en 1938, en el que fue distinguida como “la aldea más portuguesa de Portugal”

Její vzhled se nemění celá staletí, ulice jsou vytesané do skály. Některé domy jsou z žuly s kryty stylu Manueline. Z řícenina hradu, která začala jako hradiště Lusitano, nabízí nádherný výhled.

Vedle hradu jsou zříceniny románské kaple, spolu vytvářejí neodbytně krásnou atmosféru.

Těžký výstup na hrad je kompenzován jedním z nejpozoruhodnějších výhled ů v regionu.

V této baště ve skále vyhloubené, byli za války pohřbeni stateční rytíři v době křesťanské Reconquista.

Tapiserie jsou vyrobeny z tkaniny. Dřevěný kříž, tzv. Marafon da Santa Cruz symbolizuje bohyni plodnosti.