Cestovní ruch podle motivace účastníka Motivace v CR = souhrn vnitřních a vnějších podnětů vedoucích k účasti na CR. Rozlišujeme : Rekreační CR (motiv:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1 Produkty cestovního ruchu (Vztah ke klientům z města) Ing. Marie Stříbrná.
Seminář k metodám sociologického výzkumu Josef Bernard Katedra sociologie FF UHK.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Příroda ovlivňuje člověka
Sportovní zařízení a akce
Jan Chroust Pavel Sleza
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Druhy, formy a typy cestovního ruchu, historie CR na území ČR
Fórum cestovního ruchu 2011
Druhy a formy cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Služby.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_99.
Lokalizační faktory (druhá část)
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Perspektivní produkty cestovního ruchu
Kongresová a incentivní turistika, Leisure, volnočasové aktivity
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
CESTOVNÍ RUCH.
CESTOVNÍ RUCH.
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Sportovní zařízení a akce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Management cestovního ruchu
Cestovní ruch turismus, turistika, rekreace, rekreologie = cílené, záměrné cestování CR – možnost vycestování člověka a jeho setrvání mimo své bydliště,
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Materiálně technické předpoklady
CESTOVNÍ RUCH.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Mgr. Jan Charousek Liberec Cestovní ruch se projevuje v různých druzích a formách. Druhy cestovního ruchu – za základ posuzování CR bereme motivaci.
Mgr. Jan Charousek Liberec Cestovní ruch je otevřený a dynamický systém, který tvoří dva podsystémy: Subjekt cestovního ruchu Objekt cestovního.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Číslo materiálu klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Popis výukového materiálu Název:Management a marketing destinací Destinace cestovního ruchu Autor:Bc. Pavel Lang Datum: Obor:a) L/01 Gastronomie.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_02.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Cestovní ruch. Co to je? Všechny druhy činnosti člověka, za účelem rekreace, mimo jeho bydliště Významná složka ekonomiky Druhy cestovního ruchu: krátkodobý.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
NABÍDKA ZÁJEZDŮ LÉTO 2007 vlastní spací pytel a karimatka
Služby.
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
ORIENTAČNÍ BĚH (SILVA O´ CAMP - )
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Mezinárodní standardizace přípravy průvodců CR
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Mezinárodní standardizace přípravy průvodců CR
KONGRESOVÝ CESTOVNÍ RUCH
Druhy a formy cr Kristýna Urbanová 4.B
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_Fi_III_09 Název Cestovní ruch II.
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
ZÁKLADNÍ KLASIFIKAČNÍ SCHÉMA TURISMU
ČLENĚNÍ CESTOVNÍHO RUCHU
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Transkript prezentace:

Cestovní ruch podle motivace účastníka Motivace v CR = souhrn vnitřních a vnějších podnětů vedoucích k účasti na CR. Rozlišujeme : Rekreační CR (motiv: reprodukce fyzických a duševních sil. --- plavání, míčové hry, houbaření, kutilství, pobyt mimo obvyklé prostředí (venkov,hory,moře) Kulturně poznávací CR (motiv:poznávání kulturně-historických památek) --- návštěva hradů,zámků,lidové architektury,muzeí,galerií,kulturních akcí(divadelní představení,festivalů,folklórních akcí) Sportovně=turistický CR (motiv:posílit či udržet kondici člověka) --- pěší turistika,vodní turistika,horská turistika,cykloturistika,návštěva sportovních akcí (olympijské hry, MS, závody Formule 1) Zdravotně orientovaný CR,lázeňství (motiv:zlepšení zdravotního stavu --- koupele,masáže,relaxační programy, pitné kúry,diety Venkovský CR (motiv:rekreační pobyty na venkově, poznávání způsobu života v kontaktu s přírodou) --- účast na zemědělských činnostech konzumace jídel z vypěstovaných plodin, chataření, chalupaření) Vzdělávací CR(motiv: získávání znalostí a dovedností) --- výuka jazyků, výuka tenisu, získávání informací o historických místech Kongresový CR (motiv: zájem odborníků o získání nových informací, výměna zkušeností) --- přednášky konference Religiózní (náboženský) CR (motiv: návštěva míst s náboženským významem a aktivity spjaté s náboženskými obřady )--- pouť do Mekky, návštěva Vatikánu, návštěvy kostelů, hřbitovů Lovecký CR (motiv: možnost lovu zvěře, ptáků a ryb) --- rybolovné akce v Norsku, lov lososů v Kanadě Dobrodružný CR (adrenalinová turistika) (motiv:účast turistů na dobrodružných aktivitách) --- horolezectví, paragliding,rafting, zorbing, bungee jumping, extrémní lyžování

Použité zdroje: DROBNÁ, Daniela; MORÁVKOVÁ, Eva. Cestovní ruch. Praha: Fortuna, 2004, ISBN