ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fotbal. Jmenuji se Petr Šmíd a pocházím z malebné vesnice Klobou č ky, ale te ď pobývám n ě jakou dobu v D ě tském Domove v Uherském Ostrohu. Navšt ě.
Advertisements

Jan Větrovský Jsem juniorský reprezentant České republiky ve vodním slalomu. Tento sport dělám již 9 let. Trénuji 6 dní v týdnu v Pražské Troji. Trénuji.
Sportovní zařízení a akce
Fotbal Kopaná Fočus.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Sezóna 2012 Vít Přindiš. Sezóna 2012 Finále Oceanian Open v Sydney.
Jeho celé jméno je Lionel Andrés Messi, ale je znám pouze pod jménem Lionel Messi. Je to argentinský fotbalista, který v současnosti hraje za FC Barcelona.
GALAVEČER ČESKÉHO JUDA 9.leden 2009, Hotel DUO
BASKETBAL II..
Sportovní zařízení a akce
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Milan Němeček Bc. Pavel Hečko
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
JITKA KLIMKOVÁ UEFA KONFERENCE NYON 2009 CÍLE: 1.TECHNICKÁ ZPRÁVA FINSKO TRENDY ŽENSKÉHO FOTBALU 3.UEFA SOUTĚŽE PRO ŽEN 4.POZVÁNKA MS.
JÍZDA V BOULÍCH.
PLAVECKÉ REKORDY.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Meziválečný svět 30. léta.
Poznámky pro výuku Předmět: Tělesná výchova Autor: Kováříková Lenka
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
ATLETIKA 2.
Francesc Fabregas Robin Vocel 8.A.
Je kolektivní halový sport…
Florbal.
OKRESNÍ FINÁLE V KOPANÉ POHÁR JOSEFA MASOPUSTA Strážnice
Neoficiální mistrovství fotbalových přípravek české republiky v kategorii U10 Ivančice – neděle 13.května 2012.
Petra Nováková Klára Škorpilová.  Klíčové prvky dnešní kultury - velmi silně ovlivňují chování současné společnosti  Výrazně působí na ekonomický i.
Petr Čech.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Jiří Daler.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
VY_52_INOVACE_03/2/29_ZEMĚPIS
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Test Jižní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Jaroslav Plašil Jaroslav Plašil (* 5. ledna 1982, Opočno) je český fotbalový záložník. Profesionální kariéru začal v SK Hradec Králové, ale již v roce.
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
Vzdělání, kultura a sport v poválečném Československu
David Beckham -je anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci. 2-krát skončil.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Mapa webových stránek SSK Kolín Hlavní strana Střelci Střelci Střelci Trenéři Trenéři Trenéři Informace Informace Informace Historie Historie Historie.
Alcaló Madrid Španělsko Torre de Belem Lisabon, Portugalsko.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
CESTA KOLEM SVĚTA MARTIN KRYSTYNÍK. NIZOZEMSKO (Amsterdam) Nizozemsko jsem si vybral, kvůli tomu, že jsem se tam chtěl vždycky podívat. Letěl jsem z Prahy.
Nejprestižnější soutěž Liga Mistrů Hrají ji jen nejlepší týmy z celé Evropy.
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
1© Rödl & Partner Úspěch nezná hranic! Provázíme Vás po celém světě. Prezentace společnosti Rödl & Partner Zahájení semestru TopSeC Ekonomicko-správní.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Hlavní město – Lisabon Počet obyvatel (80. na světě) Jazyk – portugalština Náboženství - katolické 93 % - protestantské 3 % Rozloha - 92.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
ROZVOJ ŽENSKÉHO FOTBALU
Otakar Mestek, Michal Blažej
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
České hokejové zlato v Naganu 1998
BSE České Budějovice o. s.
České hokejové zlato v Naganu 1998
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Lucie Strejcová
História a súčasnosť florbalu.
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Transkript prezentace:

ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL

MISTROVSTVÍ SVĚTA: devětkrát účast na závěrečném turnaji ● 2. místo na MS 1934 v Itálii, finále v Římě: Itálie-Československo 2:1 po prodloužení (Puč) ● 2. místo na MS 1962 v Chile, finále v Santiagu de Chile: Brazílie- Československo 3:1 (Masopust) ● čtvrtfinále na MS 1990 v Itálii, v Miláně: Německo-ČSFR 1:0

Před mistrovstvím světa ve fotbale v roce 1962 v Chile, které bylo zahájeno 30. května, se československému týmu nedávalo příliš šancí. Nakonec se ale československá reprezentace dostala až do finále. Tým kolem tehdejšího nejlepšího fotbalisty Evropy Josefa Masopusta. v něm dokonce po jeho trefě chvíli vedl, ale obhájci trofeje z Brazílie třemi góly zápas otočili.

MISTROVSTVÍ EVROPY: sedmkrát účast na závěrečném turnaji ● 1. místo na ME 1976 v Jugoslávii, finále v Bělehradě: ČSSR-NSR 2:2 po prodloužení (Švehlík, Dobiaš), na penalty 5:3 (Masný, Nehoda, Ondruš, Jurkemik, Panenka) ● 2. místo na ME v Anglii 1996, finále ve Wembley: Německo-Česká republika 2:1 po prodloužení (P. Berger) ● 3. místo na ME 1960 ve Francii, o bronz v Marseille: Československo- Francie 2:0 (Pavlovič, Bubník)

3. místo na ME 1980 v Itálii, o bronz v Neapoli: ČSSR-Itálie 1:1 (Jurkemik), na penalty 9:8. 3. místo na ME 2004 v Portugalsku, semifinále v Portu: ČR-Řecko 0:0, po prodloužení 0:1

OLYMPIJSKÉ HRY: šestkrát účast na závěrečném turnaji ● 1. místo na OH 1980 v Moskvě, finále: ČSSR-NDR 1:0 (J. Svoboda) ● 2. místo na OH 1964 v Tokiu, finále: Maďarsko-ČSSR 2:1 (Brumovský