NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Hádej, kdo jsem TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/21.0816.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_318_Sci-fi AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 8.,
Advertisements

literatura s prvky SCI–fi, fantazy literatura
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Ray Bradbury životopis, romány, otázky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Testy kvalita školy ročníky 9. ročníky Zpracovala Monika Margitičová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_CJ.6.A.17_ CESKA _ FILM OVA _ TVORBA _ PRO.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – zápis.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Fantastická literatura-opakování TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU:1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_LITERATURA PRO DĚTI_ VĚDECKOFANTASTICKÁ LITERATURA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_John Ronald Reuel Tolkien TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Tento materi á l byl vytvořen r á mci projektu EU pen í ze š kol á m Operačn í ho programu Vzděl á v á n í pro konkurenceschopnost Název školy:Základní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Anotace: Žáci se v prezentaci seznámí s pojmem aritmetický průměr a jeho výpočtem. Procvičují si výpočty u tabule nebo na pracovním listě. Snímek 5 je.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV.Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
VY_32_INOVACE_Vac_I_04 Orientujeme se na planetě Zemi - 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Blues AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_29_04_HV8_Skála
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_27_Národ_sobě_kulturní_rozvoj_ib1 Číslo projektu: CY1.07/1.4.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Ludvík Souček NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Osoblaha
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_30_Hádej_kdo_jsem _(1310 _1790)_šg2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Osobnosti: Bill Gates
Karel Čapek NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
VY_32_INOVACE_06_Slova mnohoznačná a jednoznačná
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Česká poválečná literatura I.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Čím se živí probraní bezobratlí živočichové?
Jan Burian NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
František Hrubín NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název: Účtování základních účetních případů Autor: Ing. Jan Štěpka
VY_32_INOVACE_Fi_III_21 Název Svět - soutěž
Umím se chovat ve škole NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Bažiny a umělé vodní nádrže TÉMATICKÝ.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_09 Romantismus_Francie
Rozdělení fantastické literatury
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
Starověké Řecko – Řecká vzdělanost a věda DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Marie Hrbková Název: VY_32_INOVACE_1C42Čj3_Slovní druhy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
MAGNETICKÁ SÍLA AUTOR: Mgr. Milada Zetelová
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
TÉMA: Výrobky a přírodniny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_149_M1
VY_32_INOVACE_Jir_I_30 J.Klapka Jerome
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Matematika 2. ročník - sčítání a odčítání Název materiálu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK 1
VY_32_INOVACE_Sib_II_07 Řešení slovních úloh 1
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_ČJPS20660BED-řešení
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Osoblaha
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Hádej, kdo jsem TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/ Hádej, kdo jsem

Datum vytvoření projektu červen 2011 Ročník 8. Popis prezentaceŽáci si zopakují autory fantastické literatury.

Autoři sci-fi literatury

* Narodil jsem se v jižní Africe. * Jsem anglický spisovatel a malíř, neboť jsem několik svých knih dokonce sám ilustroval. * Jsem považován za zakladatele fantasy literatury. John R. R. Tolkien

* Pocházím z USA. * Děj většiny mých povídek se odehrává na planetě Mars. Ray Bradbury

* Jsem anglický spisovatel a pocházím z Londýna. * Jsem považován za zakladatele sci-fi literatury. Herbert George Wells

* Pocházím z Francie. * Ve svých prózách jsem popisoval neexistující technické vynálezy. * Řadím se k zakladatelům sci-fi literatury. Jules Verne

* Jsem současná britská spisovatelka. * Nápad na svou nejslavnější knihu jsem dostala ve vlaku. * Díky této knize jsem se stala jednou z nejbohatších žen světa. Joanne K. Rowlingová

* * * * *