F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Hospodaření s penězi Milena Tichá
Ing. Lenka Štibrányiová
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
Finanční trh.
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Finanční produkty Autor: Jaroslav Kvapil kód.
VY_62_INOVACE_1_2_15 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet investování.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
VY_62_INOVACE_1_2_14 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet spoření.
1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Cenné papíry kapitálového trhu.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Dluhové cenné papíry Dluhopis
Ekonomika investic.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 26.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_
Cenné papíry peněžního trhu
BANKOVNICTVÍ Depozitní obchody.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Přebytek finančních prostředků Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Investiční riziko a jak se mu bránit. Tři pohledy na investici VÝNOS RIZIKOLIKVIDITA Každá investice v sobě zahrnuje všechna tři hlediska klient by si.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Investiční činnost.
Cenné papíry a burzy Milena Tichá Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
FINANČNÍ PRODUKTY 4. Téma.
Výnosový způsob oceňování majetku
Tržní riziko Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Rizikový faktor  výnos, tzn. změna.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
VÝNOSY A HODNOTA FINANČNÍCH AKTIV
Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU
Matematické modely ve finanční sféře
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_94 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Podnikové finance II Ing. Stanislava Čížková. Dluhopisy Pokladniční poukázky /ČNB, stát/ Komerční dluhopisy /stát, banky, obce, fy/ Depozitní certifikáty.
Finanční trhy Cenné papíry. Cenný papír - definice Cenný papír je listina, která ztělesňuje právní nárok jeho vlastníka na finanční plnění. V současné.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Finanční řízení (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 2 a 3)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_06 Název materiáluDluhopis.
Kapitálový trh Ekonomika podniku 2. ročník Kapitálový trh - zaměřuje se na umístění kapitálu ve finanční podobě - má dlouhodobou povahu, tzn. investice.
Produkty životního pojištění – kapitálové životní a investiční životní pojištění Milan Charvát.
ObligaceObligace. Obligace je dlužný cenný papír. Jeho vlastník má právo na vyplacení úroku a po uplynutí doby i vyplacení nominální hodnoty obligace.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Aktiva versus Pasiva Napiš, které obrázky řadíš mezi Aktiva.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
PRODEJNÍ CENA, SLEVA NA ZBOŽÍ PRODEJNÍ CENA - je určována tím, kolik je zákazník ochoten vydat ( jakou užitnou hodnotu přisuzuje výrobku či službě),
Téma 7. Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
OPAKOVÁNÍ MAJETKOVÝCH CENNÝCH PAPÍRŮ ÚVĚROVÉ CENNÉ PAPÍRY OBLIGACE/DLUHOPISY.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kam s penězi, aby nezahálely
Kapitálový trh – charakteristika CP
Struktura finančního trhu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Finanční trhY peněžní trhy kapitálové trhy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Peníze, pohledávky, finanční majetek
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Ing. Václav Kovalovský JHK-kapitálové trhy a investice
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Transkript prezentace:

F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY

F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný vklad Stavební spoření akcie

S ESTAVENÍ FINANČNÍHO PORTFOLIA Vycházíme z  příjmů a výdajů firmy  majetku firmy  cílů firmy

T YPY FINANČNÍCH PORTFOLIÍ o Defenzivní – cílový výnos 2-4 %, pokles do 10% o Konzervativní – cílový výnos 4-6 %, pokles do 20 % o Vyvážené – cílový výnos 6-8 %, pokles do 30 % o Dynamické – cílový výnos 8-10 %, pokles do 40% o Agresivní – cílový výnos %, pokles bez omezení

P YRAMIDA BEZPEČNOSTI INVESTIC uspořádání finančních investic z hlediska výnosnosti a rizikovosti výnosnost – nejčastěji se vyjadřuje úrokovou mírou riziko –stupeň nejistoty očekávaných výnosů směrem nahoru roste výnosnost a zároveň riziko

spekulativní burzovní obchody akcie podnikové obligace, směnky, podílové listy vklady a cenné papíry se státní garancí nemovitosti, starožitnosti, drahé kovy

Ú KOL - S EŘAĎTE NÁSLEDUJÍCÍ FINANČNÍ INVESTICE OD NEJMÉNĚ K NEJVÍCE RIZIKOVÝM stavební spoření obraz spekulace na vývoj cizí měny státní pokladniční poukázka firemní dluhopis zlato termínovaný vklad v bance podílový list akcie

Ř EŠENÍ 1. Obraz, zlato 2. Stavební spoření, státní pokladniční poukázka, termínovaný vklad v bance 3. Podílový list, firemní dluhopis 4. Akcie 5. Spekulace na vývoj cizí měny