„Program rozvoje územního obvodu Zlínského kraje na roky 2009 - 2012“ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRATEGICKÝ PLÁN.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Program rozvoje města Železný Brod 1. JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZDŮVODNĚNÍ ● FUNKCE ● ČINNOST ÚLOHA ČLENŮ ● HARMONOGRAM
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Praktické aspekty strategických rozvojových dokumentů Zlínského kraje Fakulta managementu a ekonomiky.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Program dnešního setkání OPS ( )
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Regionální operační program regionu soudržnosti NUTS 2 Severozápad Irena Ptáčková, odbor regionálního rozvoje Krajský úřad Karlovarského kraje.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
„Strategie rozvoje Zlínského kraje “ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie rozvoje města Zlína ZLÍN 2020 Mgr. Miroslav Kašný, náměstek primátora Vojtěch Jelínek, člen Rady města Zlína.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Regionální politika ČR
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Výroční zpráva RSK a zpráva o plnění RAP Ing. David Mareček 26. 3
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Zasedání RSK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

„Program rozvoje územního obvodu Zlínského kraje na roky “ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje

2 Základní strategické rozvojové dokumenty ZK –zpracovávány na základě zákona č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje –STRATEGIE ROZVOJE ZLÍNSKÉHO KRAJE (SRZK) a PROGRAM ROZVOJE ÚZEMNÍHO OBVODU ZLÍNSKÉHO KRAJE (PRÚOZK) Sektorové rozvojové koncepce –tyto koncepční dokumenty dále upřesňují a rozvádějí základní strategické rozvojové dokumenty ZK –věnují se jednotlivým tématickým oblastem (např. podpora podnikání a inovací, cestovní ruch, sociální oblast, zdravotnictví, školství...) KONCEPČNÍ DOKUMENTY ZK

3 základním dlouhodobým strategickým rozvojovým dokumentem kraje je STRATEGIE ROZVOJE ZLÍNSKÉHO KRAJE V OBDOBÍ –zpracována v letech –projednání návrhu SRZK Zastupitelstvem ZK - souhlas s návrhem SRZK (usnesení č. 0147/Z07/09 ze dne ) –v současné době se dokončuje posuzování vlivů koncepce na životní prostředí (proces SEA dle zákona č. 100/2001 Sb.) –finální schválení SRZK v Zastupitelstvu Zlínského kraje v prosinci 2009 v textu SRZK je nastaven také systém implementace a návaznosti dalších dokumentů na SRZK vč. PROGRAMU ROZVOJE ÚZEMNÍHO OBVODU ZLÍNSKÉHO KRAJE ZÁKLADNÍ STRATEGICKÉ ROZVOJOVÉ DOKUMENTY ZK

4 PRÚOZK - POZICE DOKUMENTU SRZK představuje základní dlouhodobý strategický rozvojový dokument, jež bude v horizontu svého naplňování dále zpřesňován doprovodnými dokumenty pracujícími s větší úrovní detailu a sledujícími kratší časový horizont (tj. PRÚOZK , PRÚOZK , PRÚOZK a roční Plány rozvoje) jejich existence bude zaměřena především na: –konkretizaci cílů a úkolů SRZK na čtyřleté (ve formě PRÚOZK) a roční bázi (ve formě Plánů rozvoje) –bližší stanovení finančního rámce jednotlivých cílů a úkolů –stanovení přesně určené institucionální (i osobní) zodpovědnosti za naplňování cílů, úkolů a navržených opatření

5 PRÚOZK - POZICE DOKUMENTU Strategie rozvoje Zlínského kraje PRÚOZK 2009 – 2012 PRÚOZK 2013 – 2016 PRÚOZK 2017 – 2020 roční Plány rozvoje: roční Plány rozvoje: roční Plány rozvoje:

6 PRÚOZK - ÚLOHA A ZAMĚŘENÍ PRÚOZK cílem PRÚOZK je stanovit scénář střednědobého rozvoje regionu Zlínského kraje respektující jak současné a budoucí předpokládané parametry ovlivňující tento vývoj, tak i základní dlouhodobé strategické záměry formulované v rámci SRZK PRÚOZK je zaměřen na vyhodnocení výchozí situace a stanovení aktivních opatření vůči regionu Zlínského kraje jako celku, ale v závislosti na dostupnosti odpovídajících statistických dat má ambice zaměřit se daleko více směrem k podrobnějšímu územnímu členění kraje (tj. bývalé okresy a současné ORP) PRÚOZK si klade ambice identifikovat případné rozdíly mezi rozvojovými charakteristikami různých území a na základě této identifikace i formulovat příslušné návrhy směrem k odstranění těchto disparit i k prevenci před vznikem disparit nových

7 PRÚOZK POSTUP ZPRACOVÁNÍ únor Rada ZK schvaluje postup zpracování PRÚOZK na roky červen ve výběrovém řízení vybrán zpracovatelem PRÚOZK Ing. Petr Zahradník a jeho tým červen Rada ZK schvaluje schéma zpracování PRÚOZK, složení Koordinačního výboru a složení pracovních skupin pro zpracování PRÚOZK červen uzavřena smlouva o dílo, bylo zahájeno zpracování PRÚOZK říjen jednání Koordinačního výboru a 1. společné jednání pracovních skupin

8 PRÚOZK DALŠÍ PLÁNOVANÝ POSTUP ZPRACOVÁNÍ prosinec návrh dokumentu PRÚOZK leden 2010 až srpen posuzování vlivů koncepce na životní prostředí (proces SEA dle zákona č. 100/2001 Sb.) září schválení konečné verze PRÚOZK Zastupitelstvem Zlínského kraje

9 PRÚOZK SCHÉMA ZPRACOVÁNÍ Koordinační výbor Pracovní skupiny Konkurenceschopná ekonomika Úspěšná společnost Efektivní infrastruktura a rozvoj venkova Atraktivní region Garant (člen RZK odpovědný za strategický rozvoj) Realizační tým (odbor strategického rozvoje kraje) Zpracovatel

10 PRÚOZK KOORDINAČNÍ VÝBOR MVDr. Stanislav Mišák - hejtman ZK Libor Lukáš - statutární náměstek hejtmana ZK Ing. Jaroslav Drozd - náměstek hejtmana ZK Ing. Jindřich Ondruš - náměstek hejtmana ZK Mgr. Taťána Nersesjan - členka Rady ZK prof. Ing. Ignác Hoza, CSc. - rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Ing. Petr Síleš - předseda představenstva KHK ZK Mgr. Milan Filip - vedoucí odboru strategického rozvoje kraje KÚZK Ing. Petr Zahradník - zpracovatel

11 SRZK PRACOVNÍ SKUPINY 1. KONKURENCESCHOPNÁ EKONOMIKA

12 SRZK PRACOVNÍ SKUPINY 2. ÚSPĚŠNÁ SPOLEČNOST

13 SRZK PRACOVNÍ SKUPINY 3. EFEKTIVNÍ INFRASTRUKTURA A ROZVOJ VENKOVA

14 SRZK PRACOVNÍ SKUPINY 4. ATRAKTIVNÍ REGION

15 Tomáš Baťa: … orgány kontrolní a metodické je třeba přeměnit v orgány tvůrčí …

16 Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!